Vegepulla-spagettivuoka

Yhteistyössä Anamma – tuhti ja helposti valmistuva uuniruoka vaikkapa ystävänpäiväksi!Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Anamman ja Foodloverin kanssa. 

Lihapullat ja spagetti on Kaunottaren ja Kulkurin hengessä tietysti ainoaa oikeaa ystävänpäiväruokaa. Tällä kertaa valmistin ruoan kuitenkin uunissa ja lihapullien virkaa toimitti tietysti vegaaniversio: Anamman vegepullat. Spagettivuoka hautuu uunissa meheväksi vegaanisen juustokuorrutteen kera. Tämä tuhti vegepullavuoka upposi mukisematta myös perheen sekasyöjälle! :)

Anamman vegepullat eli kasvispyörykät ovat paitsi vegaanisia, myös gluteenittomia (kuten kaikki muutkin Anamman tuotteet). Tästä koko ruoasta saa helposti kokonaan gluteenittoman vaihtamalla spagetin gluteenittomaan versioon. Anamman tuotteita löydät päivittäistavarakaupoista ympäri Suomen ja valikoimissa on kaikenlaisia muotoja murekkeesta pihveihin ja pyöryköistä fileisiin helpottamaan arkiruoanlaittoa. Koko tuotevalikoiman voit kurkata Anamman nettisivuilta. Käyttövinkkejä tuotteille löydät myös Anamman Facebookista!

Vinkki: Jos haluat ruokaan tuhdimmin proteiinia, voit lisätä vielä hyvin toisen paketin vegepullia. Silloin tästä ruoasta riittää syötävää useammaksi päiväksi! Uuniruokien paras puoli onkin juuri se, että samalla vaivalla valmistuu isompikin satsi ruokaa ja arjen ruokapulmat on ratkaistu.

Ystävänpäivän vegepulla-spagettivuoka

noin 6 annosta

 • 500g spagettia
 • 1 sipuli
 • 3 isoa valkosipulinkynttä
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 2 tl balsamiviinietikkaa
 • 2 x 500g tomaattimurskaa
 • 1 dl vettä
 • 70g tomaattisosetta
 • 2 kasvisliemikuutiota
 • 10 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
 • 2 dl kaurakermaa
 • 1 iso ruukku basilikaa (säästä osa tarjoiluun)
 • 300g Anamman vegepullia

Juustokastike:

 • 150g vegaanista, sulavaa juustoraastetta
 • 1 dl ravintohiivahiutaleita*
 • 2 dl kaurakermaa
 1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä se aavistuksen raa’aksi.
 2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja balsamiviinietikka. Kuullota muutama minuutti. Lisää kattilaan tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi kattilaan. Lisää tomaattisose ja liemikuutiot. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä noin 1o minuuttia.
 3. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Sekoita ne valmiin tomaattikastikkeen joukkoon. Sekoita kastikkeeseen vielä kaurakerma ja jäiset vegepullat. Kiehauta.
 4. Sekoita spagetti ja kastike yhteen. Kaada seos isoon uunivuokaan.
 5. Sekoita juustokastikkeen aineet yhteen ja levitä se vuoan pinnalle.
 6. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes vuoan pinta on saanut kauniin värin.
 7. Tarjoa tuoreen basilikan kera.

*Ravintohiivahiutaleet tuovat ruokaan juustoista ja pähkinäistä makua. Jos umami puuttuu, ravintohiivahiutaleet pelastavat tilanteen! Voit tehdä ruoan myös ilman ravintohiivahiutaleita, mutta suosittelen niitä tähän ehdottomasti, sillä vegaaniset juustot ovat monesti miedon makuisia. Ravintohiivahiutaleista voi tehdä myös esimerkiksi pähkinäparmesaania. Hiutaleita voi ostaa muun muassa Vegekaupoista sekä luontaistuote- ja ekokaupoista.

Yhteistyössä Anamma

 

16 vastausta kirjoitukseen “Vegepulla-spagettivuoka

 1. Kaikista vegepullista joita olen kokeillut, parhaita ovat kyllä juuri nuo Anamman. Huippuja kastikkeessa, mutta eivät huonoja ns. sellaisenaankaan. Jostakin olen saanut päähäni mm. puputtaa niitä silloin tällöin pelkän vaalean leivän ja vihreän peston kanssa.

  1. Joo, oon ihan samaa mieltä! :) Ensi kesänä täytyy testata näitä myös kasvisvartaissa grillissä!

  1. Porlammin toimii tässä mainiosti, samoin Sheesen uudet juustoraasteet (löytyy Vegekaupoista ja K-Kaupoista).

 2. Apua miten HYVÄÄ tämä on! Ehkä maailman huonoin kokki onnistui tämän tekemisessä ja tästä tuli ehdottomasti uusi lemppariruoka! Laittaa vaan rutkasti juustoa päälle niin tulee oikea mättöpala 👍🏼

 3. Hyvää ja helppoa, kiitos! Raastoin juustokastikkeeseen 200g Violife for pizzaa ja toimi ihan kivasti. Tästä syökin hetken aikaa yhden hengen taloudessa :)

 4. Erittäin laiskana kokkina tilasin nyt tämän Vegaanin keittiössä jos vaikka innostuisin kokeilemaan uusia kasvissapuskoja. Mieheni yhden vegaanisen keittokirjan mulle osti mutta eipä noita keittokirjoja ikinä varmaan liikaa ole. Muutaman vuoden vegaanina olleena tulee vain niitä samoja sapuskoja tehtyä mutta jos nyt sitten innostuisi kokkailemaan kun saan uusia reseptejä :)

 5. Olen ikuisesti kiitollinen tästä reseptistä! Pelastit minut valtavasta pinteestä, kun poikaystäväni innostui kerrankin kokkailemaan ja keitti valtavan kattilallisen spagettia pienen bolognesekastikeannoksen kaveriksi. Mikä olisikaan ollut loistavampi tilaisuus kokeilla tätä ihanaa reseptiä, kuin pelastaa ylijäämäspagetit joutumasta biojätteisiin! :)

 6. Unohdin kokonaan laittaa kasvisliemikuutiot, mutta ruuasta tuli silti varsin maukasta.

 7. Hei!
  Näytti herkulliselta kuvassa. Kiitos hyvästä reseptistä! :-) Pitääpä kokeilla.
  Terveisin
  Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights