Tuplaherneburgerit

Yhteistyössä Apetit – Uudet kasvisjauhispihvit taipuvat mahtavasti eväsleipien täytteeksi!Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Apetitin kanssa. 

Kauppoihin tulee tällä hetkellä uusia vegaanisia tuotteita sitä tahtia, että hengästyttää! Parin viikon takaisilla Vegemessuilla oli vaikka mitä uutuustuotteita ensiesittelyssä, muun muassa nämä Apetitin mainiot herneproteiinipohjaiset pihvit ja pyörykät. Apetitin kasvisjauhispihvit ja -pyörykät sisältävät runsaasti hyvää kasviproteiinia ja ne on valmistettu Suomessa. Plussana vielä se, että nämä Apetitin kasvisjauhistuotteet ovat myös soijattomia ja gluteenittomia, minkä vuoksi ne sopivat monenlaisiin ruokavalioihin. Lihan vaihtaminen kasvivaihtoehtoihin on koko ajan helpompaa! :) Apetitin uutuustuotteet valmistuvat helposti niin pannulla, uunissa kuin mikrossa ja niitä löytyy päivittäistavarakaupoista ympäri Suomen.

Osallistun tällä reseptillä Apetitin Vegeblogihaasteeseen, jossa bloggaajat kehittelivät kasvisreseptejä Apetitin uusien kasvisjauhistuotteiden ympärille. Osallistuin itse näillä herkullisilla tuplaherneburgereilla. Minun reseptiäni voi käydä äänestämässä täällä ja voit samalla voittaa ravintolalahjakortin!

Apetitin kasvisjauhispihvit ovat mainioita burgereiden ja eväsleipien välissä. Nappasin itse tämän avokado-hernetahnalla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, iduilla ja saksanpähkinöillä täytetyn leivän töihin evääksi ja se toimi hyvin myös kylmänä. Reseptistä saa muuten näppärästi triplaherneburgerin lisäämällä väliin vielä tuoreita herneenversoja :)

Tuplaherneburgerit

kahdelle

Herne-avokadotahna:

 • 200 g pakasteherneitä
 • 2 pientä avokadoa
 • 1/2 pienen sitruunan mehu
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • suolaa

Burgerit:

 • 2 kpl Apetit kasvisjauhispihvejä
 • 4 pyöreää ruisleipäviipaletta
 • 2 rkl vaaleaa tahinia
 • 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
 • kourallinen ituja
 • kourallinen saksanpähkinöitä
 • herne-avokadotahnaa (ohje yllä)
 1. Valmista ensin herne-avokadotahna. Sulata herneet esimerkiksi mikrossa. Soseuta herneet ja avokado tasaiseksi yhdessä sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla.
 2. Paista Apetit kasvisjauhispihvit öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta, kunnes pihvi on sulanut ja saanut kauniin värin pintaansa.
 3. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
 4. Kokoa leivät: Voitele viipaleet tahinilla, lisää reilusti avokado-hernetahnaa ja täytät leivät pihvillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla, iduilla ja saksanpähkinöillä.
 5. Nauti!

Vinkki! Jos olet allerginen pähkinöille, voit korvata saksanpähkinät esimerkiksi kurpitsansiemenillä.

Äänestä ja voita ravintolalahjakortti!

Tästä linkistä pääset äänestämään reseptiäni Apetitin Vegeblogihaasteessa ja voit voittaa itsellesi 100€:n ravintolalahjakortin.

Yhteistyössä Apetit


35 vastausta kirjoitukseen “Tuplaherneburgerit

 1. Jos olet sattumoisin kokeillut Hälsans Kökin burgerpihvejä (kun ovat nykyään vegaanisiakin), miten nämä kasvisjauhikset vertautuvat niihin? Itse tykkään mahdollisimman autenttisen oloisista lihankorvikkeista, ja em. tuote on yksi niistä harvoista jotka ovat olleet niin hyviä, etten ole pitkään aikaan kokenut tarvetta ottaa riskiä ja testata uusia vaihtoehtoja.

  1. Noita pihvejä en ole tainnut testata (en muuten muistanut, että nekin ovat nykyään tosiaan vegaanisia!), joten en voi vertailla. Paketillinen kasvisjauhispihvejä ei kuitenkaan ole iso investointi, joten kannattaa näitäkin uutuuksia testata! Saattaa löytyä joku uusi suosikki :)

   1. Eihän se hinta niinkään, vaan se että pettymyksenkin sattuessa kohdalla se koko paketillinen on silti syömällä tuhottava. ;) Mutta kyllähän tuo tietysti näyttävät ihan hyviltä, joten tulee kuitenkin varmaan jossakin vaiheessa testattua.

    P.S. Huomaa kyllä elävänsä vegeilyn kulta-aikaa siinä mielessä, että on varaa edes harkita tyytyvänsä hyväksi toteamiinsa tuotteisiin ja vähentävänsä jatkuvaa parempien metsästystä. On kuitenkin aika hyvin muistissa se, miten 5+ vuotta sitten pakastealtaita sai jatkuvasti koluta yrittäessään löytää jotakin, joka edes välttävästi kelpaisi omalle lihansyöjävaihteelle pysyvästi jääneelle makuaistille. Nyt jo vähänkään isomman marketin vegehyllyllä ei oikein tiedä, mistä aloittaisi.

    1. Olen itse ollut vegaani kohta 16 vuotta. Voit kuvitella millainen tilanne oli silloin alkuaikoina! :D

 2. Maistelin näitä uutuuksia vegemessuilla ja omasta mielestä oli yksiä parhaimpia valmis vegepihvejä. Ne crispy chick pihvit oli myös hyviä. Täytyypä testailla ruisleivän välissäkin, itse laitoin perushöttöburgerisämpylän väliin

  1. Mulla on ne Crispy Chick -pihvit vielä pakastimessa odottamassa testausta. Olen kuullut niistä paljon kehuja, joten pitää laittaa kokeiluu pian! :)

 3. On kyllä oksat pois-herkullisen näköinen eväsleipä. Mä ihastuin tuotteeseen, sekaaninan tämän tyyppiset valmisteet ei oo koskaan ollu kovin korkealla mun listalla kun mietin mitä tänään syötäisiin. Mutta nämä oli kyllä niin hyviä, että soimaan itteäni kun en ole käyttänyt enemmän. Vai ehkä ne tuotteet oli aikaisemmin tylsempiä.

  1. Mullakaan ei vegaanina ole aikaisemmin ollut valmisruoat melkein koskaan ruokalistalla koska ne vegaaniset vaihtoehdot ovat olleet pääsääntöisesti huonoja. Nyt tässä viimeisen vuoden kahden aikana tilanne on kääntynyt päälaelleen! Kun aikaa ei ole liiaksi ja kaupoista löytyy hyviä valmisvaihtoehtoja, niin why not!

 4. Näyttää tosi hyviltä! Tulee ehkä vähemmän ostettua valmisruokaa, mutta nää voisi joskus olla hyvä arjen pelastaja.

  1. Kiitos! :) Elämä on nykyisin välillä niin hektistä, että olen alkanut hyvällä omallatunnolla hyödyntämään myös valmisruokavalikoimia. Onneksi myös näitä vegaanisia vaihtoehtoja tulee koko ajan kuin sieniä sateella!

  1. Mielenkiinnolla seuraan, mitä kaikkia tuotteita on valikoimissa vielä parin vuoden päästä! Toivottavasti kaikki suosikit pysyvät ja on tullut vielä paljon lisää uusia hyviä :)

 5. Hurjasti on tullut tosiaan viime aikoina vegevaihtoehtoja. Ei ole kasvisruokailu nykyään ainakaan vaihtoehdoista kiinni.

  Tuoreista herneistä ja avokadosta tehty tahna on varmaan tosi hyvää, mutten voi sille mitään, että ajatukset kulkeutuvat joskus meille vahingossa eksyneeseen ”guacamole”-purkkiin, jossa ei avokadoa ollut oikeastaan ollenkaan ja se maistui pahoille kuiville herneille…

  Ruisleivän kanssa tämä on varmaan ihanan ruokaisa lounasvaihtoehto.

 6. Mäkin rupesin heti kehittelemään hernetahnaa herneproteiinista inspiroituneena :D Ovat kyllä käteviä nuo valmisvegepihvit ja pyörykät. Niiden avulla saa kuka tahansa helposti lisättyä kasvissyöntiä :)

  1. En niin hirveästi innostu monista pakastevihanneksista, mutta herneet ja pitkät vihreät pavut toimivat hyvin myös pakastimen kautta :) Ja pakasteherneistä tulee esimerkiksi keittioihinkin ihana väri!

 7. Itsellä jäi messut täysin väliin, kun sairastelin. Olisi ollut kiva päästä tutustumaan tarjontaan. Kasvikset ja kasvisruoka on alkanut kiinnostaa yhä enemmän. Näitä pihvejä etsin seuraavalla kerralla kaupasta ja kokeilen. Näyttää herkulliselta.

 8. Testasin näitä kanssa Vegemessuilla ja olin tosi yllättynyt hyvästä mausta, normaalisti en tykkää ollenkaan tämäntyyppisistä eineksistä. Taisipa silloinkin olla pihvin ohessa jonkinlaista hernetahnaa :)

  1. Mä testasin messuilla pyöryköitä, joiden kyljessä oli savunmakuista tomaattisoossia. Toimii!

 9. En ole koskaan maistanut Apetitin kasvispihvejä tai -pyöryköitä. Jotenkin niistä on vain ehkä sellainen todella vääränlainen mielikuva. Burgerisi sai ensimmäistä kertaa elämässäni ajatuksen jopa ehkä hieman houkuttelemaan :D

  1. No täytyy sanoa, että ne Apetitin juurespihvit eivät ikinä eksy ostoskoriini kaupassa. Mutta nämä uudet ovat ihan eri maailmasta :)

 10. En osta oikeastaan koskaan eineksiä, niissä on yleensä aina outo sivumaku josta en pidä. Ehkä näille antaisin mahdollisuuden, mutta vain koska sun burgeri näyttää niin hyvältä :)

 11. Miten ootkin saanut eineksestä näin houkuttelevan näköisen, nam! Kokeilen just härkispihvejä ja ne oli yllättävän ok. Ehkä näitä seuraavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights