Korianteri-valkopaputahna

Tuoreella korianterilla höystetty valkopaputahna leiville ja dippailuun.

Anoppi piipahti meillä kylässä viikon puolivälissä ja toi mukanaan pari pussillista itse tehtyjä näkkäreitä. Niille piti tietysti saada joku hyvä levite. Oli tarkoitus tehdä hummusta, mutta kaapista löytyikin kikherneiden sijaan valkoisia papuja ja lopulta tahnan sekaan päätyi vielä pöydänreunalla notkunut korianteripuska. Näistä aineksista syntyi varsin kelpo levite!

Rakastan erilaisia papu- ja pähkinätahnoja ja ne toimittavat minulla melkein aina levitteen virkaa. Erilaisia tahnoja tuleekin surauteltua sauvasekoittimella monta kertaa viikossa, yleensä niistä aineksista mitä milloinkin sattuu kaapista löytymään ja melkein aina lopputulos on onnistunut. Hummus ja tämän tyyppiset paputahnat sopivat muuten loistavasti leivänpäällysteen lisäksi myös salaattien sekaan ja esimerkiksi porkkanatikkujen dippailuun.

Korianteri-paputahna

 • 1 tlk valkoisia papuja
 • 2 rkl vaaleaa tahinia
 • 1/2 sitruunan mehu
 • noin 1/2 dl oliiviöljyä
 • suolaa
 • (vettä)
 • kourallinen tuoretta korianteria
 1. Huuhtele ja valuta pavut.
 2. Laita pavut, tahini, sitruunan mehu ja oliiviöljy korkeareunaiseen astiaan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää öljyä tai vettä tarpeen mukaan kunnes tahnan koostumus on sopiva.
 3. Mausta suolalla. Silppua korianteri ja lisää se tahnan joukkoon.
 4. Säilytä jääkaapissa ja syö muutaman päivän kuluessa.

Vinkki! Korianterin voi korvata sileälehtisellä persiljalla.

Olen lähdössä ensi viikon loppupuolella Amsterdamiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Jos on jakaa hyviä vinkkejä uusista vegepaikoista kaupungissa, niin kerro ihmeessä! :) Matkaraporttia seuraa reissun jälkeen.

4 vastausta kirjoitukseen “Korianteri-valkopaputahna

 1. Olen menossa kesällä Amsterdamiin ensimmäistä kertaa, joten kaikenlaisia vinkkejä otetaan mielellään vastaan!

 2. En ole ennen tehnyt tällaisia tahnoja leivän päälle, mutta nyt kokeilin! Olin niin fiiliksissä, että söin koko soseen melkein yhdeltä istumalta. Todella hyvää! Kokeilen tänään myös tuota tahnaa, jossa on aurinkokuivattuja tomaatteja.

  Ihan mahtavat sivut muuten! Itse olen hiljakkoin siirtynyt vegeruokaan, mutta ruokavalioni oli (vielä hetki sitten) tylsän yksipuolinen. Nyt kun olen lueskellut reseptejäsi, olen löytänyt uutta paloa ja intohimoa kokkailuun. Nyt vasta huomaan, miten monipuolisesti kasviksista saa hyvää. Soijarouhe alkoikin jo kyllästyttää!

  Ihanaa kevättä Sinulle!

 3. Ihana kuulla, Emppu! Ihan huippua, jos Chocochilistä on ollut inspiraatioksi :) Aurinkoista kevättä sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights