Nicecream-kerrosjälkkäri

Lime-kookoskermaa ja mansikkanicecreamia kerroksittain, nam!

Tätä blogia ja varsinkin Instagram-tiliäni seuraavat eivät varmasti ole voineet välttyä siltä tiedolta, että r a k a s t a n nicecreamia, eli tuttavallisemmin banaanijäätelöä. Nicecreamia voi kauhoa huoletta ison kulhollisen kitusiinsa hyvillä mielin, eikä siitä seuraa samanlaista sokeriällötystä kuin jos söisi purkillisen tavallista jäätelöä yhdeltä istumalta (ja siis sehän on se ainoa oikea tapa syödä jäätelöä!). Nicecream maistuu ihanalta ja sen syömisestä tulee hyvä olo. Win win!

Tällä kertaa tein nicecreamista ihanan kerrosjälkkärin. Mansikka-banaanijäätelöä ja limellä ja vaniljalla maustettua kookoskermaa ladotaan laseihin kerroksittain. Nam! Tämä herkku valmistuu hetkessä, eikä siihen tarvita kuin muutama raaka-aine.

Nicecream onnistuu parhaiten, mikäli käytössäsi on tehokas tehosekoitin (esimerkiksi Vitamix tai vastaava), joka soseuttaa myös jäiset raaka-aineet ongelmitta. Massa täytyy saada sileäksi ennen kuin se ehtii sulaa.

Nicecream-kerrosjälkkäri

kahdelle

 • 1 tlk  (400 ml) kookosmaitoa (säilytettynä yön yli jääkaapissa)
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 limen raastettu kuori 
 • (sokeria)
 • 2 pienehköä banaania
 • 200-250g jäisiä kotimaisia mansikoita
 • mintunlehtiä koristeluun
 1. Lusikoi kookosmaitotölkistä jähmettynyt osa kulhoon (nesteen voi käyttää myöhemmin vaikkapa smoothien joukossa). Vaahdota kookos vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla ja limen kuorella. Jos haluat, voit lisätä joukkoon sokeria, mikäli haluat makeampaa vaahtoa.
 2. Pilko banaani tehosekoittimen kulhoon. Lisää mansikat ja soseuta seos nopeasti tasaiseksi, sileäksi jäätelöksi.
 3. Lusikoi laseihin vuorotellen nicecreamia ja kookosvaahtoa. Koristele mintunlehdillä ja nauti heti.

16 vastausta kirjoitukseen “Nicecream-kerrosjälkkäri

 1. Tuosta taisi unohtua speksata se, että banaanienkin tulisi olla jäisiä?

  1. Ei unohtunut, en ikinä tee nicecreamia jäisistä banaaneista :) Kun mansikat on jäisiä ja banaani ei, koostumuksesta tulee täydellinen eikä nestettä tarvitse lisätä.

   1. Haa, okei. En ole itse vielä kertaakaan tehnyt, mutta olin vahvasti siinä luulossa, että tuossa täytyisi aina käyttää jäisiä banaaneja. Ehkä olen siis katsellut aiemmin lähinnä ohjeita joissa käytetään vain banaania, jolloin niiden kai täytyy olla jäisiä jos mikään muu ei ole.

 2. Kiitos Elina jälleen kerran huippu ohjeesta, näyttää aivan törkeän hyvältä!

  Olen vähän ollut out tuon nicecream hypetyksen kanssa, jotenkin en vain ole uskaltanut kokeilla ja pieni ennakkoluulo myös saattaa asustaa pääni sisällä. Aina kun nicecream tulee mieleen ei banaania ole pakkasessa, jota olen pitänyt varsin oleellisena asiana. Varsinkin kun MTV:llä Catfish ohjelman mainoksessa ne syö ”vegan banana ice creamia” niin on tullut kauhea himo päästä kokeilemaan. Nyt vaan kauppaan hakemaan niitä banskuja niin päästään maistelemaan iltapalaksi :)

 3. Nicecream on ihan parasta herkkua – ihanaa kun kohta on kesä! Nicecream kuuluu ainakin mun kesäaamupaloihin, talvella se tuntuu liian hyytävältä valinnalta…

 4. Hei! Kiinnostaisi kokeilla tätä mutta haluaisin tietää millaista kookosmaitotölkkiä tässä tarkoitetaan? Kaupasta löytyi niin monenlaista ja kokoista että en uskaltanut lähteä kokeilemaan kun en ollut varma mikä tähän olisi se sopiva :)

  1. Kiitos huomiosta, tarkennan vielä reseptiin. Tässä tarkoitetaan siis sellaista tavallisen kokoista säilyketölkkiä, joka on 400ml.

  1. Tähän reseptiin kookosmaidosta käytetään vain se jähmettynyt valkoinen osa. Ilman jääkaappisäilytystä sitä ei saa niin hyvin erottumaan.

 5. Hei, pitääkö kookosmaito vaahdottaa sähkövatkaimella vai meneekö ihan sauvasekoittimella? T. Sähkövatkaimeton

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights