Vegaanin bataattiburgerit

Yhteistyössä Anamma – Vegepihvillä ja paahdetuista paprikoista tehdyllä tahnalla täytetyt bataattiburgerit ovat täydellistä vaikkapa pääsiäispöydässä!


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistöyssä Anamman ja Foodloverin kanssa.

Tänä vuonna pääsiäiseksi ei ole erityisiä suunnitelmia. Käyn ehkä sään salliessa metsäretkellä, mutta pääasiassa aion kokkailla kotona Vegaanin aamupalakirjan parissa ja naputella koneella rästihommia. Aamupalojen lisäksi täytyy muistaa syödä myös päivällistä, joten nämä bataattiburgerit päätyvät meillä varmasti pääsiäisenä uudelleen ruokapöytään.

Tässä reseptissä on yhdessä paketissa oikeastaan kaikkea, mistä pidän. Uunissa kypsennetyn bataatin, makeaksi paahdetun paprikan, rasvaisen avokadon ja Anamman herkullisten pihvien yhdistelmä on lyömätön.

Paprikoiden paahtaminen uunissa on tosi nopeaa ja helppoa ja vie maut aivan uudelle tasolle. Paprikoista tulee uunissa ihanan makeita ja ne sopivat paahdettuna ihan loistavasti erilaisten tahnojen ja levitteiden sekaan. Oma suosikkini on sekoittaa paahdettua paprikaa pähkinöihin, kuten tässä reseptissä. Paprika-pähkinätahnaa voi muuten mainiosti käyttää myös pastakastikkeena peston sijaan!

Vegaanin bataattiburgerit

kahdelle

Paprikatahna:

 • 2 suippopaprikaa
 • 1,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
 • vajaa 0,5 tl suolaa
 • (2 rkl ravintohiivahiutaleita)

Burgerit:

 • 1 iso, mahdollisimman paksu ja pyöreä bataatti
 • öljyä ja suolaa paistamiseen
 • 2 kpl Anamma kasvispihvejä
 • salaattia tai versosekoitusta
 • 2 pientä avokadoa
 • 2 rkl kokonaisia cashewpähkinöitä
 1. Valmista ensin paprikatahna. Laita cashewpähkinät likoamaan kylmän veden alle vähintään tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Leikkaa paprikat pitkittäin kahtia ja laita ne kuoripuoli ylöspäin foliolla vuoratulle uunipellille.
 2. Paahda paprikoita grillivastuksen alla noin 10 minuuttia tai kunnes niihin ilmestyy mustia laikkuja. Ota paprikat pois uunista, kääräise ne folion sisään ja anna jäähtyä (folion sisälle kertyvä kosteus helpottaa kuoren irrottamista).
 3. Pienennä uunin lämpötilaa 225 asteeseen. Leikkaa bataatin keskeltä neljä noin sentin paksuista viipaletta. (Lopun bataatin voit myös paahtaa samassa uunissa ja käyttää seuraavana päivänä vaikkapa salaatin seassa!) Kääntele bataattiviipaleet öljyssä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat pehmeitä ja saaneet väriä pintaansa.
 4. Kun bataatti on uunissa, kuori paprikat ja laita ne korkeareunaiseen kulhoon. Valuta pähkinät ja lisää ne joukkoon. Soseuta seos sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja halutessasi ravintohiivahiutaleilla.
 5. Paista Anamman pihvit öljyssä paistinpannulla kummaltakin puolelta kauniin väriseksi.
 6. Kuori avokadot ja soseuta ne haarukalla tasaiseksi massaksi.
 7. Kokoa burgerit: laita alimmaiseksi bataattiviipale, sen päälle avokadososetta, versosekoitusta, pihvi, paprikatahnaa, muutama kokonainen cashewpähkinä (rapeutta tuomaan) ja viimeiseksi toinen bataattiviipale kanneksi.
 8. Nauti!

Anamman valikoimista löytyy proteiinipitoisia ja gluteenittomia kasvispihvejä, -pyöryköitä, -paloja ja -mureketta, joista voi valmistaa vaikka mitä herkkuja. Anamman nettisivuilta löytyy runsas reseptipankki, jossa on paljon ideoita tuotteiden käyttämiseen. Omat Anamma-reseptini löydät täältä blogista Anamma-tagin alta. Myös Anamman Facebook-sivut kannattaa tallentaa seurantalistalle hyvien ruokaideoiden varalta!

Mitä vegeherkkuja teillä syödään pääsiäisenä?

Yhteistyössä Anamma

2 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin bataattiburgerit

  1. Mä en oo maistanut niitä vielä, mutta jos itse tykkäät niiden mausta, niin siinä tapauksessa varmasti! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights