Porkkanaletut hummuksella ja nyhtökauralla

Ennakkomaistiainen Vegaanin aamupalakirjasta, olkaa hyvä!


Kuten tiedättekin, olen parhaillaan pakertamassa kolmannen ruokakirjani parissa. On ollut ihanaa lukea teidän kommentteja kirjasta Chocochilin somessa. Niin kivaa kuulla, että moni odottelee kirjaa jo innolla! Vegaanin aamupalakirja putkahtaa kauppoihin näillä näkymin syyskuussa. Jos aamupalojen syöminen ei lähtökohtaisesti ole sun juttu, kannattaa tämä kirja laittaa silti korvan taakse: suurin osa kirjan resepteistä tulee olemaan sellaisia, että niitä voi syödä myös muilla aterioilla. Moni tuorepuuro sopii yhtä hyvin välipalaksi, smoothiet iltapalaksi, pannukakut jälkkäriksi ja lämpimät brunssiherkut lounaaksi.

Talven työputken jäljiltä on kestänyt vähän aikaa, että olen päässyt taas kirjantekomoodiin, mutta nyt hommat alkavat olla jo melko hyvällä mallilla! Olen aloittanut reseptikehittelyn ja kuvaamiseen pääasiassa pannukakuista ja letuista, joita kirjaan onkin tulossa ihan mukava määrä! Ja kun kuitenkin kysytte, niin kyllä, myös gluteenittomia versioita on luvassa :)

Makeita pannareita ja lettuja kirjassa tulee olemaan yllin kyllin, mutta toisinaan ainakin pitkäksi venähtäneiden lauantai-iltojen jälkeen mieli halajaa sunnuntaiaamuisin jotain suolaista. Porkkanaletut, hummus ja rapeaksi paistettu Nyhtökaura on ihana yhdistelmä, joka maistuu paitsi aamupalaksi, myös arkipäivien lounaaksi tai päivälliseksi.

Ruis-porkkanaletut Nyhtökauralla

neljälle

Ruis-porkkanaletut

 • 1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
 • 1 ½ dl vehnäjauhoja
 • ½ dl ruisjauhoja
 • 1 dl ruishiutaleita
 • ½ tl suolaa
 • ½ tl leivinjauhetta
 • 4 ½ dl kasvimaitoa
 • rypsiöljyä paistamiseen

Paistettu Nyhtökaura

 • 1 pkt Nyhtökauraa (nude)
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 1 tl juustokuminaa
 • ½ tl paprikajauhetta
 • ½ tl jauhettua korianteria
 • ¼ tl maustepippuria
 • ½ tl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • Mustapippuria myllystä

Lisäksi

 • hummusta
 • tuoretta korianteria tai sileälehtistä persiljaa

 

 1. Valmista ensin lettutaikina. Raasta porkkana. Sekoita yhteen jauhot, ruishiutaleet, suola ja leivinjauhe. Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi porkkaraaste taikinan joukkoon. Anna taikinan vetäytyä nyhtökauran valmistamisen ajan.
 2. Silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannu ja lisää sinne öljy, valkosipuli, juustokumina, paprikajauhe, korianteri ja maustepippuri. Paahda hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksu. Lisää nyhtökaura, suola, ja sokeri ja paista noin viisi minuuttia tai kunnes nyhtökaura on rapeutunut ja saanut hieman väriä pintaansa. Mausta lopuksi mustapippurilla. Siirrä pannu sivuun.
 3. Kuumenna tarttumaton lettupannu. Lisää koloihin tilkka öljyä ja kaada taikinaa koloihin. Kun pinta on hyytynyt, käännä letut ja paista vielä hetki toiselta puolelta. Jatka, kunnes koko taikina on käytetty.
 4. Tarjoa letut lämpiminä hummuksen, paistetun nyhtökauran ja tuoreen korianterin kanssa.

9 vastausta kirjoitukseen “Porkkanaletut hummuksella ja nyhtökauralla

 1. Kiitos ennakko maistiaisesta! Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Enpä malttaisi odottaa syksyyn saakka, mutta pakkohan se on :) Tsemppiä loppurutistukseen!

 2. Testiin meni ja oli kyl superhyviä :) en ite oo oikee koskaa ollu hummuksen ystävä nii sen skippasin, mut laitoin osaa täytteeks nyhtistä+puolukkahilloa ja osaan nyhtistä+maapähkinävoita. Toimi, vaikka ehk kuulostaa hassulta

 3. Hei,
  toimisikohan tämä resepti, jos korvaisi porkkanan ryöpätyillä+silputulla nokkosella?

 4. Kiitos tästäkin ihanasta reseptistä! Tämän syksyn kausimakunyhtis (inkivääri) sopi tähän aivan loistavasti. Aamupalakirja on tilattu, tulisipa se pian!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights