Vegaaninen illallinen Kaskiksessa

Kaskis vakuutti jälleen kerran!


Sain houkuteltua Lontoon-reissulta tutun vegaaniporukan Turkuun testaamaan Ravintola Kaskiksen. Olin hehkuttanut paikan etukäteen maasta taivaisiin, mutta odotukset lunastettiin eilenkin. En liene mielipiteineni yksin, mutta jos minulta kysytään, niin Kaskis on ihan kiistatta Turun ja ehkäpä koko Suomen paras ravintola. Ja siellä pidetään hyvää huolta myös vegaaneista! Eilinen illallinen vegaaniseurueessa oli taas mahtava elämys.

Olen käynyt Kaskiksessa ennenkin syömässä ja joka kerta ruoka on ollut aivan ensiluokkaista. Kuuden ruokalajin maistelumenu maksaa 66€ ja se on ehdottomasti ihan joka roposen arvoinen. Asiakaspalvelukin hoidetaan pieteetillä: ravintolassa osataan suositella myös vegaaniset viinit, mikäli välttelet myös eläinperäisillä kirkastusaineilla käsiteltyjä viinejä. Ruoan lisäksi pidänkin Kaskiksessa erityisesti hyvästä ja aina tilanteeseen sopivasta palvelusta sekä rennosta yleisfiiliksestä: vaikka ruoka on aivan ensiluokkaisen fiiniä, ei ravintolassa tarvitse turhia pönöttää.

Keittiön tervehdyksenä pöytään tuotiin talon näkkäriä. Päällä ollut Violifen vegaaniparmesaani ei ollut seurueessa kenenkään suosiossa, mutta kokonaisuus toimi siitä huolimatta.

Ensimmäista alkuruokaa on helppo kuvailla sanoilla ”kesä lautasella”. Annos näyttikin ihan kesäiseltä kukkaseppeleeltä. Paahdettu vihreä tomaatti oli täydellisen hyvää.

Valkoinen ja vihreä parsa tomaattiliemessä sekä nyhtökauraa. Tämä oli yksi suosikkiannoksistani. Kirkas tomaattiliemi oli niin hyvää, että kulho olisi tehnyt mieli nuolla.

Paahdettua maa-artisokkaa ja sinappivaahtoa. Sinappi oli tässä hieman liian dominoiva maku, mutta maa-artisokka oli ihanaa.

Pääruoaksi perunaa, purjoa, retiisiä, paahdettuja siitakesieniä ja yrttikastiketta. Täydellistä! Kaikki annoksen maut olivat täydellisesti tasapainossa.

Toinen pääruoka oli illan heikoin lenkki. Mukulaselleri ja hunajanauriit olivat herkullisia, mutta savutofu ei tässä ihan tominut ei yksin eikä kokonaisuuden kanssa. Tämän annoksen voisi muokata paremmaksi esimerkiksi käyttämällä seitania.

Täydellinen jälkiruoka pelasti tilanteen heikon pääruoan jäljiltä ja illallisesta jäi hyvä maku suuhun. Jännittävä tilligranita, kermavaahto, hasselpähkinät, rapea vihreä omena ja makeat mansikat oli mainio päätös illalliselle.

Skandinaavinen keittiö taipuu valitettavan harvoin kovin menestyksekkästi vegaaniversioiksi, mutta Kaskiksessa osataan hoitaa homma kotiin. Menu on aina täynnä puhtaita, raikkaita makuja ja hyviä raaka-aineita, joita on osattu kunnioittaa liikoja kikkailematta. Fine dining -ravintoloista odotan itse aina jotain uutta ja yllättävää, makuyhdistelmiä, joita en ole ennen kokeillut. Kakiksen menusta löytyi taas hienoja oivalluksia! Vaikka kuuden ruokalajin aikana tulikin pieniä notkahduksia, kokonaisuutena illallisesta jäi todella hyvä fiilis.

Suosittelen siis ruokamatkaa Turkuun! Kannattaa kuitenkin huomioida, että Kaskikseen täytyy varata pöytä kuukausia etukäteen.

3 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen illallinen Kaskiksessa

  1. Ollaan avopuolison kanssa tulossa Turkuun pariksi päiväksi ja voit vain kuvitella sitä kirosanojen määrää, kun yhtäkkiä muistin Kaskiksen ja näin varauskalenterin näyttävän ei-oota. Snif. Noh, ehkä virheistä oppii ja seuraavalla kerralla Kaskis on heti mielessä, kun Turun reissua suunnitellaan.

    1. Voi ei! Suosittelen nyt jo varaamaan pöydän hamaan tulevaisuuteen ja suunnitella sitten muu elämä sen mukaan :)

    2. Tama saattaa tulla aivan liian myohaan, mutta kannattaa toki aina kysya ja soittaa, jos joku vaikka peruu tulonsa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights