Vegaanin Tallinna

Mihin vegaanin kannattaa suunnata Tallinnassa syömään? Tässä pikaopas etelänaapuriin!


Vietimme juuri parin päivän miniloman Tallinnassa. Yrittäjän kesälomasta ei ole vielä tietoa, joten Tallinna on aina helppo ja edullinen kohde parin päivän irtiotolle. Pari päivää kun syö ja lepää, jaksaa taas hetken! :)

Olin ennen reissua yhteydessä Visit Tallinnaan, josta sain ihan hurjan hyviä vinkkejä mihin vegaanin kannattaa mennä syömään. Visit Tallinnan Mall oli erinomaisen hyvin perillä kaupungin parhaista vegepaikoista. Aion naputella sinne viestiä seuraavallakin kerralla kun olen menossa Tallinnaan – uusia paikkoja kun putkahtelee kaupunkiin kuin sieniä sateella, eikä täällä lahden toisella puolella meinaa pysyä kyydissä!

Kiitos myös Sokos Hotel Estorialle, joka majoitti meidät kahdeksi päiväksi. Hotellissakin oli muuten huomattu Suomesta vyöryvä vegaanibuumi ja ensi syksyksi aamiaiselle on työn alla entistä enemmän vegaanisia vaihtoehtoja. Mahtavaa!

Mutta tässä siis lista omista suosikkipaikoistani Tallinnan-reissulle, olkaa hyvä!

Ravintolat

Vegan Restoran V

Jo klassikoksi muodostunut vegaaninen ravintola vanhankaupungin ytimessä. Taso on hieman vaihdellut viime aikoina, mutta tätä ravintolaa ei kuitenkaan kannata jättää välistä. V:ssä kannattaa syödä pitkän kaavan mukaan ja varata pöytä hyvissä ajoin etukäteen.

Vegan Restoran V, Rataskaevu 12

Von Krahli Aed

V:n naapurissa sijaitseva Von Krahli Aed on yksi suosikeistani. Von Krahli Aed käyttää paikallisia sesongin raaka-aineita ja listalta löytyy vain luomuviinejä. Ruokalistan vegaaniset ruoat on merkitty selkeästi. Hinnat ovat nousseet selvästi viime aikoina, mutta hinta-laatusuhde on silti erinomainen.

Von Krahli Aed, Rataskaevu 8

BLISS

Buffetravintola Bliss sijaitsee pienen matkan päässä keskustasta Mustamäen raviradan läheisyydessä. Valtava lasirakennus ison tien vieressä kätkee sisäänsä viihtyisän buffetravintolan. Osa Blissin ruoista sisältää myös maitotuotteita ja kananmunaa, mutta vegaanikin saa täällä helposti vatsansa täyteen. Ainoastaan jälkkäripuolella olisi parantamisen varaa.

BLISS, Mustamäe Tee 17

F-Hoone

Telliskiven alueella sijaitseva F-Hoone toimii parhaiten lounaspaikkana. Listalta löytyy muutamia vegaanisia vaihtoehtoja.

F-Hoone, Telliskivi 60A

Elevant

Intialainen Elevant on lähitienoiden paras intilainen ravintola. Jos Tallinnan-reissulla tekee mieli syödä jotain muuta kuin paikallista, suuntaan tänne.

Elevant, Vene 5

NOP

Viehättävä NOP sijaitsee Kadriorgin alueella. Suosittelen NOPia lämpimästi lounaspaikaksi, erityisesti jos kaipailet lounaalle jotakin melko terveellistä, mutta silti maistuvaa ruokaa. Listalta löytyy aina muutamia vegaanisia vaihtoehtoja ja tarjoilijat ovat hyvin perillä vegaanisesta tarjonnasta. NOPin yhteydessä toimii myös pieni luomupuoti, josta löytyy ainakin useimmiten myös vegaanisia leivonnaisia kotiinvietäväksi.

NOP, J. Köleri 1

Kahvilat

Epic Coffee

Hyvää kahvia, eri laatuja kasvimaitoa ja monia vegaanisia herkkuja. Epic Coffeen vegaaninen banana bread vei kielen mennessään.

Epic Coffee, Müürivahe 36

Kohvik Must Puudel

Must Puudelista löytyy vegaanisia vaihtoehtoja paremmin lounaalle kuin makeannälkään. Paikka on kuitenkin viihtyisä, ja kahvi ja smoothiet ovat hyviä.

Kohvik Must Puudel, Müürivahe 20

Kohvik Komeet

Vaikka tämä kahvila sijaitsee kauppakeskuksen yläkerrassa, se on rauhallinen ja viihtyisä. Ja Komeetista on upeat näköalat kaupungille! Täältäkin löytyy lounaalle useita vegaanisia vaihtoehtoja. Kakkutiski pursuilee upeita luomuksia, mutta vegaaneille tarjoillaan raakakakkua. Näköalan ja hyvän kahvin takia kannattaa mennä, jos liikuskelet lähistöllä.

Kohvik Komeet, Solaris keskus, Estonia pst. 9

Purée

Tänne ei valitettavasti päästy tällä reissulla, koska tämä smoothiebaari oli kesälomalla juuri meidän vierailun ajan. Uskallan kuitenkin suositella, jos kaipaa välillä jotain terveellisempää juotavaa! Tämän aion testata itse ensi kerralla. Purée tarjoilee erilaisia salaatteja, smoothieita ja raakakeittoja.

Purée, Rotermanni 2

Muut

Karu Talu Sokolaad

Vegaaninen suklaapuoti on muodostunut jo klassikoksi, älä missaa tätä! Vanhankaupungin sydämessä sijaitseva puoti notkuu vegaanisia suklaaherkkuja niin, että pää menee pyörälle. Maista ainakin ihanan rapeaa snickersiä! Karu Talu Sokolaad myy myös jäätelöä.

Karu Talu Sokolaad, Voorimehe 4

RØST

Tallinnassakin aletaan heräillä juurileipäbuumiin. Leipomo RØST sijaitsee kätevästi Rotermanni-korttelissa matkan varrella keskustasta takaisin satamaan. Nappaa täältä juureen leivottu leipä mukaan kotiin. Kokeile myös leipomon yhteydessä toimivan kahvilan kylmäuutettua kahvia.

RØST, Rotermanni 14

Oluelle

Pudel Baar

Telliskivellä sijaitseva Pudel Bar myy pienpanimojen oluita ja hanavalikoima on aina hyvä.

Pudel Baar, Telliskivi 60A

Koht

Koht on paitsi pieni olutkauppa, löytyy nurkan takaa myös pieni olutbaari. Täältä löytyy taatusti jotain, mitä et ole ennen maistanut.

Koht, Lai 8

Hell Hunt

Hell Huntin olutvalikoima ei ole maailman ihmeellisin, mutta paikkana tämä on tosi kiva ja viihtyisä. Ruokalistan herkulliset valkosipulileivät ovat vegaanisia, kun pyydät ne ilman dippiä. Muutakin vegaanista listalta yleensä järjestyy!

Hell Hunt, Pikk 39

Brewdog

Tallinnaankin on juuri avattu Brewdog, joka sijaitsee tosi kivalla paikalla suojaisella kujalla Rotermanni-korttelissa. Brewdogin omien oluiden lisäksi täältä löytyy mainio valikoima kaikkea muuta jännää.

Brewdog, Rotermanni 2

Tämän jutun kirjoittamisen mahdollisti Sokos Hotel Estoria, joka majoitti meidät kahdeksi päiväksi, kiitos! Ja kiitos vielä Visit Tallinnalle hyvistä ravintola- ja kahvilavinkeistä!

8 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin Tallinna

  1. Kiitos mahtavasta rafla”oppaasta”, tälle on käyttöä ja esim. tuo vegaaninen suklaapuoti sai mut huokaamaan ääneen kun kuulosti lähes taivasmaiselle paikalle.

    1. Mahtavaa, jos tämä tuli tarpeeseen! :) Toivottavasti seuraavalla Tallinnan-reissulla löytyy hyviä paikkoja!

  2. Kiitos kivoista vinkeistä! Olemme menossa Tallinnaan kolmeksi päiväksi elokuussa ja aiomme testata näistä muutamia meille uusia paikkoja:)

  3. Elokuun lopun reissulla testattiin Vegan Restoran V, F-Hoone, Pudel Bar ja Karu Talu Sokolaad :) Kaikki miellytti kovasti! Suklaakaupan iloinen, ruotsalainen omistaja-rouva antoi niin paljon maistiaisia, että ei tosikaan. Tosin taktiikka toimii, liki kaikkia maistettuja laatuja oli pakko ostaa mukaan kotiin :)

    Kiitos hyvistä suosituksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights