Grillattu kesäsalaatti

Yheistyössä Anamma – Grillatuista broccolineista, vegepyöryköistä ja uusista perunoista syntyy herkullinen kesäsalaatti.Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Anamman ja Foodloverin kanssa. 

Toivottavasti teitä ei haittaa tämä jokakesäinen perunasalaattitulva, joka valtaa aina tämän blogin. Mutta kun eihän siitä mihinkään pääse, että perunasalaatti nyt vain yksinkertaisesti on parasta kesäruokaa! Uusien perunoiden lisäksi broccolineista eli varsiparsakaalista on tullut tämän kesän ykkösherkku, erityisesti grillin kautta. Ensimmäisen kerran grillailin broccolinia tänä vuonna toppatakki päällä toukokuussa, kuten Instagramiani seuraavat ehkä huomasivat. Tähän kesäiseen salaattiin kokosin kaikki tämän hetken lempiainekseni: uudet perunat, broccolinin, itse tehdyn peston, kesäsipulin ja vuodesta toiseen yhtä hyvät Anamman pyörykät.

Tämä perunasalaatti on ihan superhyvää syötävää kesän grillibileissä. Tämän salaatin kanssa voi tarjota vaikkapa grillattua ohutleipää ja hummusta. Ja jälkkäriksi sopii täydellisesti grillatut mansikat vegaanisen vaniljajäätelön kera. Kannattaa kurkata kesän grillibileitä varten myös nämä vegekebakot!

Perunoiden ja pyöryköiden valmistamiseen tätä reseptiä varten on monta vaihtoehtoa. Jos grillistäsi löytyy paistotaso, voit paistaa pyörykät siinä kypsiksi ja paistaa myös esikeitettyihin perunoihin hieman paistopintaa. Vaihtoehtoisesti kypsentäminen onnistuu myös nuotiolla muurinpohjapannussa tai valurautapannulla. Ja jos sinulla ei ole grilliä laisinkaan, ei hätää! Broccolinit ja pyörykät kypsyvät mainiosti myös uunissa noin 20 minuutissa.

Grillattu kesäsalaatti

Salaatti

 • 1 kg uusia perunoita
 • 300 g Anamma vegepyöryköitä
 • 200 g broccolinia
 • 2 kevätsipulia varsineen
 • öljyä ja suolaa

Pesto

 • 1 ruukku basilikaa
 • noin 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • 2 rkl cashewpähkinöitä
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
 • suolaa
 1. Valmista ensin pesto soseuttamalla kaikki aineet yhteen esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa lisää öljyä, jotta koostumus on sopiva.
 2. Pese ja keitä perunat. Paista pyörykät öljyssä grillin paistotasolla tai pannulla, kunnes ne ovat sulaneet ja saaneet kauniin paistopinnan. Valele broccolinit kevyesti öljyllä ja grillaa ne kypsiksi. Mausta suolalla.
 3. Kuutioi perunat suupaloiksi ja leikkaa broccolinit puoliksi. Silppua kevätsipuli. Sekoita kaikki aineet yhteen ja lisää pesto salaatin joukkoon.
 4. Tarkista suola.

Anamman pyöryköitä löytyy päivittäistavarakauppojen pakastealtaista ympäri Suomen. Tämä salaatti sopii muuten myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville :)

P.S. Yksi ekstravinkki kesäkokkailuja varten: Anamman soijapaloista ja uusista perunoista tulee ihan törkeän hyvä kesäinen pyttipannu muurinpohjapannulla! Maustan itse oman pyttipannuni yleensä vegaanisella punaisella pestolla ja lisään sekaan reilusti valkosipulia ja kesäsipulia. Anamman soijapalat löytyvät myös kauppojen pakastealtaasta.

Yhteistyössä Anamma

6 vastausta kirjoitukseen “Grillattu kesäsalaatti

 1. Oikein hyviä, tavallisia ohjeita tavalliselle ihmiselle! Tyttäreni on maitoallergikko, joten kyttään aina hyviä ja ruokaisia vege-reseptejä. Kiitos resepteistä ja jatka samaan malliin!

 2. Hei mistäköhän kaupasta Turussa olet ostanut antaman tuotteita? Haluaisin kovasti itsekin testata näitä mutten itse ole törmänntyt kaupassa näihin enkä millään haluaisi lähteä kiertämään jokaista ruokakauppaa :)

  1. Mun lähikaupassa ainakin on (K-Supermarket), ja K-kauppiaathan ottavat mielellään tuotetoiveita vastaan, eli jos omasta lähikaupasta ei löydy, kannattaa pyytää sinne valikoimiin! Anamman tuotteet uudistuivat vähän aikaa sitten, eli voi olla että sen takia on ollut joku tilauskatkos kaupoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights