Paahdetut punajuuret & hapanimelät vadelmat

Ihanat kesäpunajuuret ja mehevät vadelmat ovat täydellinen pari!


Pahoittelut pienestä hiljaiselosta täällä blogin puolella! Vegaanin aamupalakirjan viimeistely on työn alla ja yritän samaan aikaan selvitellä ylitsepursuavaa sähköpostilaatikkoani. Noh, onneksi kaikki taitavat olla nyt lomalla, niin ette ehkä ole huomanneetkaan ettei täällä ole tapahtunut mitään vähään aikaan!

Olen syönyt sattuneesta syystä viime aikoina aamupaloja aamusta iltaan, mutta välillä on pakko saada syötäväkseen jotain muutakin. Kotiutin vähän aikaa sitten keittokirjahyllyyni Strömsö-kokki Paul Svenssonin Grillaa Vegeä -kirjan, jota olen selaillut koko alkukesän. Kirja ei ole kokonaan vegaaninen, mutta siellä on todella hyviä ja monipuolisia vinkkejä erilaisten kasvisten hyödyntämiseen grillissä.

Kerrostalossa grillaushommat eivät ikävä kyllä luonnistu tuosta noin vain, joten testasin yhtä kirjan resepteistä uunissa. Herkullisisista naatteineen paahdetuista kesäpunajuurista ja valkoviinietikalla maustetuista vadelmista tuli kertaheitolla yksi tämän kesän lempilisukkeistani. Pidän juuri tällaisista resepteistä yli kaiken: kun raaka-aineet ovat juuri nyt parhaimmillaan, ei niille oikeastaan tarvitse tehdä juuri mitään, että lopputulos on herkullinen!

Aion kuitenkin testata tästä reseptistä vielä jossain vaiheessa ruokaisaksi salaatiksi jalostettu versiota lisäämällä joukkoon esimeriksi paahdettuja vihreitä papuja ja saksanpähkinöitä.

Naatteineen paahdetut punajuuret & hapanimelät vadelmat

lisukkeeksi neljälle

  • 8 kpl punajuuria naatteineen
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 30 kpl isoja vadelmia
  • 2-3 rkl valkoviinietikkaa
  1. Kuumenna uuni (225°C).
  2. Pese punajuuret huolellisesti ja lohko ne samankokoisiksi paloiksi. Siirrä naatit vielä sivuun.
  3. Laita punajuuret uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja mustapippuri. Paahda punajuuria noin 2o-25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Laita naatit vielä uuniin muutamaksi minuutiksi.
  4. Sekoita viinietikka vadelmien joukkoon ja murskaa niitä hieman.
  5. Nosta punajuuret lautaselle. Lisää vadelmat. Tarkista suola.

Resepti muokattu Paul Svenssonin Grillaa vegeä -kirjasta.

P.S. Olettehan huomanneet Ku ite tekee -blogissa lanseeratun keittokirjahaasteen? #Suurikeittokirjahaaste haastaa tarttumaan niihin kirjahyllyssä lojuviin keittokirjoihin ja kokkailemaan jokaisesta vähintään yhden reseptin. Aion itsekin ryhdistäytyä nyt tällä rintamalla ja valjastaa opukset käyttöön hyllyssä pölyttymisen sijaan :)

2 vastausta kirjoitukseen “Paahdetut punajuuret & hapanimelät vadelmat

  1. Tätä aion ehdottomasti kokeilla! Mieheni on ikävä kyllä allerginen punajuurelle, mutta tämä menisi hyvin salaattieväänä töissä.
    Me olemme testanneet samaisesta kirjasta menestyksekkäästi grillatun omena”pizzan” ja kyssäkaali-omenasalaatin joka löytyy blogistakin. Kirjassa on kivoja oivalluksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights