3x vegaaninen aamiainen Berliinissä

Vegaanimafia valloitti tällä kertaa Berliinin! Tässä muutama vinkki hyvistä aamiaispaikoista kaupungissa.


Vegaanimafia matkusti tällä kertaa Berliiniin tarkoituksena paitsi syödä, myös osallistua The End of Meat -dokumentin ennakkonäytökseen ja konferenssiin sekä katsastaa Alexanderplatzin Vegan Summerfest. Palaan näihin kenties myöhemmin, mutta aloitan kuvatulvan selvittelyn tärkeimmästä, eli aamupalasta!

Kopps

Koppsin vegaanista brunssia ei kannata jättää väliin! Jos on aikaa vain yhteen, tätä voi ihan varauksetta suositella. Runsas buffet sisälsi lämpimiä ruokia, vegaanista munakasta, salaatteja, jogurttia ja mysliä, leipiä, tahnoja ja leikkeleitä sekä pannukakkuja ja pieniä makeita jälkiruokia.

Lähes kaikki lautaselle keräilty oli herkullista, mikä on buffetpaikoissa aika harvinaista. Kiittelimme erityisesti vegaanista munakasta, pretzel-leipiä, hyvää kahvia sekä mainiota jälkiruokatarjontaa. Aamuvirkkuna arvostan myös sitä, että paikka aukeaa jo klo 9:30, eikä siis viikonloppunakaan tarvitse odotella aamiaisen syömistä lounasaikaan saakka.

Brunssi kustansi ilman juomia 15€ (erikoiskahvit ja tuorepuristetut mehut lisämaksusta). Berliinin hintatasoon nähden Kopps on melko kallis, mutta rahoillensa saa täällä kyllä vastinetta.

Kopps

Linienstraße 94

www

Goodies

Goodiesista on kuulunut arvioita laidasta laitaan, mutta meidän testikierroksella kaikki osui nappiin. Goodieseja löytyy paitsi Veganzien yhteydestä, myös omista pisteistään. Me piipahdimme aamiaisella Warshauer Straßen pisteessä (samalla kadulla on myös toinen kahvila Veganzin yhteydessä) ja tykästyimme erityisesti paitsi hyvään bataatti-tempebageliin sekä herkulliseen suklaa-kinuskiruutuun.

Goodies

Warschauer Straße 69

www

Geh Veg

Geh Veg oli harvoja ennen puolta päivää avoinna olevia paikkoja sunnuntaiaamuna, joten suuntasimme sinne ilman kovin korkeita odotuksia. Pöytään kannetut ruoat olivat hieman vaihtelevan tasoisia, mutta kokonaisuutena tämä oli ihan kelpo aamiainen.

Seuralaiset söivät bagelit ja smoothiet ja minä otin pienen aamiaislautasen, joka sisälsi erilaisia tahnoja, paahdettua bataattia, savutofua, salaattia, couscousta ja hedelmiä. Lautanen oli muilta osin varsin onnistunut, mutta leivät eivät olleet kovin hyviä. Arvostaisin tällaisessa paikassa enemmän hyvää, rapeakuorista vastapaistettua leipää, kun se oli iso osa aamiaislautasen kokonaisuutta.

Kakkujen osalta omenapiirakka oli hyvä perusomenapiirakka, mutta juustokakku jäi syömättä. Myöskään paikan kahvi ei ollut oikein mistään kotoisin.

Geh Vegissä on vitriinissä 18:aa erilaista vegaanista (soijapohjaista) jäätelöä, josta nappasimme pari makua mukaan lähtiessämme. Viikuna-saksanpähkinäjäätelö oli hieman vetistä, mutta pistaasijäätelö erittäin toimivaa.

Geh Veg

Birkenstraße  30

www

Mikä on sun suosikkiaamiaispaikka Berliinissä? Mihin kannattaa suunnata ensi kerralla? :)

10 vastausta kirjoitukseen “3x vegaaninen aamiainen Berliinissä

 1. Cafe Morgenrot! Se on osuuskunnan omistama, brunssi maksaa muistaakseni 10 +-2e. Mesta ei ole vegaaninen, vaan sieltä saa paria juustoa, mutta kaikki muu on mielestäni tosi hyvää. Vegemunakasta, ”minced meatia”, useaa eri tahnaa, myös suklaista. Leipä ainakin tuoksui hyvältä, joskin gluteenittomia vaihtoehtoja oli harmillisen naftisti.

  1. Tästä paikasta olen kuullut sekä hyvää että huonoa, mutta laitan ehdottomasti korvan taakse seuraavaa kertaa varten!

  1. Viaskon testaan seuraavalla kerralla! Kävin siellä illallisella joskus 5 vuotta sitten, mutta aamiainen on vielä testaamatta.

 2. Brammibals Donuts. Aamiaislautanen ja siihen päälle loistavasta valikoimasta donitsi/donitseja.

  1. Käytiin mättämässä tuolla donitsit, mutta ei innostuttu! Donitsitaikina ei ollut lähellekään yhtä hyvä kuin Arnoldsissa ja kaikissa kuorrutteissa olisi ollut parantamisen varaa. Ja Boston Cream Pien täyte oli suorastaan pahaa. Ei tällä neljän ihmisen porukalla ihan ymmärretty, miksi paikkaa hehkutetaan niin valtavasti. Korkeintaan keskinkertaista :)

 3. Kaikki näyttää tosi hyvältä., En ole koskaan (vielä) ollut Berliinissä,vaikka veljeni vaimoineen on siellä asustellut jo melkein 2 vuotta, ja rakastavat kaupunkia.

  1. Berliinissä on kyllä paljon tarjontaa vegaanille :) Kannattaa mennä piipahtamaan, kiva kaupunki muutenkin.

 4. Cafe Anna Blume, Prenzlauer Berg. Ihana kukkakaupan yhteydessä sijaitseva kahvila, tarjolla myös vegaanisia vaihtoehtoja paljon! :) Itsekin otimme vegetarjottimen aamupalalla. Todella hyvä, mutta jono on sitten sen mukainen! Kannattaa olla ajoissa liikkeellä. http://www.cafe-anna-blume.de/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights