Raitajuuri tarte tatin

Tarte tatin eli keikauspiirakka syntyy näin syksyllä ihanista raita- ja keltajuurista.


Raitajuuret ovat ehkä kauneinta mitä tiedän. Niiden karkilta näyttävä leikkauspinta on kauneimmillaan raakana, mutta raita- ja keltajuurista tulee muiden juuresten tavoin herkullista myös uunissa. Tällä kertaa tein raita- ja keltajuurista tarte tatinin. Agavesiirapin kanssa makeiksi paistetut juuret ovat ihana täyte syksyisille piirakoille! Pohjaan laitoin lisäksi ruisjauhoja ja pellavansiemeniä, joiden maku sopii mahtavasti kaikkien juuresten kanssa.

Raitajuuri tarte tatin

Taikina

 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl ruisjauhoja
 • 0,5 tl suolaa
 • 0,5 dl pellavansiemeniä
 • 1 dl oliiviöljyä
 • 3 dl maustamatonta soijajogurttia

Täyte

 • 200 g raitajuuria
 • 200g keltajuuria
 • 1 rkl timjamia
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl (tummaa) agavesiirappia
 • 0,5 tl suolaa

Tarjoiluun

 • tuoreita timjaminoksia
 1. Laita uuni kuumenemaan (200°C).
 2. Valmista ensin pohjataikina sekoittamalla kaikki aineet nopeasti yhteen turhia vaivaamatta. Pane taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
 3. Poista raita- ja keltajuurista kannat ja pese ne huolellisesti juuresharjan kanssa. Viipaloi juurista noin 3 mm paksuja viipaleita. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja pyörittele ne öljyssä, siirapissa ja mausteissa. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
 4. Asettele paistetut raitajuuriviipaleet lomittain uunivuoan tai valutarautapannun (ø 22-24 cm)  pohjalle. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla hieman vuokaa suurempi levy ja nosta se vuokaan. Painele reunat tiiviisti ja pistele pinta haarukalla.
 5. Nosta uunin lämpötila 225:n asteeseen. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin värin pintaansa.
 6. Kumoa piirakka tarjoiluastiaan ja koristele tuoreella timjamilla.

Vinkki! Jos haluat tarjoilla piirakan kanssa jotain, manteliricotta sopii mahtavasti murusina tarte tatinin päälle.

P.S. Jos haluat ihastella raitajuuren raitoja, niistä voi tehdä myös esimerkiksi raitajuuricarpacciota. Tuon ohjeen mukaan marinoidut raitajuuret sopivat mahtavasti myös salaattien joukkoon ja voileipien väliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights