Halva-taatelitortut

Halvalla ja itse tehdyllä taatelihillolla täytetyt joulutortut. Täydellinen yhdistelmä!


Kirjoitin viime keväänä täällä, että ”Juuri nyt haaveilen mahdollisuudesta viettää talvet ulkomailla, paremmista ruoka- ja maisemakuvaustaidoista, juurileivän tekemisestä, vapaammista työajoista, paikasta, jossa upottaa sormet multaan, ruosteessa olevien kirjoitustaitojen elvyttämisestä ja siitä, että housujen nappi mahtuisi taas kiinni. Haaveilen jo myös Vegaanin aamupalakirjan valmistumisesta, jotta voisin aloittaa seuraavan opuksen tekemistä.” 

Ihan koko listaa  en ole vielä saanut ruksittua yli, mutta Vegaanin aamupalakirja on valmis, leipäjuuri on kotiutunut meille sittemmin, olen alkanut opiskella ruokakuvaukseen keskittynyttä Lightroom-nettikurssia ja olen kovasti yrittänyt järjestellä asioitani niin, että voin tehdä töitä vapaammin missä ja milloin vain. Yksi askel lähemmäs vietä talvet ulkomailla -haavetta tulee toteen tammikuussa, kun lähdemme kaverin kanssa koko kuukaudeksi reissuun. Eikä ihan mihin tahansa reissuun, vaan Uuteen-Seelantiin, mistä olen haaveillut koko ikäni! Vaikka en olekaan lähdössä lomalle vaan tekemään töitä muualle, niin kieltämättä olen viettänyt tämän parissa koko syksyn unettomia öitä miettien, miten täällä Suomessa sujuu hommat sillä välin kun en itse ole paikalla.

En ole pitänyt yhtään lomaa yli vuoteen, joten tammikuu jossain aivan muualla tulee kyllä nyt enemmän kuin tarpeeseen. Ehkäpä sitä läppärin naputtelun lomassa ehtii vähän rentoutuakin – ja ainakin katsella koneen takaa vähän erilaisia maisemia! Vielä täytyy tsempata tämän joulukiireen yli, mutta onneksi asiaa auttaa kummasti kaikki jouluherkut joita on tässä jo nautiskeltu marraskuun alusta alkaen.

Meillä on joulupöydässä ollut usein Lähi-idän keittiöstä inspiroituneita ruokia. Lähi-idästä tutut mausteet ja raaka-aineet sujahtavat suomalaiseen joulupöytään täydellisesti! Joulun alla alan aina mietiskellä kardemummaa, kanelia, taateleita, halvaa, tahinia, granaattiomenaa ja juustokuminaa. Perinteiset suomalaiset joulutortut saivat tällä kertaa sisälleen makeaa halvaa ja itse tehtyä taatelihilloa. Täydellistä!

Yksi vinkki muuten joulutorttujen täyttäjille: minusta joulutortuissa pitää olla aina mahdollisimman paljon täytettä, onhan se torttujen paras osio. Täytänkin siis tortut yleensä aina kahdesti: laitan hilloa sekä taittelukohdan alle että päälle. Ihan vain varmuuden vuoksi, ettei vaan täytettä tule liian vähän!

Halva-taatelijoulutortut

12 kpl

  • 6 kpl lehtitaikinalevyjä
  • glögillä maustettua taatelihilloa (resepti täällä)
  • noin 30 g (vanilja)halvaa murusina
  • tomusokeria koristeluun
  1. Keitä taatelihillo valmiiksi jo mieluiten edellisenä päivänä.
  2. Sulata lehtitaikinalevyt. Leikkaa kulmiin viillot.
  3. Laita joulutorttujen päälle noin 1/2 tl halvaa per torttu ja reilusti taatelihilloa.
  4. Paista torttuja uunin keskitasolla (225°C) noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

P.S. Se housujen nappi ei todellakaan mahdu kiinni. Ehkä siinä on projektia ensi vuodelle.

Yksi vastaus kirjoitukseen “Halva-taatelitortut

  1. Lokakuussa sain syntymäpäiväksi sinun uusin kirja meidän tyttäriltämme,se oli minun paras lahja!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights