Auckland – Tart Bakery

Terveisiä Uudesta-Seelannista ja täysin vegaanisesta leipomosta!


Minulla on tänä vuonna vähän erilainen tammikuu. Säkkipimeän Suomen sijaan vietän tämän kuun vähän toisenlaisissa maisemissa. Saavuttiin kaverin kanssa pari päivää sitten Aucklandiin ja nyt olemme jatkaneet jo matkaa pohjoissaaren keskiosaan.Meidän saapumispäivänä saarelle iski myös kunnon kesämyrsky, mutta nyt sää näyttää jo huomattavasti paremmalta.

Auckland oli helppo kohde vegaanille, vaikka moni paikka olikin joululomien takia vielä kiinni. Vegaanisia vaihtoehtoja löytyi monien ravintoloiden ruokalistoilta ja kiinnostavia paikkoja testattavaksi löytyy helposti koko viikon tarpeiksi.

Yhdeksi suosikkipaikoistani Aucklandissa muodostui ihana Tart Bakery, joka on kokonaan vegaaninen leipomo. Tartista löytyy kattava valikoima erilaisia vegaanisia herkkuja pullista donitseihin ja piirakoista kakkuihin. Suolaiselta puolelta löytyy täytettyjä leipiä ja suolaisia piirakoita. Leipomosta saa myös hyvää kahvia.

Kaikki testatut jutut olivat todella hyviä. Söimme vegaaniset ”kana”leivät sitruunamajoneesilla, vegaanisen kookoskermalla täytetyn donitsin ja ihanan suolakaramelli-suklaaruudun. Leivonnaisia ei mitenkään erottanut ei-vegaanisista, eikä suolan ja rasvan kanssa ollut säästelty. Tykkäsimme!

Tartilla on kaksi eri toimipistettä, toinen Great Northern Roadilla ja toinen viihtyisässä vanhassa kauppakujassa Karangahape Roadilla. Tätä ei kannata missata, jos joskus käyt Aucklandissa.

2 vastausta kirjoitukseen “Auckland – Tart Bakery

  1. Mahtavaa lomaa sinne! Näyttää hyvältä, on varmaan kymmenessä vuodessa Uuden-Seelanninkin vegaanitarjonta kohentunut, vaikka oli se joskus 2008 ihan ok myös. Nauttikaa luonnosta, sehän se siellä on tärkein juttu, mutta hyvä että messevää ruokaakin saa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *