Pyöräretki Hawke’s Bayn viinitiloille

Ei hullumpi tapa viettää päivää: pyöräilyä auringonpaisteessa ja välipysähdykset viinitiloilla viininmaistelun merkeissä.


Olemme olleet nyt noin puolitoista viikkoa Uudessa-Seelannissa ja tämä maa on kyllä lunastanut kaikki odotukset. Mitä nyt saapumispäivänä oli pieni kesäsykloni, mutta muuten säät ovat suosineet, ihmiset ovat aivan superystävällisiä joka paikassa ja luonto saa välillä hengen salpautumaan ihastuksesta. Ja Uudessa-Seelannissa kun ollaan, niin viinihommia ei tietysti kannata jättää väliin.

Hauska tapa tutustua paikallisiin viinitiloihin on omatoiminen pyöräretki. Vuokrasimme Napierista Napier City Bike Hire & Toursin kautta pyörät, johon kuului kuljetus Hawke’s Bayn viinitiloille ja nouto takaisin. Matkaan sai kartan ja reitin sai fillaroida omassa tahdissa viinitiloilla pysähdellen. Ei hullumpi tapa viettää yksi kesäpäivä!

Reitti oli parisenkymmentä kilometriä ja matkalla oli 7 viinitilaa. Tilat olivat keskenään todella erilaisia: oli modernia ja fiiniä ja rustiikkisempaa menoa. Itse ihastuin Akarangi-tilaan, jossa viinikellarin virkaa toimitti 1800-luvun loppupuolella rakennettu kirkko.

Useimmilta tiloilta 3-5 viinin maisteluannokset sai veloituksetta tai noin 5€:lla. Maistelupaketti on kätevä tapa tutustua erilaisiin viineihin ja niiden avulla saa hyvän kuvan alueen viinitarjonnasta. Eväät kannattaa pakata mukaan, sillä vaikka joillakin viinitiloilla oli myös ravintola, vegaaninen ruokatarjonta ei päätä huimannut.

Reitti oli helppoa tasaista maastoa ja mukava pyöräillä. Pääsimme ihastelemaan matkan varrella paitsi viinejä, myös isoja omenaviljelmiä ja kaunista merimaisemaa. Saattaa olla, että piipahdamme vielä toistamiseen viinitiloilla jollakin muulla alueella. Täällä tätä riittää!

 

P.S. Ennen kuin joku ehtii kysyä, niin kyllä, viineissä saatetaan käyttää eläinperäisiä kirkastusaineita. Minä en kuitenkaan ole tämän asian suhteen yhtään tarkka. Kannattaa lukea esimerkiksi tämä juttu aiheesta.

4 vastausta kirjoitukseen “Pyöräretki Hawke’s Bayn viinitiloille

 1. Kuulostaa tosi hienolta, auringon lämmön melkein tuntee, kun katsoo kuvia. Uuden-Seelannin Sauvignon blanceissa on ihana tomaatinlehtiaromi, parhaita kesäviinejä. Antoisaa lomaa!

  1. Kiitos! En ole ollut mikään iso Sauvignon Blancin ystävä aikaisemmin, mutta se on kyllä ollut täällä todella hyvää joka paikassa.

 2. Kivoja kuvia ja mukava matkakertomus. Ollapa Uudessa-Seelannissa!

  Muistan kun joskus join viiniä, joka ei ollut vegaanista, niin olen saanut sitten siitä kuulla usein tietyiltä tahoilta (jotka eivät itse tietenkään syö ollenkaan vegaanisesti) tyyliin: ”joo, tiedetään kyllä, että teet myönnytyksiä, eihän se niin tarkkaa ole. Ota nyt tuosta kakkua (jossa on liivatetta), jonka X on tehnyt, käytetäänhän viineissäkin liivatetta.” Sitten sitä rajaa venytetään vähitellen yhä pidemmälle eläintuotteisiin ja luodaan sosiaalista painetta sekä asiasta tehdään numero ihan turhaan. Se on tosi ärsyttävää, kun monet ihan periaatteessa fiksutkin ihmiset heittävät tuollaista ja ovat niin tarkkoja jos vegaani syökin ”väärin”. Moni ei tunnu sisäistävän sitä, että voi tehdä paljon oikein ja hyvää vaan pitäisi olla joko täydellinen tai sitten hällä väliä. Kasvimaalle pyöräillessäkin murskaantuu varmasti lukuisia ötököitä renkaan alle, joten ei vaan voi olla ihan täydellinen, ellei jossain kuplassa halua asua.

  No joka tapauksessa olen opetellut ulkoa yleisimmät alkoholimerkit ja tiedän nyt aika pitkälti mitkä ovat vegaaneja, ilman että tarvii vilkuilla Barnivoresta. Sitten voin sanoa, että ei tee mieli juoda juuri nyt, millä pääsee kaikista helpoimmalla. Ei ehkä mikään optimaalisin tai rehellisin ratkaisu, mutta vähiten kivulias (uskomatonta, että joutuu vielä 2020-luvulla tekemään sellaisia kompromisseja). Toivottovasti olet saanut säästyä turhalta näsäilyltä.

  1. Minusta tässä asiassa on menty aika paljon eteenpäin viime vuosina. Vegaanipoliisina toimimisen sijaan kannustetaan ihmisiä nykyään entistä enemmän siihen, että pienilläkin valinnoilla on merkitystä eikä viilata pilkkua.

   Mä en ole saanut mitään paskaa niskaan tämän asian tiimoilta, vaikka olen ennenkin sanonut että en ole viinijuttujen tai esimerkiksi hunajan kanssa kovin tarkka. Minusta jokainen vetää itse omat rajansa, vaikka toki olen sen suhteen tarkka, että en anna muille ihmisille ymmärtää että esim. hunaja olisi vegaanista vaikka sitä itse syönkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights