Mango-kookoskuppikakut

Mangon, kookoksen ja limen makuiset kuppikakut vievät tammikuisesta Suomesta Aasian auringon alle.

Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Urtekramin ja Asennemedian kanssa. 

Uskoakseni suurin osa kavereistani Suomessa vihaa minua ja lomakuviani tällä hetkellä. Kukapa sitä tammikuisessa Suomessa haluaisi katsoa, kun joku luuhaa toisella puolella maapalloa auringonpaisteessa. Noh, jos olisin nyt Suomessa, niin turvautuisin näihin kuppikakkuihin lohdutukseksi. Mangon, kookoksen ja limen makuiset leivonnaiset vievät hetkeksi Aasian auringon alle, tai oikeastaan ihan mihin tahansa lämpimään!

Kookosmaitojen ja kermojen maussa on hurjia eroja merkistä riippuen, olette varmaan panneet merkille. Erityisen tärkeässä roolissa kookoskerman maku on silloin, kun sitä käyttää leivonnaisten kuorrutteissa. Urtekramin luomukookoskermassa ei ole muista kookoskermoista poiketen mitään lisäaineita ja tölkitkin ovat vielä kaiken muun hyvän lisäksi PBA-vapaita. Urtekramin kookoskerma maistuu aidosti kookokselle, tykkään!

Mango-kookoskuppikakkujen kuorrute valmistetaan rasvan ja sokerin sijaan kookoskermasta ja cashewpähkinöistä. Tästä kuorrutteesta tuli mielestäni todella hyvä, ja kivaa vaihtelua perinteiselle vegaaniselle buttercreamille. Kuorrutteen valmistelu täytyy vain muistaa aloittaa ajoissa ja laittaa cashewpähkinät likoamaan ja kookoskerma kylmään ennen leipomista.

mango-kookoskuppikakut

12 kpl

 • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 1/4 dl sokeria
 • 1 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • hyppysellinen suolaa
 • 1/2 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
 • 1 limen raastettu kuori
 • 1/2 lime mehu
 • 1/4 dl rypsiöljyä
 • 2 dl Urtekram kookosmaitoa
 • 2 dl mangososetta

Kuorrute

 • 1 1/2 dl cashewpähkinöitä yön yli liotettuna
 • 1 tlk Urtekram kookoskermaa yön yli jääkaapissa säilytettynä
 • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
 • 3 rkl sokeria
 • 1/2 tl vaniljasokeria
 • 1/2 limen mehu
 • 1 limen raastettu kuori

lisäksi koristeluun

 • kookoslastuja
 • limen kuorta
 1. Laita kookoskerma yöksi jääkaappiin ja liota cashewpähkinöitä vähintään 4 tuntia ennen leivonnan aloittamista.
 2. Kuumenna uuni (175°C).
 3. Sekoita yhteen kuivat aineet. Rouhi cashwepähkinät ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon.
 4. Raasta limen kuori. Yhdistä limen kuori ja mehu sekä öljy. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja kaada sinne öljyseos, mangosose ja kookosmaito. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi, liikaa sekoittamatta.
 5. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla. Lusikoi taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia, tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
 6. Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois. Lisää tehosekoittimen kulhoon pähkinät, kookoskerman jähmettynyt osa sekä kaikki muut aineet. Blendaa tasaiseksi, sileäksi massaksi. Paras väline tähän tarkoitukseen on tehokas tehosekoitin (Vitamix tai vastaavaa), jotta kuorrutteesta tulee sileää.
 7. Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele kookoslastuilla ja limen kuorella.

P.S. Kakukoristelu ei ole varsinaisesti minun heiniäni, joten harrastan enemmän näitä tällaisia vähän rustiikkisemman näköisiä leivonnaisia. Mitä sitä turhia hienostelemaan, vai mitä?

9 vastausta kirjoitukseen “Mango-kookoskuppikakut

 1. Ihanan raikkaan näköisiä!Onko kuorrute muuten miten jämäkkää,että soveltuuko pursotettavaksi?

  1. Koska tässä kuorrutteessa on kookosta, sen jämäkkyys vaihtelee lämpötilan mukaan. Vitamix lämmittää aineita sen verran sekoituksen aikana, että kuorrute on heti sekoittamisen jälkeen vähän pehmeämpää ja jääkaappisäilytyksen jälkeen kiinteämpää. Lämpötilan avulla voi siis säädellä kuorrutteen sopivaksi pursotukseen, mutta ihan yhtä siistiä buttercreamia tästä ei saa.

 2. Hei, löysin äsken julkaisusi raudasta ja se oli oikein mielenkiintoinen, kiitos siitä!
  https://chocochili.net/2015/08/vegaanin-ravitsemus-osa-2-rauta/
  Tiesitkö että rautavarastosi voi olla miltei tyhjä vaikka hemoglobiini on hyvä? Itse asiassa hemoglobiini voi olla hyvin korkea juuri rautavaraston niukkuuden takia, koska keho yrittää kompensoida hapenpuutetta. Raudanpuutteen yksi oire on väsymys. Suosittelen mittamaan rautavarastosi tilanteen P-ferrit verikoella (+ pvk, lasko ja crp). Alle 40 ug/l on raudanpuute jos on muuten terve (ei esim. tulehduksia). http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/raudanpuute-voi-iske%C3%A4-korkeasta-hemoglobiinista-huolimatta-1.138388

  (Ja sori paasaamisesta ;)

  1. Kiitos huomiosta! :) Olethan muuten huomannut, että vanhoihin postauksiinkin voi kommentoida ihan yhtä lailla, näin kaikki kommentit näkyvät kyseisen postauksen lukijoille myös?

 3. Olen seurannut kauniita matkakuviasi IG:ssä, mutta en mä ainakaan Suomen hankia vaihtaisi tässä kohdin vuotta mihinkään muuhun. (Toki niitä ei ehkä juuri ole Turussa päin näkynytkään.) ;)

  Mutta piti sanoa, että ihanan kuuloinen resepti, menee kokeiluun, JA erityisbonus siitä, että koristelut ei ole jotenkin niin viimeisen päälle! Ei iske niin suuri epätoivo kun vertaa omia luomuksia ohjeen kuviin :D

  1. Jep, Turun räntäsateen vaihdan milloin tahansa muuhun ;)

   Ja kiva kuulla, että vähän rouheampi koristelu miellyttää! Näpertely on aika out tässä keittiössä.

 4. Pitääpä tulla kommentoimaan tähänkin reseptiin, että kiitos täysosumasta. Pidin illanistujaisia porukalle, jossa mukana oli niin vegaania kuin sekaania ja nämä upposivat vieraisiin tyytyväisen mussutuksen ja ”Onpa sairaan hyvää” huokausten saattelemana. Näitä leivon toistekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights