Vegaaninen banaanileipä

Yhteistyössä Mö kaurajogu – Mehevä banaanileipä syntyy kypsistä banaaneista ja kaurajogurtista.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Mö-kaurajogun kanssa. 

Sain viime vuoden puolella Yummy Baker -blogia kirjoittavalta Anskulta kiinnostavan yhteydenoton:  markkinoille oli putkahtamassa uusi vegaaninen kaurapohjainen jogurttisarja, jota valmistaa Anskun ja hänen siskonsa perustama pienyritys. Mö-kaurajogut valmistetaan Suomessa kotimaisesta kaurasta. Arvatkaapa vain olinko heti innoissani ajatuksesta?

Pääsin viime vuonna maistelemaan Mö-joguja myös tuotekehitysvaiheessa ja antamaan palautetta jogurteista. Nyt lopulliset versiot testanneena olen tyytyväinen lopputulokseen: jogurtit ovat ensimmäistä versiota vähemmän happamia ja koostumus on täyteläisempi. Pidän Mö-joguissa erityisesti siitä, että ne eivät ole liian makeita ja että kauran ominaismaku on säilytetty. Minusta kaurajogurtti saa maistua ihan reilusti kauralle, ja se myös erottaa Mön kilpailijoistaan.

Oma suosikkini Mö-mauista on ehdottomasti banaani, jota olen syönyt viime viikolla Suomeen palattuani purkin jos toisenkin aamiaismyslin kanssa. Uudessa-Seelannissa kauratuotteet loistivat poissaolollaan, joten olen kiskonut kaurajogurtteja ja -maitoja kaksin käsin kotiin palattuni. Aamiaishommien lisäksi Mö-jogut uppoavat muuten mainiosti myös leivontaan. Testasin itse ensimmäiseksi, miten banaanijogu toimii banaanileipätaikinassa, ja lopputuloksesta tuli oikein onnistunut! Seuraavaksi ajattelin testata mustikkajogurttia pannukakkutaikinassa.

Banaanileipä on nimestään huolimatta kakku, jonka kypsät banaanit tekevät todella meheväksi. Tähän leivonnaiseen voi huoletta upottaa ne hedelmäkoriin unohtuneet ylikypsät mustuneet banaanit. Banaanileipä on herkullista sellaisenaan, mutta toisinaan sipaisen viipaleen päälle lusikallisen maapähkinävoita. Voin kertoa, että se ei ainakaan tee tästä herkusta huonompaa!

Vegaaninen banaanileipä

 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl kauraleseitä
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/2 tl vaniljasokeria
 • 1 1/2 dl fariinisokeria (tiiviisti mitta-astiaan painettuna)
 • 2 isoa kypsää banaania (3 dl banaanisosetta)
 • 1 1/2 dl Mö kaurajogu banaania
 • 1/2 dl rypsiöljyä
 1. Kuumenna uuni (175°C).
 2. Sekoita yhteen vehnäjauhot, kauraleseet, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri.
 3. Soseuta banaanit esimerkiksi haarukalla. Sekoita yhteen banaanisose, fariinisokeri, Mö kaurajogu ja rypsiöljy. Kääntele banaaniseos kuivien aineiden joukkoon. Levitä taikina silikoniseen leipävuokaan (pituus noin 25 cm)*.
 4. Paista uunin keskitasolla 55-60 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Mikäli leivän pinta uhkaa tummua liikaa, voit peittää vuoan pinnan foliolla.
 5. Nosta leipä jäähtymään ritilälle. Kumoa leipä vuoasta jäähtyneenä ja leikkaa viipaleiksi.

*Mikäli käytät metallista leipävuokaa, voitele ja korppujauhota vuoka ennen taikinan lisäämistä vuokaan.

Pari vinkkiä:

 • Halutessasi voit lisätä taikinan joukkoon 1/2 dl rouhittua tummaa suklaata ja kuorruttaa leivän sulatetulla suklaalla.
 • Banaanileivästä tulee astetta herkullisemmat köyhät ritarit. Kannattaa testata!

Ihan huippua, että kasvimaitomarkkinoille Suomessa mahtuu myös pieniä yrityksiä, jotka tekevät työtään intohimolla. Onnea ja menestystä Mö-joguille!

Yhteistyössä

16 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen banaanileipä

 1. Hyvää tulee myös kun laittaa osan jauhoista esim spelttiin! Samoin laitan usein jotain pähkinää tai siemeniä mukaan.
  Enää pitäisi onnistua paikallistamaan tuo Mö jostain, lähi- K-kauppa ei sitä myy:(

  1. Totta, spelttijauhokin sopii tähän mainiosti!

   Mö-joguja pitäisi löytyä aika laajasti K-kaupoista. Jos ei omasta lähikaupasta löydy, niin kannattaa pyytää valikoimiin :)

 2. Kiitos tästä! Oon yrittänyt löytää hyvää banaanileivän reseptiä jo pidempään, mutta tuntuu että kaikki sisältää jotain spesiaalijauhoja ja muita kalliita raaka-aineita. Kiitos sulle hyvistä ja maukkaista resepteistä, helppo valmistaa ja vielä kukkarollekkin ystävällisiä! :) (Oot ehdottomasti mun suosikki ruokabloggari ja aina kun kaipaan jotain uutta seikkailen sun blogissa)

 3. Oletko sinä tai onko kukaan muu testannut mustikka-kardemummajogurttia samalta merkiltä? Onkohan se normaalistikin noin oudon makuista, jotenkin ammoniakkista? Oli nimittäin niin pahaa ettei sellaisenaan mene alas ja mietin voisko sen tuhota esim mustikkapiirakkaan…

  1. Mustikka-kardemummajogurtti, kuten mutkin Mö:t, ovat selkeästi happamampia kuin muut kaurajogurtit. En kuitenkaan ammoniakkiseksi makua kuvailisi, ehkäpä sinulle oli osunut joku erä jonka kylmäketju tms. oli päässyt katkeamaan? Mutta leivontaan nämä jogurtit käyvät kyllä erinomaisesti :)

 4. Tästä tuli hyvää, vaikka reseptin myötä ainakin Kupittaan cittarista Mö:n banaanijugu oli lopussa ja jouduin tyytymään naturel-versioon. Sokeria tässä on omaan makuuni _melko_ paljon, voiko sokerin määrää vähentää vain jättämällä osan pois? Entä jos sokerin korvaa esim.vaahtera- tai agavesiirapilla, tarvitaanko jotain kuivaa silloin lisää? Ihana resepti tämäkin, kiitos❤️

  1. Moikka Tanja! Pahoittelut että en vastannut aikaisemmin, kommenttisi oli mennyt tutkan ohi!

   Sokerin määrää voi toki vähentää, tai sen voi korvata juoksevilla makeuttajilla. Kuivien aineiden määrää voi siinä tapauksessa vähän tarkistaa – ihan suoralta kädeltä en osaa sanoa määriä kokeilematta, mutta todennäköisesti jauhoja joutuu lisäämään hiukkasen lisää :)

 5. Oi, näyttää ja kuulostaa ihanalta! Mä olen monesti leiponut ”terveysversiota” banaanileivästä, jossa ei ole vaaleaa viljaa tai sokeria, mutta tämä menisi näin hyvin kakkupöydän herkkuna! :)

 6. Tää on mun lemppari resepti! Oon tehnyt jo monta kertaa ja nyt oon uskaltanut itse soveltaakin. Oon tutustunut hiljattain lupiinijauhoihin, ja ne sopii tähän reseptiin älyttömän hyvin ja samalla tästä saa muokattua gluteenittoman! Kannattaa kokeilla, eli laittaa 3 dl vehnäjauhojen sijasta 2 dl lupiinijauhoja. Lisäsin myös 2 ruokalusikallista kookosrouhetta tuomaan makua ja vaihdoin kaurajogurtin alrpon go on-rahkaan. Proteiinia riittää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights