Vegaaninen Pho-keitto

Parasta pakkasella: kulhollinen lämmittävää ja tuhtia keittoa. 

Pahoittelut tahattomasta hiljaisuudesta täällä blogin puolella! Uudesta-Seelannista kotiin palattuani huomasinkin yhtäkkiä, että kaikki aika menee paitsi tammikuun aikana kerääntyneiden rästihommien taltuttamiseen, Vegekaupan Vegemessuhärdellin hoitamiseen ja niin, elämiseen! Nyt maaliskuussa aion kuitenkin taas tehdä aikaa ruoanlaitolle. Olen kyllä koko helmikuun kokkaillut ahkerasti, mutta en ole onnistunut ajoittamaan kokkaustouhuja niin, että olisin ehtinyt ottamaan valoisan aikaan kuvia. Maaliskuun pidentyneet päivät kuitenkin onneksi helpottavat tätä hommaa huomattavasti!

Tällä viikolla on kovien pakkasten takia tehnyt mieli kaikkea lämmintä. Keitot ovat täydellistä ruokaa pakkaspäiviin! Törmäsin K-kauppojen ruokalehdessä vegaaniseen pho-keittoreseptiin, jonka pohjalta tein tämän oman versioni. Keittelin keskiviikkona Pho-keiton liemen ja valmistelin lopun keiton pari päivää myöhemmin, kun en ehtinyt hoitaa koko hommaa alusta loppuun yhdessä päivässä. Keitto valmistuu kokonaisuudessaan kuitenkin noin tunnissa, jos haluaa päästä höyryävän keittokulhon ääreen yhden päivän aikana!

Pho-keitto on vietnamilainen klassikkoruoka, joka valmistuu maukkaaksi myös vegaanisena versiona ilman kalakastiketta ja lihaa. Tofun tilalle tähän voi hyvin laittaa myös esimerkiksi seitania, ja kasviksia on helppo muunnella sesongin ja jääkaapin sisällön mukaan. Pho-keiton juju on maukas ajan kanssa keitetty liemi, joka viimeistellään nuudeleilla, tofulla ja tuoreilla kasviksilla.

Vegaaninen pho-keitto

noin 4 annosta

Liemi

 • 2 l vettä
 • ¾ dl kasvisfondia
 • 2 rkl soijakastiketta (käytän aina tätä)
 • 4 tähtianista
 • 5 kokonaista neilikkaa
 • 10 kokonaista mustapippuria
 • 5 kokonaista maustepippuria
 • 1 tl sokeria
 • 5 valkosipulinkynttä viipaloituna
 • 5 cm pätkä inkivääriä viipaloituna

muut aineet

 • 1 pkt maustamatonta tofua (Jalotofu)
 • 100 g siitakesieniä
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl soijakastiketta
 • suolaa
 • 50 g kiinankaalia
 • 1 dl mungpavun ituja
 • 2-3 kevätsipulia
 • 4 retiisiä
 • 150 g riisinuudeleita
 • tuoretta korianteria ja minttua
 • 4 rkl suolapähkinöitä

tarjoiluun

 • 1 lime
 • Sriracha-chilikastiketta
 1. Mittaa kattilaan vesi, kasvisfondi ja soijakastike. Lisää mausteet, viipaloidut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Keitä lientä kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Tarkista maku ja lisää halutessasi soijakastiketta tai fondia.
 2. Painele tofu kuivaksi talouspaperin avulla. Leikkaa tofu kolmioiksi. Viipaloi siitakesienet. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja lisää tofutkolmiot pannulle. Mausta soijakastikkeella ja paista kummaltakin puolelta rapeaksi. Siirrä tofut sivuun. Lisää pannulle öljyä ja paista siitakesieniä kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Mausta ripauksella suolaa.
 3. Suikaloi kiinankaali ja silppua kevätsipuli. Viipaloi retiisi.
 4. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
 5. Lisää keitetyt nuudelit kulhon pohjalle. Kaada päälle kuumaa pho-lientä ja lisää keiton päälle tofu, sienet, kiinankaalia, idut, retiisi, sipuli ja yrtit. Viimeistele suolapähkinöillä. Tarjoa keitto halutessasi höystettynä tilkalla limen mehua ja chilikastiketta.

 

14 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen Pho-keitto

 1. Söin juuri PHO keittoa vietnamilaisessa ravintolassa Bangkokissa!Täällä mahtavat ainekset ja paljon vegeä.Keitossa oli tofua ja todella maukasta!Olen jo 10 päivää helposti syönyt vaan vegeä!Tänne tekemään ruokamatka, serkku Jube opastaa😋t.Merja täti

  1. Kiitos vinkistä! Aasiassa kannattaa tosin kasvisravintoloiden ulkopuolella varmistaa, että ruokiin ei tule kala- tai osterikastiketta, jos haluaa varmistua vegaanisuudesta :)

   Seuraavaksi täytyy kyllä ottaa joku Aasian-reissu työn alle!

 2. Moikka! Voiko tuon pho liemen tehdä ja käyttää vielä myöhemmin, pitkin viikkoa?

  1. Toki! Itsekin tuossa mainitsin, että keittelin liemen muutamaa päivää etukäteen, eli hyvin voi tehdä ennakkoon :)

 3. Voiko kasvisfondin korvata liemikuutiolla? Mahtavaa saada yksinkertainen ohje pho-keittoon, kiitos!

  1. Hyviä, laadukkaita ja maultaan tähän sopivia liemikuutioita on vähän vaikea löytää. Mutta jos onnistut bongaamaan tähän tarkoitukseen sopivan makuisen, niin toki :)

   1. Kiinnostaisi kuulla jos sinulla on yleisesti suosituksia parhaista liemikuutioista / fondeista :) Itse olen testannut reformin ja rainbow’n, ja odotetusti reformi oli maultaan ja koostumukseltaan laadukkaampi. Kovin suurta valikoimaa peruskaupoissa ei tietysti ole, fondeja en kyllä ole koskaan testannut.

    Täytyypä testata tätä joku päivä, kuulostaa ihanalta!

    1. Fondeista ne joka kaupasta löytyvät Touch of Tasten fondit on aivan hyviä. Ne kyllä maistuu liemikuutioihin verrattuna erilaiselta, kannattaa testata. Liemikuutioista käytän itse kyllä yleensä mitä nyt sattuu lähikaupasta osumaan käteen, ei niillä kaupan perusmerkeillä ole musta ihan hirveän isoja eroja.

 4. Kiitos ja vegaaniterveiset Vietnamista!
  Tätäpä täytyy kokeilla täällä paikan päällä, pienin muunnoksin.
  Valkosipuli, kevätsipuli ja muut sipulikasvit eivät kuulu vietnamilaiseen kasvisruokaan. Suurin osa kasvissyöjistä ja vegaaneista on täällä buddhalaisia, eivätkä he käytä sipulikasveja.
  Joten, jos tätä tarjoaa vietnamilaiselle kasvissyöjälle, on hyvä tietää tuo asia.

 5. Todella herkullinen resepti, ei voi kun suositella! 5 rkl kasvisfondia kuulosti vaikealta mitattavalta, joten käytin tähän 2 kpl Knorr kasvisfondia. Korvasin Jalotofun Lidlin tofulla ja se toimi loistavasti. Kiitos reseptistä!

  1. Kiitos huomiosta, muokkaan tuon reseptiin. 1 rkl = 15 ml, eli 5 rkl on 0,75 dl. Se lienee nopeampi mittailla!

 6. Herkkua tuli, kiitos reseptistä! Lientä keitellessä hieman epäilytti kun tuoksu oli kovin jouluinen. Jouduin käyttämään jauhettuja mausteita kun ei kokonaisia löytynyt kotoa, ja tähtianis puuttui kokonaan. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi: maku oli mitä herkullisin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights