Wellington – The Botanist

Jos joskus matkustat Wellingtoniin, vahva suositus The Botanist -ravintolalle!


Saavuin takaisin Suomeen lumikaaoksen keskelle eilen illalla. Kieltämättä tuntuu aika omituiselta olla taas kotona, ja yritän raapustella täällä to do -listaa kaikista tekemättömistä töistä. Loma oli varsin onnistunut, kun olen täysin unohtanut, mitä kaikkea pitikään tehdä!

Vaikka Uusi-Seelanti on ennen kaikkea erinomainen luontokohde, hyvän vegaaniruoan perässä kannattaa myös viettää päivä jos toinenkin maan suurimmissa kaupungeissa. Wellingtonista tuli ehdottomasti suosikkikaupunkini Uudessa-Seelannissa, eikä vähiten hyvän ravintolatarjonnan takia. Meidän reissun aikana säät suosivat meitä paremmin kuin hyvin, joten kaupungissa sai hyvin kulumaan muutaman päivän ihan vain kesästä nauttien ja ihmisiä tuijotellen – ja hyvää ruokaa syöden.

Cuba Street Wellingtonin keskustassa on kenties se helpoin kohde vegaanille: kadun varrelta löytyy useita vegaaniystävällisiä ravintoloita. Esimerkiksi Fidel’s Cafe ja Midnight Espresso tarjoavat hyvän vegaanisen aamiaisen ja illallispaikkojakin Cuba Streetiltä löytyy. Samalla kadulla pitää majaansa myös paikallinen Vegekauppa V1 Vegan Store.

Wellingtonissa tykästyin kuitenkin eniten Lyall Bayn alueella sijaitsevaan The Botanist -kasvisravintolaan. Majailin viimeiset päivät Uudessa-Seelannissa ravintolan lähistöllä, joten piipahdin siellä yhtenä aamuna aamiaisella. Herkuttelin todella hyvillä vegaanisilla banaanipannukakuilla, jotka tarjoiltiin laventelimarinoitujen hedelmien, omenasiirapin ja kookosjogurtin kanssa. Pannukakkunatsina minua ei ihan helposti hurmata, mutta nämä pannarit toimivat jopa gluteenittomuudesta huolimatta. Ravintolan kylmäuutettu kahvi oli myös todella hyvää; täydellistä kuumaan kesäaamuun!

The Botanistin illallislista kuulosti myös ihan todella hyvältä, joten vähän jäi harmittamaan, että en ehtinyt testailemaan ravintolaa toistamiseen illallisen merkeissä. Aamiaisen perusteella en kuitenkaan epäile hetkeäkään, etteikö ravintola pelaisi myös illalla.

Tässä taisi nyt käydä niin, että Uusi-Seelanti vei sydämeni. Olen ihan varma, että maahan on vielä pakko palata jossain vaiheessa. Kirjoittelen vielä myöhemmin lisää myös maan yleisestä vegaaniruokatarjonnasta, joten pysykää kuulolla! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights