Rapea sipsitofu & paahdettu paprikadippi

Yhteistyössä Estrella – Linssisipseistä syntyy superrapea ja herkullinen panerointi tofulle.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Estrellan kanssa. 

Odottelen jo aika innolla pääsiäistä ja pidemmän kaavan mukaan herkuttelua. Tänä pääsiäisenä ruokapöydästäni löytyy Estrellan uusilla linssisipseillä kuorrutettua tofua. Syön itse sipsejä harvakseltaan, mutta näitä linssisipsejä on kyllä ollut vähän vaikea vastustaa! Linssisipsejä on kahta makua: tilli & ruohosipuli sekä kermaviili & sipuli, joka sekin on nimestään huolimatta täysin vegaaninen. Oma suosikkini on kermaviili & sipuli -maku, jota kyllä mutustelee enemmän kuin mielellään sellaisenaankin, mutta erityisen hyvin se toimii tofun leivittämiseen. Linssisipseissä on lisäksi 40% vähemmän rasvaa tavallisiin perunalastuihin verrattuna.

Murskatuista linssisipseistä tulee tofuun superrapea paistopinta. Sipsitofu herkutellaan paprikadipin kanssa, mutta tästä saa helposti kokonaisen aterian tarjoamalla tofun esimerkiksi perunamuusin tai paahdettujen bataattilohkojen kaverina.

Pääsin myös Estrellan kanssa kuvaamaan hauskan videon, josta näet miten helppoa sipsitofun valmistaminen on!

rapea Sipsitofu ja paahdettu paprikadippi

2-4 annosta

sipsitofu

 • 1 pkt (270g) maustamatonta kiinteää tofua
 • 1 dl vettä
 • noin 5 rkl vehnäjauhoja
 • ripaus suolaa
 • 1 pss Estrella kermaviili & sipuli -linssisipsejä
 • öljyä paistamiseen

Paprikadippi

 • 1 1/2 dl cashewpähkinöitä
 • vettä liottamiseen
 • 2 suippopaprikaa
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • n. 1/2 dl vettä
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1/2 tl suolaa
 1. Laita cashewpähkinät kylmän veden alle likoamaan vähintään 4 tuntia aikaisemmin.
 2. Paahda suippopaprikat uunissa: halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille folion päälle kuori ylöspäin. Paahda 225-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kuori alkaa mustua. Kääräise paprikat folioon ja anna jäähtyä (folion sisälle muodostuva kosteus helpottaa kuoren irrottamista).
 3. Poista kuoret ja lisää paprikat tehosekoittimeen. Lisää kannuun loput aineet ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes dipin koostumus on sopiva. Voit käyttää myös sauvasekoitinta dipin valmistamiseen.
 4. Kuivaa tofuviipaleet tai kolmiot huolellisesti talouspaperilla. Sekoita yhteen vesi ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi laakeassa astiassa. Mausta ripauksella suolaa.
 5. Avaa sipsipussi ja murskaa sipsit hienoksi muruksi esimerkiksi kaulimen avulla. Kaada sipsit toiseen laakeaan astiaan Dippaa tofu ensin vehnäjauhoseoksessa ja pyörittele sitten sipsimuruissa. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofut molemmilta puolilta rapeiksi ja kauniin värisiksi.
 6. Herkuttele sipsitofu paprikadipin kanssa.

11 vastausta kirjoitukseen “Rapea sipsitofu & paahdettu paprikadippi

 1. Hauska video ja hyvä idea, paprikadippi näyttää niin herkulliselta😋
  Kiitos hyvästä blogista, olen tehnyt ruokia reseptiesi mukaan ja saanut ruokaideoita nyt reilun puoli vuotta kestäneen vegaaniuteni aikana.

  1. Voi harmi, että et onnistunut! Murskasithan sipsit varmasti tarpeeksi pieneksi, muuten ne eivät tartut kunnolla kiinni?

 2. Olipa todella herkullinen tofuresepti. Ei tule paremmin itselle maistunutta tofua heti mieleen. Tätä tehdään uudestaan. Sipsit piti tosiaan hakata aivan pieneksi silpuksi niin tarttuivat nätisti kiinni.

 3. Kuulostaa ihan järkyttävän hyvälle, mutta valittavasti itse en voi syödä cashew pähkinöitä :(
  Miten ne kannattaisi korvata? Lähinnä, että onko ehdotuksia niin että lopputulos olisi edes sinnepäin :D

 4. Kuulostaa hyvältä! Millä gluteenittomalla jauholla vehnäjauhon voisi korvata?

 5. Minkä merkkistä tofua olet käyttänyt? Saako sitä hyvin kaupoista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights