Vastustamattomat vegaaniset toffeekeksit

Maidottomista toffeekarkeista tulee myös superherkullisia keksejä!

Olin aika innoissani kun saimme Vegekauppaan myyntiin viime vuoden puolella vegaanisia lehmäkarkkeja, eli niitä lapsuudesta tuttuja pehmeitä kermatoffeita. Niitä on kyllä tullut mutusteltua pussitolkulla sellaisenaankin, mutta lehmäkarkit sopivat mahtavasti myös leivontaan! Vegaanisia Kuhbonboneja löytyy paitsi Vegekaupoista (myös netistä), myös joistakin hyvinvarustetuista ruokakaupoista.

Näistä kekseistä tulee reunoilta hieman rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä.

VEGAANISET TOFFEEKEKSIT

Noin 16 kpl

 • 1 dl vegaanisia kermatoffeita hienonnettuna (Kuhbonbon)
 • 1 dl fariinisokeria (tiiviisti mittakuppiin painettuna)
 • 1 dl rypsiöljyä
 • 1/2 dl kasvimaitoa tai vettä
 • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
 2. Hienonna toffeet aivan pieniksi kuutioiksi veitsellä.
 3. Yhdistä fariinisokeri, rypsiöljy ja neste. Vispaa seosta pari minuuttia, kunnes se muistuttaa pehmeää kinuskikastiketta.
 4. Yhdistä vehnäjauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita kuivat aineet nesteisiin muutamassa erässä. Lopuksi taikina on parasta sekoittaa käsin. Vaivaa toffeepalat lopuksi taikinan joukkoon.
 5. Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia palleroita. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä keksit.
 6. Paista keksejä 8-10 minuuttia (paistoaika riippuu uunin tehosta ja siitä, kuinka paksuiksi keksit jätät). Osa toffeista saattaa kuplia keksien sisältä pellille, mutta se ei haittaa! Anna keksien jäähtyä ensin uunipellillä kymmenisen minuuttia ja siirrä ne sitten ritilän päälle ja anna jäähtyä läpikotaisin.

8 vastausta kirjoitukseen “Vastustamattomat vegaaniset toffeekeksit

 1. Minkä verran taikinaan tulee sokeria? Listassa on mainittu vain fariinisokeri, mutta valmistusohjeessa myös sokeri.

  1. Hups, ohjeistuksessa oli kirjoitusvirhe, korjasin pois! Reseptiin tulee ainoastaan fariinisokeria ainesosalistauksen mukaan. Kiitos huomiosta! :)

 2. Hei! :) Pari sellaista kysymystä tähän reseptiin liittyen, että kun on leiponut nää keksit (ajattelin ensi viikolla näitä leipoa), niin säilytetäänkö nää valmiina, jäähtyneinä jääkaapissa vai huoneenlämmössä ja ihan rasiassa vaan, vai? :) Lisäksi, onko nää ihan hyviä kuitenkin vielä, vaikkei olisi enää lämpimiä ja olisi jo edellisenä päivänä valmiiksi tehty? :) Varmaan joo, kun reseptissä maininta, että jäähdytä läpikotaisin, mutta varmistan vielä. :) Kiitos! :)

  1. Heippa! Keksit säilyy muutamia päiviä ihan hyvin! Kannattaa jäähdyttää ne ensin hyvin ja sitten säilyttää huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.

   1. Okei :) Kiitos paljon tiedosta ja avusta! :) Tiedän sitten, miten toimia. :)

 3. No niin, tänään leivoin näitä kyseisiä keksejä (huomenna pääsen/päästään syömään niitä enemmän, mutta maistoin jo tänään pari). :) Tuli tosi onnistuneita ja hyviä! :) Haluun tässä samassa kommentissa palautteen lisäksi myös muutenkin kiittää sua tästä hienosta blogista ja kaikista sen hienoista resepteistä ja kaikista keittokirjoista myös! :) Omistan kaikki sun tähän astiset keittokirjat ja ne ja tää blogi molemmat, on pelastaneet mut reseptien miettimisten pulasta monta kertaa! :) Ja oon tehnyt aivan taivaallisen hyviä ruokia ja leipomuksia Chocochilin reseptien kautta. 🙂 En ole vielä tähän mennessä koskaan epäonnistunut Chocochilin resepteillä. :) Et ehkä tiedäkään, miten paljon tää blogi ja kaikki muu on auttanut mua mun pitkällä, mutta onnistuneella matkalla vegaaniksi. 🙂

  1. Onpa ihana kuulla, kiitos tästä ihanasta viestistä! <3 Kivaa, että olen voinut olla avuksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights