Vaahtokarkkikaakao kevätretkille

Yhteistyössä Lantmännen Unibake – Kevätretki merenrannalle vaatii vaahtokarkkikaakaota ja helppoja eväitä.Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lantmännen Unibaken kanssa. 

Laskeskelin juuri, että olen ollut viimeisen kahden ja puolen kuukauden aikana ainakin kolme viikkoa sairaana. Ensin sain Uudessa-Seelannissa streptokokin aiheuttaman nielutulehduksen, joka uusi Suomessa kuukautta myöhemmin. Ja nyt viime viikonloppuna käytin pari päivää Pariisin-matkastani makaamalla kuumeessa sängynpohjalla. Mitä ajantuhlausta!

Keskiviikkona olin kuitenkin onneksi jo sen verran kunnossa, että uskalsin lähteä nautiskelemaan kevätauringosta ulos, mutta ruoanlaittohommat tai leipominen ei vielä jaksanut innostaa. Keitin siis kaakaon mukaan termariin ja nappasin matkalla kaupasta mukaan Vaasanin uusia vegaanisia tomaatti-couscouspasteijoita ja lähdin Ruissaloon ottamaan aurinkoa.

Vaikka kevätaurinko lämmittää jo ihanasti, rannalla voi vielä helposti tulla kylmä. Kuuma vaahtokarkkikaakao onneksi pelastaa tilanteen! Paras kaakao muuten syntyy jauheen sijaan oikeasta suklaasta, joka sulatetaan maitoon. Ja ne vaahtokarkit tietysti varmistaa kunnon sokeriöverit!

vegaaninen Vaahtokarkkikaakao

kahdelle

  • 5 dl kauramaitoa (muutkin kasvimaidot käyvät)
  • 1/2 vaniljatanko halkaistuna
  • 80 g vegaanista tummaa suklaata (70%)
  • 1 rkl sokeria
  • vegaanisia vaahtokarkkeja
  1. Mittaa kattilaan kauramaito. Lisää vaniljatanko ja paloittele suklaa kattilaan. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri.
  2. Kuumenna kaakao lähes kiehuvaksi.
  3. Kaada kaakao mukeihin ja lisää vaahtokarkit.

Vinkki! Tavalliset vaahtokarkit sisältävät liivatetta sekä mahdollisesti eläinperäisiä väriaineita. Vegaanisia vaahtokarkkeja löytyy esimerkiksi Vegekaupasta ja joistakin hyvinvarustetuista isoista ruokakaupoista.

On ihan huippua, että kauppojen paistopisteiltäkin alkaa löytyä jo vaikka mitä hyviä vegaanisia vaihtoehtoja! Näitä herkullisia tomaatti-couscouspasteijoita tulee varmasti ostettua toistekin; vaikka olenkin tee-se-itse -tyyppiä, on valmiille leivonnaisille paikkansa. Arvostan erityisesti näitä heti valmiita syötäviä, joista on eniten iloa esimerkiksi matkoilla ja tietysti niinä arkipäivinä, kun aikataulu näyttää kaaokselta ja täytyy saada kaupasta jotain nopeaa syötävää. Ja nämä pasteijat olivat niin hyviä, että voisin hyvin tarjota näitä myös juhlien noutopöydässä! Näitä Vaasanin uutuuspasteijoita voi bongailla K-ruokakaupoista ympäri maan. Jakelupisteet ovat laajentumassa kevään aikana.

Onko sulla muuten jotain suosikkieväitä, mitä otat useimmiten mukaan ulkoiluretkille? Tämä kevät näyttää siltä, että taidan ehtiä vähän aikaisempia vuosia useammin ulkoilemaan, joten kaikki hyvät uudet eväsideat ovat tervetulleita!

2 vastausta kirjoitukseen “Vaahtokarkkikaakao kevätretkille

  1. Nuo pasteijat ovat kyllä tosi hyviä! Löysin itse niitä kyllä vain s-marketista. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights