VG Patisserie Pariisi

Pariisi osoittautui yllättäen loistavaksi kohteeksi vegaanikulinaristille. Yksi suosikeistani kaupungissa on vegaaninen konditoria VG Patisserie.


Kävin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa elämässäni Pariisissa, ja itse asiassa Ranskassa ylipäätään. Ranska ei ole jotenkin yhtään houkutellut ruokamatkailemaan, sillä kuten kaikki tietävät, perinteinen ranskalainen keittiö hanhenmaksoineen ja lihapatoineen ei varsinaisesti puhuttele kasvissyöjiä. Mutta pääsin yllättymään positiivisesti!

Tarinoin kenties vielä myöhemmin 3 Michelin tähden kokemuksesta Alain Passardin Arpège-ravintolassa. Mutta nyt kuitenkin hetkeksi vegaanisen konditoriaan! VG Patisserieta ei kannata missata, mikäli käyt Pariisissa. Tästä kokonaan vegaanisesta konditoriasta löytyy paitsi herkullisia croissantteja, myös valikoima erilaisia leivoksia, joiden veroisia en ole vielä löytänyt mistään muualta.

Kaikki VG Patisserien leivonnaiset oli tehty taidolla ja huolellisuudella. Mistään ei olisi voinut päätellä, että tuotteet olivat vegaanisia, ellei olisi tiennyt. Iänikuiset kuppikakut loistivat täällä poissaolollaan, sen sijaan tarjolla oli astetta hienompia herkkuja. Taisimme ostaa porukalla lähes kaikkea mitä vitriinistä löytyi ja pöytään kannettiin toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia. Tykästyimme erityisesti hasselpähkinämoussea sisältävään leivokseen, rapeisiin croissantteihin ja marmorikakkuun.

Taidolla valmistettujen leivosten lisäksi VG Patisseriesta löytyi useaa eri sorttia itse tehdystä lehtitaikinasta valmistettuja herkkuja, keksejä sekä muutamia gluteenittomia vaihtoehtoja. Konditoriaan voi mennä kahvittelemaan hyvien leivosten äärelle tai napata kassillisen croissantteja ja muita herkkuja mukaan ja lähteä piknikille. Tätä paikkaa ei kannata jättää välistä!

VG Patisserie

123 boulevard Voltaire
75011 Paris

4 vastausta kirjoitukseen “VG Patisserie Pariisi

  1. On ihan mahtavaa miten vegaaniystävälliseksi Pariisi on muuttunut! Kun kävin siellä ensimmäisiä kertoja reilu 10 vuotta sitten, tuntui ettei mistään saanut mitään ruokaa. Viime kesänä nopeasti Pariisissa piipahtaessa valinnanvaraa oli ihan mielettömän paljon. Tykkään myös siitä että Pariisissa monista paikoista saa ns. hienompaa vegaaniruokaa eikä sellaista perinteistä hippikasvisruokaa ;-).

    1. On ollut kyllä ihan huippua huomata, että kaikki suuret kaupungit Euroopassa alkavat olla todella vegaaniystävällisiä. Kiinnostavia uusia paikkoja putkahtelee koko ajan kaupunkiin kuin kaupunkiin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights