Maapähkinä-suklaahummus

Joko sinäkin olet kuullut ja hullaantunut suklaahummuksesta? Jos et, se kannattaa laittaa heti tekeille!


Kikherneet ovat yksi monikäyttöisimmistä raaka-aineista. Ne sopivat tietysti loistavasti vaikka mihin suolaisiin ruokiin, mutta ehkä vähän yllättäen myös moniin makeisiin leivonnaisiin ja muihin herkkuihin. Kikherneiden säilykeliemestä voi tehdä vegaanista marenkia, mutta myös itse kikherneet sopivat esimerkiksi blondietaikinaan ja myslin joukkoon. Ja nyt uusin villitys on ihana suklaahummus!

Vaahterasiirapilla makeutettu, maapähkinävoilla jalostettu suklaahummus sopii loistavasti esimerkiksi omenalohkojen dippailuun tai aamiaiselle paahtoleipien päälle. Kokeile myös esimerkiksi porkkanalettujen kaverina!

Maapähkinä-suklaahummus

 • 1 tlk (230 g) kikherneitä
 • 1/2 dl vaahterasiirappia
 • noin 1/2 dl vettä
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 1/2 dl kaakaojauhetta
 • 2 rkl maapähkinävoita (crunchy)
 • 1 tl vaniljasokeria
 • hyppysellinen suolaa
 • 1 rkl maapähkinävoita ja suolapähkinöitä koristeluun
 1. Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti.
 2. Laita korkeareunaiseen kulhoon kikherneet, vaahterasiirappi, vesi, rypsiöljy, kaakaojauhe, maapähkinävoi, vaniljasokeri ja suola. Soseuta sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
 3. Levitä hummus lautaselle ja koristele maapähkinävoilla ja suolapähkinöillä.

 

5 vastausta kirjoitukseen “Maapähkinä-suklaahummus

 1. Tajunnan räjäyttävä resepti! Kiitos. Oletko muuten kokeillut hummuksen teossa kikherneiden lientä vaahdotettuna? Jossain törmäsin tähän ja olen kokeillut niin punajuurihummuksessa kuin hernehummuksessa. Öljyä ei tarvitse laittaa ihan niin paljon ja lopputulos on silkkisen kermainen. Mietin, että vois toimia tässäkin, mikäli haluaa pehmentää kaakaon makua.

  1. Olen testaillut sitä itse asiassa ja lopputuloksesta tulee aika hyvä, mutta mielestäni hieman vaikuttaa makuun! Myös veden lisääminen hummukseen toimii :)

 2. Kuinkas kauan tämä säilyy? Kuulostaa aivan huikean hyvältä!

 3. Söin koko satsin kerralla yksikseni, yhden omenankin söin siinä ohessa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights