Kikhernemysli

Maistiainen juuri ilmestyneestä Vegaanin aamupalakirjasta. Sis. alekoodin!


Vaikka Vegaanin aamupalakirja on jo kolmas ruokakirjani, ei silti jännitys kirjaa odotellessa ole vähentynyt mihinkään. Kirjaa odottaa edelleen painosta sormet syyhyten ja fiilis on joka kerta yhtä mahtava, kun opus putkahtaa tuoreena painosta kotiin. Muistan Vegaanin keittiössä -kirjan ilmestymistä odotellessani nähneeni painajaista, että kirja tuli painosta mustilla karvakansilla, mutta onneksi tälläkin kertaa vältyttiin moisilta katastrofeilta :D

Julkaisin jo aikaisemmin keväällä yhden maistiaisen Vegaanin aamupalakirjasta, eli porkkanaletut nyhtökauralla ja hummuksella. Makeiden ja suolaisten lettu- ja pannukakkureseptien lisäksi Vegaanin aamupalakirjasta löytyy myös paljon helppoja perusaamupaloja, jotka ehtii syödä parempiin suihin myös niinä kaikkein kiireisimpinä arkiaamuina.

Minulla on kaapissa aina itse tehtyä mysliä, sitä kun saa helposti tehtyä ison satsin kerralla kaappiin odottelemaan. En juuri koskaan osta kaupasta mysliä, koska itse tehdystä saa juuri niin rapeaa ja makeaa kuin itse haluaa, ja myslin joukkoon voi helposti lisätä mitä mieli tekee. Yksi ehkä vähän yllättäväkin suosikkiraaka-aineeni myslin joukossa on kikherneet. Uunissa rapeiksi paahdettuna ja kanelilla maustettuna ne ovat ihana proteiinilisä itse tehdyn myslin joukossa.

Kikhernemysli

noin 5 dl

 • 1 tlk kikherneitä
 • 1,5 rkl rypsiöljyä
 • 2 tl kanelia
 • 1 tl (kookos)sokeria
 • 3 dl isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita
 • 1 dl auringonkukansiemeniä
 • 1 dl pellavansiemeniä
 • 1,5 dl rusinoita
 • 1,5 dl kuivattuja karpaloita
 • 2 rkl vaahterasiirappia
 1. Kuumenna uuni 200°C:seen.
 2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla ja poista kaikki
  irronneet kuoret.
 3. Pane kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita kikherneiden joukkoon 1⁄2 rkl
  rypsiöljyä, 1 tl kanelia ja 1 tl kookossokeria.
 4. Paahda uunissa noin 25 minuuttia välillä käännellen.
 5. Nosta pelti hetkeksi uunista ja sekoita kikherneiden joukkoon kaurahiutaleet, siemenet, rusinat ja karpalot. Mausta lopulla kanelilla.
 6. Sekoita joukkoon vielä 1 rkl rypsiöljyä ja 2 rkl vaahterasiirappia.
 7. Paahda mysliä uunissa noin 10–15 minuuttia. Kääntele mysliä pari kertaa paistamisen aikana ja pidä sitä silmällä palamisen estämiseksi.
 8. Anna jäähtyä ja säilö kannelliseen purkkiin.

Tämän myslin voi tarjota esimerkiksi kirjasta löytyvän cashew-kookosrahkan ja marjojen kanssa. Ja älä heitä kikhernetölkin lientä pois! Siitä voit tehdä esimerkiksi huippuhyviä vegaanisia pannukakkuja kirjan ohjeella.

alekoodi

Saat nyt tilattua Vegaanin aamupalakirjaa suoraan minulta Vegekaupan verkkokaupasta ilman toimituskuluja! Syötä koodi AAMUPALA alennuskoodille varattuun kenttään, niin saat tilauksestasi toimituskulujen (5,99€) verran alennusta :) Tarjous on voimassa 31.9.2017 asti. Samaan kyytiin saa toki laitettua myös muita herkkuja Vegekaupan valikoimista.

17 vastausta kirjoitukseen “Kikhernemysli

 1. Ohjeesta puuttuu kuinka kuumalle uuni laitetaan. Kuvasta sain juuri selvän että 200 asteeseen. Lisäksi olisi hyvä kertoa noin suurinpiirtein minkä kokoista kikhernepurkkia käyttää. Mut hieno ohje! Itsekin oon tykännyt tehdä omaa mysliä aina silloin tällöin ja kikherneet siihen on hauska lisä :)

  1. Kiitos huomiosta, ensimmäin rivi oli tipahtanut pois kirjoittamastani ohjeesta!

   Suomessa ei kaupoissa ole myynnissä kuin suunnilleen samankokoisia kikhernepurkkeja, eli ihan niillä tavallisen kokoisilla purkeilla voi mennä mitä sieltä lähikaupasta löytyy. Tämän tyyppisissä ohjeissa ei ole mitään väliä jos on grammoissa heittoja suuntaan tai toiseen :)

 2. Joo ei ehkä oo eroa, mutta tykkäisin kyl itse jos ois deseissä suurinpiirtein ne kikherneetkin. Ehkä täytyy sit itse vaan mitata yksi purkillinen joskus jos haluaa tehdä moninkertaisia annoksia.

  1. Tupla-annoksen saat laittamalla kaksi tölkkiä kikherneitä. Yhdessä tölkissä on noin 2,5-3 dl kikherneitä.

 3. Kiitos mielenkiintoisesta ohjeesta, täytyy laittaa kokeiluun!

  Täytyy vain mainita, että itseäni ohjeissa ärsyttää nämä epämääräiset ”yksi tölkki sitä, yksi purkki tätä”.. Mä ainakin löydän helposti erikokoisia kikhernetölkkejä, esim. Pirkka kikherneet 380g/230g, GoGreen luomu kikherneet 290g/175g, GoGreen kikherneet (ei luomu) 400 g, Bonduelle kikherneet 310g/265g (kokonaispaino/itse kikhernettä). Miksi ei voi laittaa suurinpiirtein määriä grammoissa tai deseissä?

  1. Kiitos kritiikistä, laitan korvan taakse vastaisuuden varalle!

   Kuitenkin, mikäli ohjeen kannalta olisi yhtään oleellista tölkin koko, se olisi mainittu. Tässä reseptissä on kuitenkin aivan sama, onko kikherneitä 175g vai 265g.

 4. Loistava idea käyttää kikherneitä myslissä! En oo jostain syystä edes ajatellut vaikka kikherneistä kyllä leivonnaisia tehnyt :D Ehdottomasti testiin (samalla vihdoin tuo kirja tilaukseen!)

  Kotitekoinen mysli on kyllä niin näppärää kun siitä saa sit just sellaista kun haluaa, kuten sanoit. Usein kaupan myslit on joko tosi hintavia tai sitten niin sokerisia että aamu alkaa vähän liian virkeästi jos niitä syö.

  1. Ja sitten kolmas kaupan mysliversio on se, mikä muistuttaa koostumukseltaan sahanpuruja! Parasta siis tehdä itse :)

   Kiva kuulla, että kirja vaikuttaa hyvältä! Kerro sitten mitä pidit, kun saat opuksen käsiisi!

 5. Oi, odotan innolla että pääsen hypistelemään kirjaa. Kikherneistä, kaurasta, auringonkukansiemenistä ja rusinoista saakin tosi kivan & edullisen myslin! Kokeiluun menee ja opiskelija kiittää. Tosi kauniita sun kuvat, tänään juuri kokkasin Vegaanin keittiössä -kirjasta ja en voinut kuin ihailla :)

 6. Kuulostaa herkulliselta, enkä ole ikinä ennen tehnyt mysliä itse. Tämä menee kuitenkin varmasti kokeiluun!

 7. Tätä täytyykin testata! Ja ostaa kirja. Maksoin niin monet sakot kirjaston kappaleesta Vegaanin keittiössä -kirjaa, että pakkohan se oli lopuksi ostaa :)

  Teen usein granolaa, mutta kikherneitä en ole hoksannut siihen laittaa. Olen joskus paahtanut kikherneitä naposteltaviksi, mutta ne menettävät herkullisen rapeutensa parissa päivässä. Kuinka kauan ne säilyvät rapsakoina tällä tavoin valmistettuna?

  1. Kikherneet kyllä säilyvät rapeina, kunhan niitä paistaa riittävän kauan (tässä ohjeessa käyvät uunissa kaksi kertaa) ja ne säilyttää hyvin jäähtyneinä kannelliseen purkkiin.

   Ihana kuulla, että Vegaanin keittiössä on ollut menestys myös sun keittiössä! Toivottavasti aamupalakirjasta on yhtä paljon iloa! :)

 8. Rakastan reseptejäsi. Onko sinulla käännetty englanniksi? Minulla on joskus vaikeuksia kääntää ne kokonaan. Kiitos!

 9. Tein ekaa kertaa itse mysliä tällä ohjeella ja tuli huippuhyvää! :) Harmittaa vain, etten tajunnut tehdä suoraan tupla-annosta. :D

  Ainut ärsyttävä osuus reseptissä oli kikherneiden kuorien poistaminen, miten oleellista se on? Ja pitääkö kaikki herneet kuoria yksitellen vai riittääkö, että ottaa pois ne kuoret, jotka jää kiinni talouspaperiin?

 10. Osallistun vielä tähän määrä-keskusteluun sen verran, että grammojen ja desien käyttö myyntipakkausten sijaan ohjeessa helpottaa meitä ulkomailla asujia kovasti.

  Täytyy kokeilla tätäkin reseptiä, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights