Vegaaniset kauraletut sitruunavaahdolla ja mansikoilla

Yhteistyössä Valio Oddlygood – kesäiset kauraletut sopivat loistavasti vaikkapa juhannuspöytään!


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Valion Oddlygoodin ja Vegefirman kanssa. 

Juhannus on jo ensi viikolla! En tiedä mihin tämä koko alkukesä on oikein hävinnyt, mutta nyt on ihan pakko alkaa suunnittelemaan jo juhannuksen menua. Meillä on tapana herkutella mökillä juhannuksena paremmin kuin jouluna, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Juhannuksen herkut aina vähän vaihtelevat, mutta lettuja ja mansikoita on pakko saada joka vuosi, mieluiten aamiaiselle.

Nämä vegaaniset kauraletut sisältävät Valion uutta maustamatonta Oddlygood kaurapohjaista gurttia, joka toi lettutaikinaan kivasti happamuutta ja rakennetta. Syön kotona lähes pelkästään maustamattomia kasvipohjaisia jogurtteja, sillä ne ovat monikäyttöisiä myös leivonnassa ja ruoanlaitossa. Oddlygoodeissa on kauran lisäksi myös herneproteiinia ja gurtit sisältävät  kalsiumia ja D-vitamiinia. Tarkemmat tuotetiedot voi käydä lukemassa Oddlygoodin nettisivuilta. Tykästyin tähän kovasti sekä rakenteen että maun puolesta. Neutraali maku sopii hyvin myös moniin aamiaishommiin, kuten myslin ja marjojen kaveriksi.

vegaaniset kauraletut

neljälle

 • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl kaurajauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 rkl sokeria
 • 1 1/2 dl Valio Oddlygood maustamatonta gurttia
 • 3 dl kauramaitoa
 • 1 rkl rypsiöljyä + öljyä paistamiseen
 • sitruunavaahtoa (ohje alla), mansikoita ja vadelmia tarjoiluun
 1. Sekoita kuivat aineet yhteen suuressa kulhossa. Lisää Oddlygood gurtti, kauramaito ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota vähintään 15 minuuttia.
 2. Kuumenna lettupannu (tykkään itse paistaa letut pinnoitetulla lettupannulla) ja lisää koloihin tilkka rypsiöljyä. Kaada taikinaa koloihin ja anna paistua keskilämmöllä, kunnes pinta on hyytynyt. Käännä letut ja  paista vielä hetki toiselta puolelta.
 3. Jatka, kunnes koko taikina on käytetty. Tarjoa letut sitruunavaahdon ja marjojen kanssa.

 

Sitruunavaahto

 • 1 prk (250 ml) soijavispiä (esim. Alpro Airy & Creamy tai vastaavaa kaurapohjaista valmistetta)
 • 1/2 dl Valio Oddlygood maustamatonta gurttia
 • 1/2 tl vaniljasokeria
 • 1 rkl sokeria
 • 1 sitruunan raastettu kuori
 1. Vaahdota soijavispi sähkövatkaimella. Lisää gurtti, vaniljasokeri ja sokeri ja vispaa vielä tasaiseksi.
 2. Mausta raastetulla sitruunankuorella.

 

2 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset kauraletut sitruunavaahdolla ja mansikoilla

 1. Oi, näyttääpä herkullisilta! Oliko nämä helppo saada pysymään kasassa? Mä olen jo pariin kertaan luovuttanut vegelettujen suhteen, mutta olisi huippua pystyä tekemään lettuja myös, kun munat on loppu.

  1. Moikka, pahoittelut vastauksen viivästymisestä! Kommenttisi oli jostain syystä mennyt tutkan ohi. Nämä on tosi helppoja paistaa! Pikkuletuista on helpoin aloittaa, suosittelen käyttämään pinnoitettua lettupannua. Vaikea mennä vikaan tällä yhdistelmällä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights