Vegaaninen mustikkajuustokakku

Raikkaan makea mustikkajuustokakku viikonlopuksi, olkaa hyvä!


Olen himoinnut viime aikoina mustikkaleivonnaisia. Kävin siis eilen torilta poimimassa mustikat ja leivoin juustokakun. Limen ja mustikan yhdistelmä viimeistellään kaurakekseistä tehdyllä pohjalla. Nam!

Vegaaninen mustikkajuustokakku

Pohja

  • 200 g vegaanisia kaurakeksejä
  • 80 g vegaanista margariinia

Täyte

  • 1 pkt (225 g) maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
  • 2 prk (á 400 g) soijarahkaa (Alpro Go On)
  • 3 limen raastettu kuori
  • 1 limen mehu
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl perunajauhoja

Pinnalle

  • 2 1/2 dl mustikoita

Hienonna keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita se keksimurujen joukkoon.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos mahdollisimman tasaiseksi vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Pehmennä tuorejuusto haarukalla kulhossa. Lisää soijarahka, limen kuori ja -mehu sekä sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Sihtaa joukkoon perunajauhot ja sekoita seos tasaiseksi.
Kaada täyte keksipohjan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20-25 minuuttia. Annan kakun jäähtyä kunnolla ja vetäytyä mieluiten jääkaapissa seuraavaan päivään.

Huom! En ole testannut tätä kakkua pakastemustikoilla, mutta todennäköisesti ne kannattaa ainakin valuttaa ennen käyttöä. Jos kokeilet, kerrothan kuinka onnistui!

31 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen mustikkajuustokakku

  1. Heippa! Tein tämän kakun pakastemustikoista, laiskasti jaksoin valuttaa mutta kakku onnistui erinomaisesti! Kiitos hyvästä ohjeesta, herkkua oli myös lehmän maidon nimeen vannovat sukuni mielestä :)

  2. Millä voisi tuon perunajauhon korvata tässä reseptissä? En voi sitä allergian takia käyttää, mutta sillä lienee koossapitämisvoimaa tässä ohjeessa, joten ihan vaan poiskaan ei varmaan voi jättää..? :)

    1. Perunajauhot tosiaan suurustaa hieman täytettä. Se ei varsinaisesti ole se koossapitävä voima tässä, mutta on kuitenkin oleellinen osa täytteen koostumusta. Ehkä voisit kokeilla maissitärkkelystä tai vaikkapa tapiokatärkkelystä?

  3. Olin tulossa urputtamaan, että oli liikaa limeä, mutta ilmankos, kun laitoin 3 limen mehun 1 sijaan :D. Että olisi varmaan ollut juuri sopiva raikkaus, jos olisin lukenut ohjeen oikein. Mut siis mahtava resepti, kakku sai sekaaneilta ihan hirveästi kehuja, piti erikseen kehua heille sit et ”EI OLLUT MUNAA EIKÄ MAITOA TÄSSÄ SITTEN”. Ajattelin kehitellä joulunaikaan tästä jonkun pipariversion… Kiitos hyvästä reseptistä taas, suhun voi aina luottaa!

      1. Luultavasti täysin kaurapohjaisilla ei onnistu, koska soijajugurtti ja -rahka hyytyvät uunissa. Kauratuotteet eivät sitä samaa tee. Mutta käytän itsekin tässä påmackania tuorejuustona ja sillä onnistuu hyvin.

  4. Tämä resepti on loistava! Siitä on tullut luottoreseptini ja olen tehnyt siitä erilaisia sovelluksia. Tänään kokeilussa oli tällainen: korvasin soijarahkan purkilla Alpron kookos-soijajugurttia ja soijakermavaahtoa. Vatkasin siis ensin kerman kuohkeaksi ja sekoitin sitte 2 purkkia påmackania ja soijajugurtin sekaan. Jätin sokerin pois, mutta laitoin vaniljasokerin. Täytteestä tuli ihanan raikas. Kakku näytti hyytyneen uunissa hyvin ja on nyt yön yli jääkaapissa vetäytymässä. Saa nähdä, miten onnistuu.

  5. En ole mikään ällömakean ystävä ja usein vähennänkin vähän sokerin määrää ohjeissa, mutta tällä kertaa en vähentänyt ja tuntuu että olis kaivannut lisää sokeria kun toi lime on niiiin dominoiva… En tiedä voiko johtua siitä että käytin pakastemustikoita. Toisin sanoen liian raikas mun makuun. Nyt mietinkin millä voisin korjata asian: tomusokeria päälle tai jotain valkosuklaaraitoja ehkä…

    1. Jännää! Laitoithan tosiaan ohjeen mukaan vain 1 limen mehun, etkä 3:n, kuten yksi aikaisempi kommentoija? Yhdellä limellä tähän ei minusta tulee yhtään liikaa kirpeyttä.

  6. eka kertaa tällä sivustolla kevään juhliin kakkuohjeita etsimässä! Mustikat jo pakkasesta syöty mutta vadelmia vielä olisi… Kävisikö vadelmat tähän kakkuun mustikoiden sijaan?

  7. Tuli vieraita, joissa yksi vegaani, kylään ja päätin tehdä koko kattauksen vegaanisena. Säädin sen verran, että paistoin ilman marjoja ja vasta kypsän jäähtyneen kakun päälle pilkoin tuoreita (suomalaisia) mansikoita. Puristin päälle vähän Agave-siirappia, jolla tuli kivaa kiiltoa mansikoihin ja pikkuisen lisää makeutta (mansikat olivat aika happamia). Kakku pysyi hyvin kasassa (olin vähän epäileväinen) , oli kuohkea ja todella hyvän makuinen. Bonusena tuoreiden mansikoiden kanssa myös hyvän näköinen. Kiitos hyvästä reseptistä. Teen toistekin!

  8. Tein koko kakun täysin kaurapohjaisilla tuotteilla ja onnistui hyvin. Käytin På mackania ja Oatlyn fraichea rahkan sijaan. Tuoreena kakku oli löysähköä, mutta yön yli jääkaapissa oltuaan hyytyi juustokakkumaiseksi. Tosin pidin uunissa hieman kauemmin, kuin ohje kehottaa.

  9. Hei! Voiko tätä pakastaa? Tai kauanko tämä pysyy hyvänä jääkaapissa?

    1. En ihan varauksetta suosittele pakastamista (en ole itse kokeillut, mutta luulen, että jogurtin rakenne ei säily hyvänä). Kakku säilyy jääkaapissa 3-4 päivää aivan hyvin :)

  10. Tämä on niin hyvää, vaikken pidä soijan mausta. Paistoin ilman mustikoita ja lisäsin ne päälle suoraan pakkasesta ja päälle hyytelösokerikiille. Nam!

  11. Pysyyköhän tämä kasassa kaksinkertaisella taikinalla? Jos laittaisi vasta tuoreita marjoja päälle.

    1. Kovin paksua tästä ei ehkä kannata tehdä, mutta johonkin laakeaan vuokaan tai vaikka uunipellille tehtynä voisi toimia.

  12. Aivan hiton herkullista! Tein äitienpäiväkakuksi ei-vegaani perheenjäsenilleni, ja kaikki olivat ihan hullaantuneita. Pitää ehdottomasti leipasta joskus uudestaankin, oli niin helppo ja onnistunut ohje näin poropeukalollekin. Korvasin mustikat pensasmustikoilla, nekin toimi erinomaisesti :)

  13. Hei!

    Haluaisin kokeilla tätä kakkua, mutta en löydä mistään tuota Tofuttia (asun pk-seudulla).
    Tiedätkö mistä Tofuttia löytyisi varmasti? Selasin Foodien, k-ryhmän ja ruohonjuuren nettikaupat.

    Jos Tofutti on pois myynnistä, niin millä tuotteella voin sen korvata, että varmasti onnistuu? :) Luin, että muut olivat käyttäneet påmackania, mutta toimiiko resepti silloin yhtä hyvin?

    1. Heippa! Valitettavasti tofutin maahantuonti on lopetettu, enkä itse ole tehnyt tätä reseptiä muilla tuorejuustoilla, joten toimivuudesta en osaa ihan varmaksi sanoa. Jos testaat jotain muuta merkkiä, niin kerrothan sitten miten onnistui!

  14. Tein tätä eiliseen muistotilaisuuteen ja en myöskään tiennyt kaupassa ollessani, että Tofuttia ei ole enää saatavilla, joten päädyin korvaamaan Sheesen maustamattomalla tuorejuustolla toivoen parasta. Kakku pysyi erittäin hyvin kasassa ja makukin oli oikein onnistunut. Pieni vierasporukkamme koostui lähinnä vain sekasyöjistä, joka piti kakusta paljon ja yhdelle jopa linkkasin reseptin pyynnöstä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights