Vegaaninen mustikkajuustokakku

Raikkaan makea mustikkajuustokakku viikonlopuksi, olkaa hyvä!


Olen himoinnut viime aikoina mustikkaleivonnaisia. Kävin siis eilen torilta poimimassa mustikat ja leivoin juustokakun. Limen ja mustikan yhdistelmä viimeistellään kaurakekseistä tehdyllä pohjalla. Nam!

Vegaaninen mustikkajuustokakku

Pohja

 • 200 g vegaanisia kaurakeksejä
 • 80 g vegaanista margariinia

Täyte

 • 1 pkt (225 g) maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
 • 2 prk (á 400 g) soijarahkaa (Alpro Go On)
 • 3 limen raastettu kuori
 • 1 limen mehu
 • 1 ½ dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 3 rkl perunajauhoja

Pinnalle

 • 2 1/2 dl mustikoita

Hienonna keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita se keksimurujen joukkoon.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos mahdollisimman tasaiseksi vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Pehmennä tuorejuusto haarukalla kulhossa. Lisää soijarahka, limen kuori ja -mehu sekä sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Sihtaa joukkoon perunajauhot ja sekoita seos tasaiseksi.
Kaada täyte keksipohjan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20-25 minuuttia. Annan kakun jäähtyä kunnolla ja vetäytyä mieluiten jääkaapissa seuraavaan päivään.

Huom! En ole testannut tätä kakkua pakastemustikoilla, mutta todennäköisesti ne kannattaa ainakin valuttaa ennen käyttöä. Jos kokeilet, kerrothan kuinka onnistui!

7 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen mustikkajuustokakku

 1. Heippa! Tein tämän kakun pakastemustikoista, laiskasti jaksoin valuttaa mutta kakku onnistui erinomaisesti! Kiitos hyvästä ohjeesta, herkkua oli myös lehmän maidon nimeen vannovat sukuni mielestä :)

 2. Millä voisi tuon perunajauhon korvata tässä reseptissä? En voi sitä allergian takia käyttää, mutta sillä lienee koossapitämisvoimaa tässä ohjeessa, joten ihan vaan poiskaan ei varmaan voi jättää..? :)

  1. Perunajauhot tosiaan suurustaa hieman täytettä. Se ei varsinaisesti ole se koossapitävä voima tässä, mutta on kuitenkin oleellinen osa täytteen koostumusta. Ehkä voisit kokeilla maissitärkkelystä tai vaikkapa tapiokatärkkelystä?

 3. Olin tulossa urputtamaan, että oli liikaa limeä, mutta ilmankos, kun laitoin 3 limen mehun 1 sijaan :D. Että olisi varmaan ollut juuri sopiva raikkaus, jos olisin lukenut ohjeen oikein. Mut siis mahtava resepti, kakku sai sekaaneilta ihan hirveästi kehuja, piti erikseen kehua heille sit et ”EI OLLUT MUNAA EIKÄ MAITOA TÄSSÄ SITTEN”. Ajattelin kehitellä joulunaikaan tästä jonkun pipariversion… Kiitos hyvästä reseptistä taas, suhun voi aina luottaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *