Sieni-soijarouhekiusaus

Paljon tämän helpommaksi ei arkiruoka enää mene!


Kyselin eilen Instagramissa Storyn puolella, mitä reseptejä haluaisitte Chocochiliin tänä syksynä. En yllättynyt, että eniten toivottiin helppoja ja edullisia arkiruokia – ne ovat olleet täällä blogissa vuodesta toiseen kysytyimpiä reseptejä, ja sillä ajatuksella kirjoitin aikoinaan myös Vegaanin keittiössä -kirjan. Mutta saamanne pitää, arkiruokia on luvassa blogiin koko syksyn! Ja kaikki muutkin toiveet on korvan takana ja pyrin parhaani mukaan toteuttamaan niitä. Jos sun toive jäi eilen kuulematta, jätä ihmeessä kommentti tähän postaukseen!

Tänään tyhjentelin jääkaappia joulukirjaprojektin jäljiltä ja löysin sieltä kaapin perukoilta muun muassa viisi (5!) avattua purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja. Pyöräytin siis helpon kiusauksen sienistä, soijarouheesta, aurinkokuivatuista tomaateista, kermasta ja peruna-sipulisekoituksesta. Jos olet päässyt hyville sieniapajille, tähän reseptiin voi toki mainiosti käyttää herkkusienien sijaan metsäsieniä.

sieni-soijarouhekiusaus

2-3 annosta

  • 200 g herkkusieniä
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl (aurinkokuivattujen tomaattien) öljyä
  • 1 dl tummaa soijarouhetta
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ps / 500 g peruna-sipulisekoitusta
  • 2 dl kaurakermaa (Planti/Pirkka)
  1. Paloittele herkkusienet. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja silppua valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen valkosipuli ja sienet. Kääntele hetki ja lisää sitten pannulle aurinkokuivatut tomaatit ja kuiva soijarouhe. Paista hetken aikaa ja lisää pannulle sitten vesi ja mausteet. Jatka paistamista, kunnes sienet ovat saaneet kauniin värin pintaansa eikä niistä enää irtoa nestettä.
  3. Sekoita uunivuoassa yhteen sieni-soijarouhepaistos ja jäinen peruna-sipulisekoitus. Kaada päälle kaurakerma ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  4. Syö ketsupin kanssa.

11 vastausta kirjoitukseen “Sieni-soijarouhekiusaus

  1. Mä olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa! Ihan todella ihanaa ja nopeaa arkiruokaan. Olen työntänyt omiini myös jääkaapissa pyöriviä jämiä, kuten tänään nahistunutta paprikaa ja oliiveja. Eipähän mene mitään hukkaan! Käytin myös metsäsieniä, sillä niitä on pakastimessa reilusti. Hyvin toimi! Lisää näytä arjen pelastajia – nopeita ja edullisia eväitä.

  2. Täälläkin on testattu ja hyväksi todettu! Ihana lisä arkiruokavalikoimiin, kiitos Elina!

  3. Ihana resepti! Itse muokkasin niin, että jätin tomaatit pois ja laitoin tuoreita suppilovahveroita. Koko perhe tykkäsi.

  4. Moi!

    Tein tätä, mutta lisäsin joukkoon vielä puoli purkkia pesto arrabiataa, pakastepinaattia, chili-tomaattimurskaa ja porkkanaa. Lisäksi kaurakerman joukkoon vege+ raastetta ja oluthiivahiutaleita.
    Päälle vielä manteleita ja kurpitsansiemeniä.
    Tulipa herkkua, ja mukavasti poltteleekin pieni tulisuus :)

  5. Voiko ohjetta tehä itse perunasta ja sipulista ja ovatko perunat raakoja silloin uuniin mennessä?

  6. hei
    meillä on kuivattuja suppilovahveroita, kuinkahan niitä kannattaisi tässä käyttää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights