Hävikkiviikon risottopihvit

Jäikö risottoa yli? Ei hätää, siitä voi paistaa herkullisia pihvejä!


Tällä viikolla vietetään Hävikkiviikkoa. Sen jälkeen kun sain joulukirjaprojektin osaltani valmiiksi, olen itsekin alkanut taas tyhjennellä kotona kaappeja uuden ostamisen sijaan ja kiinnittämään muutenkin ekstrahuomiota hävikkiin. Ruokahävikki on varmasti yksi suurimmista ekosynneistäni ja kiireessä sitä on monesti unohtanut esimerkiksi aikaisemmin viikolla ostetut ruoat jääkaappiin homehtumaan. Nyt elämä on sen verran rauhoittunut, että ehdin taas paneutua tähänkin asiaan. Ja toisaalta epäsäännölliset tulot tällä hetkellä myös tarkoittaa sitä, ettei ruokaa yksinkertaisesti ole varaa heittää pois.

Monet ruoat voi lämmittää uudelleen seuraavana päivänä tai pakastaa myöhempää käyttöä varten. Risotto on kuitenkin yksi niistä ruokalajeista, jotka ovat parhaimmillaan aivan saman tien syötynä. Risotonkin voi onneksi jatkojalostaa uudelleen! Upotin pihvien joukkoon vielä jääkaapin perältä löytyneen puolikkaan tofun, mutta pihvit voi hyvin paistella myös pelkästä risotosta.

risottopihvit

noin 6 isoa pihviä

  • 5 dl eilistä tattirisotta
  • 65 g maustamatonta tofua murennettuna
  • 3 rkl kikherne- tai vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  1. Sekoita yhteen risotto, murennettu tofu ja kikhernejauhot. Mausta suolalla.
  2. Muotoile pihveiksi ja paista kullanruskeiksi runsaassa öljyssä.

Onko siellä ruudun toisella puolella erityisen hyviä vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights