Jääkarpalot ja kinuskikastike

Kohmeisia karpaloita, vegaanista vaniljajäätelöä ja kuumaa kinuskikastiketta. Täydellinen joulujälkkäri!


Istun tällä hetkellä Singaporessa hostellissa pidättelemässä sadetta ja naputtelen samalla blogiin viimeisiä joulureseptejä valmiiksi. Joulunodotus tuntuu hieman oudolta täällä lähes kolmessakymmenessä asteessa keskellä trooppista ukkosmyrskyä. Paikallisessa kauppakeskuksessakin soi eilen ”Winter Wonderland”, mikä tuntui kieltämättä vähän väärältä! Vegaanin joulukirjan ja jouluruokien parissa töiden tekeminen on vienyt suuren osan tästä vuodesta, joten pieni tauko jouluruokien syömisessä tekee nyt enemmän kuin hyvää. Tulen reissultani takaisin pari päivää ennen joulua, joten voi olla, että sitten jouluruoat maistuu taas! Huomaan vaivihkaa miettiväni, mitä herkkuja tänä vuonna joulupöydästä voisi löytyä, vaikka taisin hetki sitten vannoa syöväni jouluna pizzaa ja tortilloja.

Mutta sitten itse asiaan! Olisin voinut vaikka vannoa, että tämä joulun luottojälkiruokani löytyisi jo Chocochilin reseptiarkistosta, mutta asian tarkempi tutkiminen osoittikin luuloni vääräksi. Tämä supersimppeli joulun jälkiruokaklassikko toimii aina ja on riittävän helppo myös vaikkapa pikkujoulujen tarjottavaksi. Kinuskikastiketta tulee tällä ohjeella reilusti, mutta se säilyy jääkaapissa hyvän tovin. Kinuskikastikkeen voi myös lämmittää uudelleen ennen tarjoilua.

 jääkarpalot ja kinuskikastike

neljälle

 • 4 dl jäisiä karpaloita
 • 4 pallo vegaanista vaniljajäätelöä

Kinuskikastike

 • 2 1/2 dl kaurakermaa (esim. Kaslink)
 • 2 1/2 dl fariinisokeria
 • 2 rkl vegaanista margariinia
 1. Ota karpalot sulamaan huoneenlämpöön.
 2. Keitä sillä välin kinuskikastike. Mittaa kattilaan kaurakerma ja fariinisokeri ja keittele noin 10-15 minuuttia seosta sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua. Sekoita lopuksi margariini kinuskin joukkoon.
 3. Kokoa jälkkäri laseihin ja valuta päälle reilusti kinuskikastiketta.

5 vastausta kirjoitukseen “Jääkarpalot ja kinuskikastike

 1. Mitkä vegaaniset vaniljajäätelöt ovat hyviä? Itsellä ei niistä juurikaan ole kokemusta. Kiitos ihanista, inspiroivista resepteistä, jotka ovat auttaneet minua muuttamaan ruokavaliota aina enemmän vegaaniseen suuntaan.

  1. Vaniljajäätelöistä Alpron ja Choicen on mun suosikkeja. Jos kaipaa makujäätelöitä joskus johonkin, niin sitten 3 Kaverin suklaa-pähkinäkinuski ja lakritsi ja Alpron hasselpähkinä on ehkä mun lemppareita :)

 2. Hei! Näyttää ihanan herkulliselta ja juuri sellaiselta mitä viikonlopuksi kaipaisin! Ei vain satu olemaan karpaloita pakkasessa… Mitenhän mahtaisi toimia, jos korvaisin karpalot puolukoilla? 🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights