Manteli-taatelikakku kaurakinuskilla

Yhteistyössä Kaslink Aito – Ihanan mehevä jouluinen manteli-taatelikakku on täydellistä herkuteltavaa kahvin kanssa.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kaslink Aito -tuotteiden kanssa. 

Minusta on ihan huippua, miten Suomessakin kehitellään nyt kilvan aivan mahtavan hyviä kauratuotteita! Olen aikaisemmin suosinut pääasiassa soijapohjaisia tuotteita niiden maun, koostumuksen ja käyttöominaisuuksien vuoksi, mutta olen viime aikoina löytänyt uusia suosikkeja kotimaisista kauravalmisteista. Kaslinkin kauravispi on kiilannut keittiössäni aikaisemmin käyttämäni soijavispikerman tilalle erinomaisen koostumuksensa vuoksi ja olen tykästynyt myös Kaslinkin ihanan paksuun kauravaniljakastikkeeseen (superhyvää pannukakun kanssa!). Lisäksi alan jopa vannoutuneena soijamaitokahvin ystävänä lämpenemään kauramaitokahville Kaslinkin Barista -kauramaidon myötä. Nyt pääsin vielä ennen joulua kehittelemään Kaslinkin tuotteista muutaman joulureseptin, mistä olen enemmän kuin innoissani!

Ensimmäiseksi leivoin ihanan mehevää manteli-taatelikakkua, johon käytin Kaslink Aito Barista -kauramaitoa. Kahviin suunniteltu kauramaito sopii myös leivontaan erinomaisesti, koska se on tavallista kauramaitoa rasvaisempaa ja täyteläisempää. Kakun päälle keittelin lisäksi ihanan kanelilla maustetun kaurakinuskin kaurakermasta. Tämä mehevä mantelikakku kannattaa herkutella kauramaitokahvin kanssa. Kaslinkin Barista -kauramaito muuten vaahdottuu kauniisti kahvin päälle myös kotikäyttöön tarkoitetulla pienellä maidonvaahdottimella.

MANTELI-TAATELIKAKKU KAURAKINUSKILLA

kakku

 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl mantelijauhoja
 • 2 dl (ruoko)sokeria
 • 3 rkl perunajauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1/4 tl suolaa
 • 1 rkl kanelia
 • 1 rkl inkiväärijauhetta
 • 1 dl kivettömiä taateleita hienonnettuna
 • 3 dl Kaslink Barista -kauramaitoa
 • 1 1/2 dl rypsiöljyä
 • noin 3 rkl mantelilastuja
 • korppujauhoja ja vegaanista margariinia vuoan voiteluun

kaurakinuski

 • 1 prk / 250 ml Kaslink Aito Kauraruoka -kaurakermaa
 • 2 1/2 dl fariinisokeria
 • 1 kanelitanko
 • 2 rkl vegaanista margariinia
 1. Kuumenna uuni (175°C). Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (⌀ 22-24 cm).
 2. Sekoita kuivat aineet yhteen suuressa kulhossa. Lisää hienonnetut taatelit. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja kaada sinne kauramaito ja rypsiöljy. Kääntele taikina tasaiseksi turhaan sekoittamatta.
 3. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
 4. Keitä kinuski sillä välin, kun kakku on uunissa. Mittaa kattilaan kaurakerma ja fariinisokeri.  ja kuumenna sekoitellen noin 10-15 minuuttia tai kunnes kinuski alkaa paksuuntua. Lisää kattilaan lopuksi margariini. Anna jäähtyä, poista kanelitanko ja valuta haluamasi määrä kinuskia kakun päälle.
 5. Yli jäänyt kinuski säilyy jääkaapissa vähintään viikon ja sitä voi käyttää esimerkiksi jäätelön kastikkeena.

15 vastausta kirjoitukseen “Manteli-taatelikakku kaurakinuskilla

 1. Näyttää super herkulliselta; pakko kokeilla!Mitä mantelijauhoja käytät? Ja löytyykö niitä tavallisista ruokakaupoista? Minä en ole onnistunut löytämään ja oonkin sitten monesti korvannut mantelijauhon jollain muulla…

  1. Kiitos, kiva kuulla! <3 Mantelijauhoja löytyy kyllä ainakin täällä Turussa ihan pienimmistäkin marketeista. Sitä löytyy ainakin Pirkka-sarjasta, sekä melkein joka kaupasta löytyvästä Sallisen pähkinäsarjasta. Pussissa lukee merkistä riippuen joko mantelijauhe tai mantelijauho ja se löytyy useimmiten kauppojen leivonta- tai pähkinäosastolta.

 2. Ovat kyllä riemu kaikenlaiset uudet vegaanituotteet! Kakkupa vaikuttaa oikein minunlaiseltani sokerittomine pohjineen, taatelit ja kauramaito makeuttavat varmasti omaan makuuni tarpeeksi. (Vai onko reseptissä unohdus? Minusta hyvä kyllä näin, arvelen ainakin!) Päälliskinuskissahan sitä makeutta sitten löytyykin riittämiin sille ken kaipaa :)

  1. Ooops! Kiitos huomiosta! Reseptistä oli tosiaan epähuomiossa jäänyt sokeri kokonaan pois. Nyt resepti on korjattu ja tällä ohjeella tulee siis juuri sopivan makeaa ainakin minun makuuni. Toki sokeria voi hieman vähentää jos tuntuu siltä :)

 3. Milläköhän tuotteella tästä saisi täysin gluteenittoman? Tuo Aito Kauraruoka näyttäisi olevan ihan sellaisenaan gluteeniton, mutta Barista kauramaidon kohdalla ei vastaavaa kerrota. Voisiko sen vaihtaa johonkin täysin toiseen tuotteeseen? Millä tuotteella voisi olla samat hyvät puolet kuin tuolla Baristalla? Kovasti tahtoisin tätä reseptiä kokeilla. :/

  1. No eipä se kakku nyt olennaisesti muutu jos käytät tavallista kauramautoa 😂

   1. Kiitos kysymyksestä, Janita! Pahoittelut, että en ollut vastannut aikaisemmin, kommenttisi oli mennyt tutkan ohi! Voit hyvin tehdä tämän mihin tahansa muuhun kasvimaitoon, valitettavasti Kaslink Aito -tuotteista ainoastaan kaurakermat ovat gluteenittomia. En ole itse testannut tästä gluteenitonta versiota, joten en osaa ihan suoralta kädeltä sanoa miten kakku onnistuu, mutta maidon vaihtamisella ei ole niin iso merkitys kuin jauhoilla.

 4. Tuli oikein hyvää, mutta täytyy todeta, että tekemällä ohjeen mukaan tuota kinuskia tulee melkoinen määrä! Kippasin sen enempää ajattelematta kakun päälle, ja lopputuloksena on lätäkkö. Muille vinkiksi, että kolmasosa tai puolet riittää ihan hyvin. :)

  1. Kiitos kommentista ja superhyvästä huomiosta! Olisin voinut vaikka vannoa kirjoittaneeni reseptiin, että lopun kinuskin voi säilöä myöhempää käyttöä varten, mutta enpä ollutkaan! Pahoittelut virheestä, korjasin sen nyt :)

 5. Hei, missä kohtaa valmistusta tuo margariini lisätään kinuskikastikkeeseen, onko väliä?

  1. Kiitos huomiosta, se oli jäänyt pois ohjeistuksesta! Margariini lisätään kinuskiin keittämisen lopuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights