Vegaaninen raparperikukko

Klassikkojälkkäri, joka ei petä koskaan.


Joko saa aloittaa raparperikauden? Metsästin taannoin yksiä kuvauksia varten raparpereja ja niitä jäi sen verran yli, että leivoin lopuista raparperikukkoa. Hollantilaisia raparpereja ainakin saa jo kaupasta, jos haluaa ottaa pienen varaslähdön! Saan kyllä säännöllisin väliajoin kuvapäivityksiä vanhempieni pihalla kasvavien raparperien kasvutilanteesta, mutta niitä joutuu vielä tovin odottelemaan.

Rapaperikukko on ehkä maailman helpoin jälkiruoka, ja toimii aina. Herkullisinta raparperikukko on lämpimänä, vegaanisen vaniljajäätelön kanssa herkuteltuna.

raparperikukko

4-6 annosta

  • n. 1  litra raparperipaloja
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Muruseos

  • 2 dl ruisjauhoja
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 dl fariinisokeria

Lisäksi

  • vegaanista vaniljajäätelöä tarjoiluun
  1. Kuumenna uuni (200°C).
  2. Huuhtele raparperinvarret ja kuori ne ohuelti tarvittaessa. Leikkaa raparperit noin sentin paloiksi. Sekoita uunivuoassa yhteen raparperipalat, sokeri ja perunajauhot ja paista 10-15 minuuttia.
  3. Sillä välin kun raparperipalat ovat uunissa, nypi sekaisin ruisjauhot, margariini ja fariinisokeri. Levitä taikinamurut raparperien päälle ja jatka paistamista noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.
  4. Herkuttele raparperikukko vaniljajäätelön kanssa.

4 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen raparperikukko

  1. Aah, tätä täytyy tehdä, heti kun raparperisato valmistuu!
    Herkullinen ohje ja aivan ihana kuva!!!

  2. Tää kuulostaa niin ihanalta mutta mietin, että voisiko tämän tehdä ilman uunia mökillä? Esim. vain pannulla tai ensin raparperit pannulla ja sitten kaasugrilliin taikinamurun kanssa?

    1. En valitettavasti osaa sanoa, en ole tehnyt tästä uunitonta versiota. En ole ihan varma, kypsyykö taikina jos se ei saa lämpöä kunnolla yläpuolelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights