Nyhtökaura-gnocchivuoka

Helppo ja superhyvä arkiruoka!


Julkaisin tämän reseptin aikaisemmin Instagram-tililläni, mutta julkaisen ohjeen nyt vielä täälläkin, ettei sitä tarvitse etsiskellä Instagramin syövereistä. Palautteen perusteella tästä on tullut aika monelle uusi arkiruokasuosikki, enkä ihmettele. Tämä gnocchivuoka on superhelppo tehdä ja se on paitsi hyvää, myös täyttävää.

 Vegaaninen nyhtökaura-gnocchipaistos

4-6 annosta

 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 rkl öljyä
 • 1 pkt tomaattinyhtökauraa
 • 500 g tomaattimurskaa
 • 1 dl vettä
 • 1 pkt/500g perunagnoccheja
 • 1 prk vegaanista punaista pestoa (Pirkka arrabbiata)
 • 2 dl kaurakermaa
 • 150 g vegaanista juustoraastetta (Porlammin Vege Plus)
 • 1 ruukku basilikaa
 1. Kuumenna uuni (200°C) Kuullota sipulit pannulla öljyssä.
 2. Lisää Nyhtökaura, tomaattimurska, vesi ja pesto. Kuumenna. Lisää joukkoon gnocchit ja puolet basilikasta. Siirrä seos uunivuokaan, mikäli käytössäsi ei ole uuninkestävä paistinpannu.
 3. Sekoita yhteen kaurakerma ja juustoraaste. Lusikoi seos pannun pinnalle.
 4. Siirrä pannu tai vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia.
 5. Lisää pinnalle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

Vinkki! Moni on kysellyt Instagramissa perunagnocchien perään. Ne löytyvät useimmiten kauppojen tuorepastahyllystä kylmäosastolta. En ole itse törmännyt ikinä ei-vegaanisiin gnoccheihin, mutta tuoteseloste kannattaa toki tarkistaa esimerkiksi kananmunan osalta. Vegaanisia gnoccheja löytyy esimerkiksi De Cecco -pastabrändiltä.

Edit 12.5.2020 Huomaathan, että Arrabbiata-pesto sisältää aina chiliä. Jos et pidä chilistä, valitse ohjeeseen joku muu pesto.

57 vastausta kirjoitukseen “Nyhtökaura-gnocchivuoka

 1. Tämä oli aivan super herkullista! Ihanan vaivaton ja nopea arkiruoka. Menee meillä jatkoon :)

 2. Minkä merkkistä nyhtökauraa käytät?
  Kyselee kokematon ja hieman skeptinen wannabee kasvissyöjä

  1. Nyhtokauraa ei itse asiassa ole olemassa kuin yhtä merkkiä. Se on Gold & Greenille rekisteröity tavaramerkki :)

 3. Oli kyllä hyvää 😋 Äitini mielestä pesto tosin liian mausteista.. Eli vissii liikaa chiliä.. Mut jatkoon menee 😊

 4. Moikka, Minulla ei taas ole mahdollisuutta ostaa nyhtökauraa. Olen kuitenkin huomannut , että monessa ruokaohjeessasi on juuri nyhtökauraa. Voiko nyhtökauran korvata jollakin muulla, jotta pääsisin kokeilemaan ohjetta, esimerkiksi tätä kyseistä ohjetta.

  1. Sinulle tämä kommentti tulee myöhässä, mutta ehkä jollekin muulle on kommentistani apua. Itse olen tehnyt tätä niin nyhtökauralla, vegemakkaroilla, vegenakeilla kuin ihan tofulla. Aina tulee yhtä hyvää :)

 5. Tämä on aivan älyttömän hyvää! Vuoasta on tullut myös hieman nirsoilevan lapseni uusi lempiruoka :) Valmistan tätä parhaillaan jo kolmatta kertaa.

 6. Tämä osui ja upposi, niin meihin aikuisiin kuin kahteen tyttöömme! Jää varmasti perheemme vakkareihin.
  Super hyvää, teimme kyllä normi juustoon ja kermaan.
  Kiitos tästä reseptistä :)

  1. Ihana kuulla! :) Suosittelen kyllä lämpimästi tutustumaan noihin vegaanisiin vaihtoehtoihin myös!

 7. Hei! Kiitos superherkullisesta ohjeesta! Olen tehnyt tämän herkun kuitenkin tavalliseen simpukkamakaroniin, koska en ole löytänyt vegaanisia perunagnoccheja. Onko sinulla (tai kenellä tahansa) antaa vinkkiä vegaanisista gnoccheista? Minkä merkkistä ja mistä löytyisi? Kaikissa löytämissäni tuotteissa on ollut esim. kanamunaa.

  1. Moikka! Harmi, ettet ole löytänyt kaupasta vegaanisia gnoccheja! Tuossa blogitekstissä (reseptin jälkeen) on ohjeita vegaanisten gnocchien metsästykseen, löytyisikö noilla vinkeillä?

   En käy juurikaan S-kaupoissa, mutta monista K-Supermarketeista ja Citymarketeista ainakin löytyy usein jopa kolmea erilaista vegaanista gnocchia.

   1. Kiitos vastauksesta! :) Mikä puusilmä olenkaan – nyt huomasin vinkin blogitekstin lopussa! Täytyy yrittää löytää de cecco- merkkiä. Olen kolunut muutamankin marketin tuorepastaosastot, mutta kaikissa gnoccheissa mitä olen löytänyt on ollut sekä maito- että kanamunajauhoja.

 8. Lähikaupasta ei löytyny gnoccheja, mutta otin tilalle pakastealtaasta peruna-sipulisuikalepussin. Maukasta tuli niinkin, kiitos reseptistä /,,/

 9. Loistava resepti, iso kiitos! Maistui sekasyöjämiehellekin erittäin hyvin. Jos ei tykkää kovin tulisesta, pesto kannattaa vaihtaa chilittömään versioon, aion kokeilla sellaista ensi kerralla.

 10. Ollaan syöty tätä himassa niin paljon, että piti tulla erikseen kiittelemään: Tää resepti saattaa olla parasta mitä mulle on tänä vuonna tapahtunut. Täydellistä lohturuokaa, niin helppo tehdä ja tiskiä ei tuu paljon yhtään.
  <3<3<3

 11. 1 purkki pestoa on aika laaja käsite. Minkäkokoisesta purkista on siis kyse?

  1. Ohjeessa on mainittu Pirkka Arrabbiatta-pesto, sitä ei ole olemassa kuin yhtä kokoa. 135g.

 12. Hei, onko minkä merkkistä juustoraastetta tässä? En ole itse löytänyt sellaista joka sulaisi noin hyvin.

 13. Gnoccheja ei siis keitetä ensin? Mitäs, kun löysin pakaste perunagnocceja. Pitäisiköhän niille tehdä jotain ennen pataan laittamista? Sulattaa?

  1. Ei keitetä. Mä en oo koskaan käyttänyt pakastegnoccheja enkä oikein tiedä miten ne käyttäytyy. Mut sulattaminen lienee hyvä optio!

 14. Tämä kuulostaa todella herkulliselta! Osaatko sanoa voisiko tämän valmistaa myös ilman uunia pannulla? Minulla ei ole valitettavasti uunia käytettävissä..

  1. Ihan sellaisenaan ei onnistu, mutta jos teet tomaattikastikkeen erikseen, keität gnocchit erikseen ja jätät juustokuorrutteen pois, niin se toki onnistuu :)

 15. Törmäsin tähän reseptiin twitterissä. Ensimmäinen herkullinen nyhtökaura-safka kohdallani. Kiitos tästä!

 16. Eilen tehty. Ihan älyttömän hyvää ja onneton ruoanlaittajakin onnistui! Kiitos!

 17. Juuri sain lautasen tyhjäksi, pakko laittaa heti palautetta 😊. Tosi helppo ja herkullinen ruoka, tästä tuli vakio mun ruokalistaan! Itse tein tämän mexico-nyhtiksestä ja ilman pestoa (unohtui kauppaan) itse maustaen. Nam!!

 18. Osaatko sanoa sopisiko tää sellaiseksi, että tekee edellisenä iltana ja lämmittää seuraavana päivänä? Pysyykö hyvänä?

  1. Todellakin sopii! Uuniruoat vain paranevat uudelleen lämmityksen myötä, eikä tämä ole poikkeus :)

 19. Pääsin vihdoinkin tekemään tätä nyhtökaura-gnocchivuokaa, kun sekä K- että S-ryhmän kauppoihin on tullut Rummo-tuotemerkin vegaanisia perunagnoccheja (löytyvät sieltä samasta hyllystä kuin kuivapastatkin)! Ja oli kyllä ihan superherkullista, pääsi heti yhdeksi lempiruuista! Laitoin vegejuuston tilalle kaurakerman sekaan ravintohiivahiutaleita, ja hyvin toimi niinkin.

 20. Voikohan tätä pakastaa? 🤔 Superhyvää. Toinen kerta kun tätä teen, mutta tuleehan tätä aikamoinen satsi yhelle hengelle 😂 Ainesosien takia ohje on vaikea puolittaa, kun kaikki myydään valmiiksi oikeenkokosessa pakkauksessa ja sitten pitäis lopuille keksiä jotain muuta käyttöä.

 21. Niiiiiin hyvää!!! Ja helppo tehdä. Kiitos. Sulla on mahtavia reseptejä. Osallistuttu vegaanihaasteeseen ja just sanoin, et meidän perhe on syönyt paremmin kuin koskaan😅 Niin maistuvia, hyvin maustettuja ruokia. Kasvisruokia aiemminkin syöty meidän perheessä, mut Niin hyviä idiksiä saanu näistä vegaani ohjeista. Iso kiitos.

  1. Onpa ihana kuulla! Toivottavasti täältä löytyy jatkossakin paljon uusia luottoreseptejä <3

 22. Ihan superhyvää 😊👍 nyhtökaurat oli kaupasta loppu, käytin härkäpapusuikaleita. Olen sekasyöjä, enkä koskaan maistanut nyhtökauraa, saati härkäpapusuikaleita. Toimi kuitenkin näinkin erittäin hyvin. 🤩

 23. Ai juu Rainbow Arrabiatan ainekset:

  Rainbow 190G Pesto Arrabbiata Chilipesto, Sisältää Aurinkokuivattuja Tomaatteja

  Ainesosat
  Auringonkukkaöljy 30%, aurinkokuivattu tomaatti 24%, tomaattisose, valkosipuli 5%, basilika, punainen paprika, suola, viinietikka, chili 1,5% (Intia), punajuurijauhe, sokeri, glukoosijauhe, happamuudensäätöaine (E270), oregano, rosmariini, hapettumisenestoaine (E300). Sisältää sulfiitteja. Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa, kananmunaa, cashewpähkinää, mantelia, pistaasipähkinää ja saksanpähkinää.

  1. Hei! Kiitos tästä infopläjäyksestä. En ihan nyt saanut kiinni mihin tämä liittyi, mutta Rainbown Arrabbiatta on tosiaan vegaanista ja käy tähän varmasti myös. En ole ite maistanut ko. tuotetta niin en osaa vertailla makua.

 24. Niin se aiempi kommentti ei näköjään ollut tullut perille asti.

  Niin että herkullista ruokaa tuli. Mutta ostin siis Rainbow Arrabiatan ja ei kannata humauttaa koko purkkia eli 190g. Tulee liian tulista ruoasta. Kannattaa mitata se 135g kuten on Pirkka Arrabiatan määrä reseptissä.

 25. Lisäsin itse kesäkurpitsaa ja herkkusieniä sekaan, sekä jätin kerman ja juuston kokonaan pois. Sekä vahingossa lukuvirheestä laitoin melkein litran vettä, mutta ei se makua haitannut. 😅 NAM NAM NAM! Ja yhdelle tehdessä ruoka kestää super kauan, venytin vielä loppuja syömällä riisin kyljessä mikä pehmensi tulisuuttakin mukavasti.

 26. Tätä on tullut laitettua jo useamman kertaa, viimeksi tänään, ja aina yllättyy kuinka helposti ja nopeasti tää valmistuu. Ehdottomasti parhaita ruokia jos otetaan huomioon herkullisuus ja helppous.

 27. Tehdään tätä nykyään joka viikko! Nyhtökaura ei sovi, kun on keliakia, mutta on korvattu se Beanit Chilillä niin tulee vielä lisäpotkua ja sopii keliaakikolle.

  Mutta siis kiitos, tää on aivan parasta!

  1. Joo tähän voi mainiosti käyttää myös muita (itselle sopivia) kasviproteiineja. Ja kiva tosiaan, että nykyään löytyy myös gluteenittomia ja vegaanisia gnoccheja kaupasta! :)

 28. Mitä tähän laittaisi nyhtökauran tilalle kun sitä ei enää saa? Härkis ja kaurajauhikset tulee jo korvista :) Muuten aivan huippu resepti!

  1. Härkis on ollut mun valinta, vaikkei ihan yhtä hyvin tässä toimikaan. Jotkut ovat käyttäneet myös papuja, linssejä tai Vöneriä. Myös Beanit-muru sopii tähän mainiosti! Kannattaa testailla eri vaihtoehtoja.

 29. Ihan mahtava ruoka taas kerran. Perheen miehet kehuivat ja söivät myös hyvällä ruokahalulla. Kasvisruoka viikonloppuna on hyvin sujahtanut tänä syksynä meidän elämään näiden sinun reseptien myötä. Kiitos!

 30. Aivan ihanaa, kiitos reseptistä! <3

  Minun kaltaisilleni pihistelijöille infona, että S-kaupoista saa COOP-merkin perunagnoccheja, jotka löytyvät kuivapastahyllystä ja ovat vegaanisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights