Cashewhollandaise ja paahdettua parsaa

Uunissa paahdetut parsat eivät kaipaa kaverikseen muuta kuin reilussa viidessä minuutissa valmistuvan cashewkastikkeen.


Minusta parsa on parhaimmillaan joko uunissa paahdettuna tai grillattuna. Ja hollandaise on tietysti klassikko, joka sopii parsan kanssa. Kermainen ja täyteläinen vegaaniversio hollandaise-kastikkeesta syntyy helposti cashewpähkinöistä. Jos ihan totta puhutaan, niin minulla ei ole enää mitään muistikuvaa, miltä hollandaise-kastike maistuu. Kannattaa siis ottaa tämän kastikkeen nimi viitteenä kermaiselle, herkulliselle kastikkeelle, joka sopii täydellisesti parsan kanssa!

Ja tiedättekö ne kaikki cashewpähkinäreseptit, joissa pähkinöitä täytyy liottaa tuntitolkulla ennen kuin pääsee hommiin? No tämä kastike syntyy alusta loppuun reilussa viidessä minuutissa. Salaisuus on siinä, että pähkinät käytetään mikrossa liottamiseen sijaan. Pähkinöistä tulee parissa minuutissa sopivan pehmeitä blendattavaksi.

Paahdetut parsat

 • 1 puntti (500 g) parsaa
 • oliiviöljyä ja suolaa
 1. Kuumenna uuni (225°C).
 2. Poista parsoista kuiva kanta ja kuori parsat tarvittaessa ohuelti.
 3. Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle öljyä ja suolaa.
 4. Paahda parsoja uunissa noin 10-15 minuuttia, parsojen paksuudesta riippuen.

Vegaaninen cashew-hollandaise

 • 2 dl cashewpähkinöitä
 • 2 dl + 1 1/2 dl vettä
 • 1/4 tl suolaa
 • 2-3 rkl sitruunamehua
 • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
 1. Laita mikron kestävään astiaan cashewpähkinät ja 2 dl vettä. Kuumenna mikron täydellä teholla 2-3 minuuttia. Kaada vesi pois.
 2. Lisää cashewpähkinöiden sekaan noin 1 1/2 dl vettä (lisää vedestä ensin suurin osa ja lisää blendaamisen loppuvaiheessa), suola, sitruunamehu ja ravintohiivahiutaleet. Soseuta kastike sileäksi tehokkaalla sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
 3. Kuumenna kastike tarvittaessa uudelleen.

9 vastausta kirjoitukseen “Cashewhollandaise ja paahdettua parsaa

 1. Olisiko liottaminen kuitenkin mikrottomalle vaihtoehto? Kuinka pitkä liotusajan tulisi olla?

 2. Kiitos tästä ihanasta reseptistä! Mä kokeilin jo alkuviikosta tätä reseptiä ja tänään illalla teen uudestaan tupla-annoksen, sillä koko perhe tykästyi tähän reseptiin, jopa ne perheenjäsenet, jotka eivät aikaisemmin suostuneet syömään parsaa! :-)

 3. Kiitos Elina tästä reseptistä! Tein tätä nyt pari kertaa viikon sisällä kun oli niin maistuvaa 😁 Mietin tuota että voiko pidempi paistoaika tehdä parsaasta sitkeää? Pidin 10 minuuttia pidempään uunissa kun oletin että olisi rapeampaa mutta olikin löysempiä ja hieman hankala leikata. Ehkä laitoin liikaa öljyä?

  1. Parsa ei kyllä uunissa pidemmällä paistoajalla rapeudu, mutta valitettavasti ulkomaiset parsat ei aina ole laadultaan kovin hyviä. Joskus ne on tosi sitkeitä, eikä sille oikein voi millään käsittelyllä mitään. Kaikkein paksummat parsat kannattaa jättää suosiolla kauppaan ja ainakin kuoria ne.

   1. Kiitos tiedosta! Nuo oli kyllä tosi ohuita ja ne paksuimmat niistä ei ollu niin sitkeitä 🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights