Pähkinäiset punajuuripihvit

Kaupallinen yhteistyö Lidl ja Indieplace | Ihanat pähkinäiset punajuuripihvit ovat syysruokaa parhaimmillaan.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lidlin ja Indieplacen kanssa. 

Olen aikaisemmin käynyt aika harvakseltaan Lidlissä, koska ne eivät ole koskaan sijainneet ihan kodin lähellä tai omien kulkureittien varrella. Nyt kun viime kesänä muutin tähän nykyiseen asuntooni, olen asioinut Lidlissä huomattavasti useammin ja huomannut, että siellähän on nykyään tosi hyvin myös kaikkea vegaanille sopivaa tarjontaa! Olen kesän aikana rakastunut Lidlin paistopisteen vegaanisiin korvapuusteihin sekä tykästynyt edullisiin tölkkipapuihin ja hyvään hummukseen. Myös Lidlin savutofu on todella hyvää! Yksi kestosuosikki minulla on Lidlistä kuitenkin jo vuosien takaa: pähkinät! Lidlin pähkinöissä on mielestäni ihan erinomainen hinta-laatusuhde ja niitä on melkein aina ruokakaapissani.

Pähkinät kuuluvat ruokavaliooni monessa muodossa sekä maun että terveellisyyden takia. Maultaan lempipähkinöitäni ovat makadamiapähkinät ja mantelit. Saksanpähkinöitä syön puolestaan paitsi maun, mutta myös erinomaisen rasvahappokoostumuksen takia. Ja tiesitkö, että vegaanisella ruokavaliolla helpoin tapa huolehtia seleenin saannista on popsia parapähkinöitä?

Käytän pähkinöitä usein myös ruoanlaittoon. Näissä ihanan syksyisissä kasvispihveissä pähkinät tuovat paitsi makua, myös rakennetta. Pähkinät kannattaa rouhia melko karkeiksi, jolloin ne tuovat pihveihin kivan suutuntuman. Nämä pihvit ovat muuten myös gluteenittomia, sillä käytin vehnä- ja korppujauhojen tilalla kikherne- ja mantelijauhoja.

pähkinä-punajuuripihvit

8-10 kpl

 • 300 g punajuuria
 • 1 tlk/230 g kikherneitä
 • 100 g erilaisia pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä, parapähkinöitä, manteleita ja cashewpähkinöitä)
 • 1 pieni punasipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 dl kikhernejauhoja
 • 1/2 dl mantelijauhoja
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl kuivattua timjamia
 • oliiviöljyä paistamiseen

Kylmä sipulikastike

 • 250 ml kaurafraichea
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 2 rkl silputtua ruohosipulia
 • 1 tl sitruunamehua
 • suolaa ja mustapippuria
 1. Valmista ensin sipulikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Siirrä kastike jääkaappiin maustumaan pihvien valmistumisen ajaksi.
 2. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Murskaa kikherneet esimerkiksi sauvasekoittimella (sattumia saa jäädä). Hienonna pähkinät esimerkiksi ison veitsen ja tukevan leikkuulaudan avulla. Silppua punasipuli ja valkosipulinkynnet.
 3. Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa. Jätä taikina turpoamaan noin puoleksi tunniksi.
 4. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista runsaassa öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 5 minuuttia/puoli, jotta ne kypsyvät kunnolla.
 5. Tarjoa pihvit esimerkiksi perunamuusin ja kylmän sipulikastikkeen kanssa.

5 vastausta kirjoitukseen “Pähkinäiset punajuuripihvit

 1. Kokeilin näitä eilen, tosi hyviä!
  Kaurafraichen tilalla käytin soijajogurttia, ja valkosipuli- ja sipulijauheen tilalla käytin vähän tuoretta valkosipulia :-)

  Kiitos ohjeesta!

 2. Voikohan tässä käyttää ihan tavallisia vehnäjauhoja tms? En viitsisi yhden ruokalajin vuoksi ostaa kahtaa erilaista jauhoa.

  1. Voi toki! Manteli- ja kikhernejauhot on kyllä tosi käteviä monessa muussakin asiassa, mulla on niitä aina kaapissa. Mantelijauhot sopivat monenlaiseen leivontaan ja kikhernejauhoista voi tehdä esim. pannukakkuja ja vegaanista omelettia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *