Pähkinäiset punajuuripihvit

Kaupallinen yhteistyö Lidl ja Indieplace | Ihanat pähkinäiset punajuuripihvit ovat syysruokaa parhaimmillaan.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lidlin ja Indieplacen kanssa. 

Olen aikaisemmin käynyt aika harvakseltaan Lidlissä, koska ne eivät ole koskaan sijainneet ihan kodin lähellä tai omien kulkureittien varrella. Nyt kun viime kesänä muutin tähän nykyiseen asuntooni, olen asioinut Lidlissä huomattavasti useammin ja huomannut, että siellähän on nykyään tosi hyvin myös kaikkea vegaanille sopivaa tarjontaa! Olen kesän aikana rakastunut Lidlin paistopisteen vegaanisiin korvapuusteihin sekä tykästynyt edullisiin tölkkipapuihin ja hyvään hummukseen. Myös Lidlin savutofu on todella hyvää! Yksi kestosuosikki minulla on Lidlistä kuitenkin jo vuosien takaa: pähkinät! Lidlin pähkinöissä on mielestäni ihan erinomainen hinta-laatusuhde ja niitä on melkein aina ruokakaapissani.

Pähkinät kuuluvat ruokavaliooni monessa muodossa sekä maun että terveellisyyden takia. Maultaan lempipähkinöitäni ovat makadamiapähkinät ja mantelit. Saksanpähkinöitä syön puolestaan paitsi maun, mutta myös erinomaisen rasvahappokoostumuksen takia. Ja tiesitkö, että vegaanisella ruokavaliolla helpoin tapa huolehtia seleenin saannista on popsia parapähkinöitä?

Käytän pähkinöitä usein myös ruoanlaittoon. Näissä ihanan syksyisissä kasvispihveissä pähkinät tuovat paitsi makua, myös rakennetta. Pähkinät kannattaa rouhia melko karkeiksi, jolloin ne tuovat pihveihin kivan suutuntuman. Nämä pihvit ovat muuten myös gluteenittomia, sillä käytin vehnä- ja korppujauhojen tilalla kikherne- ja mantelijauhoja.

pähkinä-punajuuripihvit

8-10 kpl

 • 300 g punajuuria
 • 1 tlk/230 g kikherneitä
 • 100 g erilaisia pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä, parapähkinöitä, manteleita ja cashewpähkinöitä)
 • 1 pieni punasipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 dl kikhernejauhoja
 • 1/2 dl mantelijauhoja
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl kuivattua timjamia
 • oliiviöljyä paistamiseen

Kylmä sipulikastike

 • 250 ml kaurafraichea
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 2 rkl silputtua ruohosipulia
 • 1 tl sitruunamehua
 • suolaa ja mustapippuria
 1. Valmista ensin sipulikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Siirrä kastike jääkaappiin maustumaan pihvien valmistumisen ajaksi.
 2. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Murskaa kikherneet esimerkiksi sauvasekoittimella (sattumia saa jäädä). Hienonna pähkinät esimerkiksi ison veitsen ja tukevan leikkuulaudan avulla. Silppua punasipuli ja valkosipulinkynnet.
 3. Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa. Jätä taikina turpoamaan noin puoleksi tunniksi.
 4. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista runsaassa öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 5 minuuttia/puoli, jotta ne kypsyvät kunnolla.
 5. Tarjoa pihvit esimerkiksi perunamuusin ja kylmän sipulikastikkeen kanssa.

12 vastausta kirjoitukseen “Pähkinäiset punajuuripihvit

 1. Kokeilin näitä eilen, tosi hyviä!
  Kaurafraichen tilalla käytin soijajogurttia, ja valkosipuli- ja sipulijauheen tilalla käytin vähän tuoretta valkosipulia :-)

  Kiitos ohjeesta!

  1. Kyllä sitä nykyään löytyy melko varmasti isommista, hyvinvarustetuista ruokakaupoista.

 2. Voikohan tässä käyttää ihan tavallisia vehnäjauhoja tms? En viitsisi yhden ruokalajin vuoksi ostaa kahtaa erilaista jauhoa.

  1. Voi toki! Manteli- ja kikhernejauhot on kyllä tosi käteviä monessa muussakin asiassa, mulla on niitä aina kaapissa. Mantelijauhot sopivat monenlaiseen leivontaan ja kikhernejauhoista voi tehdä esim. pannukakkuja ja vegaanista omelettia.

 3. Kokeilin näitä vähän aikaa ja oli kyllä niin hyvää!
  Mietin vain, että osaisitko yhtään sanoa, pystyykö näitä paistamaan uunissa, entä kuinka kauan?
  Kiitos vielä tosi hyvästä reseptistä <3

  1. Heippa! Kiva kuulla, että pihvit maistui! En ole testannut näitä itse uunissa, joten en osaa suoralta kädeltä sanoa paistoaikaa. Preferoin itse pannulla paistamista, koska se tuo pihveihin makua ja hyvän paistopinnan.

 4. Miten nämä, tai ylipäätään muut kasvispihvisi saa pidettyä koossa? Joudun aina lisäämään ohjeisiisi kikhernejauhoja ja siitä huolimatta meinaa tulla aivan onnetonta jälkeä. Mokailenko jotain? Onko jotain yleispäteviä niksejä pihvien paksuudesta, paistosta tms. millä niistä saisi paremmin koossa pysyviä? Onko järkeä raastaa osa pienempää ja osa isompaa vai vaan pientä? Vai minkä kokoista raasteen kannattaisi optimaalisessa tilanteessa olla?

  terveisin kasvispihveihin lähes raivostunut kotikokki

  1. Heippa! Harmi kuulla, että et ole onnistunut pihvien kanssa. Yleensä juju on sopivan karkeassa raasteessa, sen siis pitää olla hienoa, mutta ei aivan mössöä. Useimmilla raastimilla onnistuu parhaiten toiseksi pienimmällä terällä. Aivan kiveen hakattuja määriä pihvien jauho- ja nestemäärille ei voi koskaan antaa, koska juuresten mehevyys ja jauhojen nesteensitomiskyky aina vähän vaihtelevat. Sen takia nestettä/jauhoja kannattaakin lisätä aina oman tuntuman mukaan.

   1. Ei se auta varmaan kun kokeilla. Pitänee koittaa jotain välimallia, nyt olen tainnut raastaa joko pienintä tai isointa (jos olen koittanut saada koostumuksen paremmaksi raastamalla myös isompaa joukkoon).

    Kiitokset vastauksestasi, minä jatkan täällä harjoituksiani.

    Jatka sinä tätä työtäsi reseptien parissa, muiden reseptiesi kanssa ei ole tarvinnut taistella ja hyvää on tullut! Olen oppinut myös maustamaan tosi paljon paremmin ruokaa blogisi kautta, kun on joutunut käyttämään myös uusia mausteita. Mahtavaa ettei tarvitse syödä aina samanmakuista ruokaa!

 5. Hurmaavan makuisia ja rakenne loistava, pysyivät hyvin kasassa paistossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights