Tomaattinen vegekanapasta

Tämä nopea, täyteläinen vegekanapasta on täydellistä arkiruokaa.


Uudesta keittokirjastani Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit löytyy useita hyviä ja helppoja pastaohjeita arkipäivien taklaamiseen. Tässä kuitenkin vielä yksi mainio täyttävä arkipasta, joka saa kylmät syyspäivät tuntumaan vähän paremmilta. Ripottele joukkoon reilusti chiliä, niin tämä pasta myös lämmittää mukavasti!

tomaattinen vegekanapasta

3-4 annosta

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 rkl oliiivöljyä
 • 320 g vegekanasuikaleita (pakaste)*
 • 400 g (basilika)tomaattimurskaa
 • 2 dl kaurakermaa
 • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
 • 1/2 ruukku tuoretta basilikaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • chilirouhetta
 • 5 dl penne-pastaa
 1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
 2. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
 3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää jäiset vegekanasuikaleet. Paista keskilämmöllä, kunnes suikaleet alkavat olla lähes sulia ja saaneet vähän väriä pintaansa. Lisää sitten pannulle silputut sipulit (ja tarvittaessa vähän öljyä) ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
 4. Kaada pannulle tomaattimurska ja kaurakerma. Mausta ravintohiivahiutaleilla. Hauduttele miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää. Silppua basilika, ja lisää se kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

*Kauppojen pakastealtaalta löytyy esimerkiksi soijapohjaisia fileesuikaleita, Oumphia ja herneproteiinisuikaleita. Mikä tahansa niistä käy tähän!

P.S. Ravintohiivahiutaleet tuovat ruokiin juustoista, pähkinästä makua ja umamia. Hiivahiutaleita löytyy hyvinvarustetuista ruokakaupoista ja esimerkiksi Vegekaupasta.

3 vastausta kirjoitukseen “Tomaattinen vegekanapasta

 1. Moikka! Jos haluaa saada tästä kasvispitoisemman version, onko sulla suosituksia mikä tähän voisi sopia? Teen usein soija- tai härkisrouhebolognesea kun siihen on helppo lisätä runsaasti porkkanaraastetta tms., mutta tähän ei ainakaan ehkä porkkanaraastetta. Mietin kesäkurpitsaa tai munakoisoa joko raasteena tai paistettuina viipaleina 🤔Kirsikkatomaatit varmaan sopisi, mutta olisi kiva että tomaatin lisäksi olisi joku muu kasvis.

  1. Moikka! Esimerkiksi pitkät vihreät pavut, tuore pinaatti, sienet, paprika, ja ehdottamasi paistetut kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet sopivat hyvin!

   1. Kiitos vinkeistä! Tällä kertaa sekaan päätyi pitkiä vihreitä papuja, ja proteiinina quornia, ei siis täysin vegaaninen versio kun quornissa on munaa. Tuli tosi herkkua, teen tätä varmasti toistekin! Kiitos reseptistä. Ensi kerralla kokeilen ehkä kesäkurpitsalla. Pavut sopi mukaan hyvin, pilkoin ne kolmeen osaan kastikkeen sekaan. Olisi ehkä toiminut paremmin erikseen ”lisukkeena” annoksen kyljessä, nyt tässä tuli vähän sama ongelma kuin kastikeversiossani munakoisovuoasta, eli pavut häiritsi pastan ja kastikkeen sekoittumista 🤣Oppia ikä kaikki 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights