Mustapapuquesadillat (+videoresepti)

Nämä helpot mustapapuquesadillat pelastavat tämän viikon arkiruokapulmat!


Tämä resepti on uudesta kirjastani Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit. Opus on kokoelma helposti ja nopeasti valmistuvia arkiruokareseptejä, joiden avulla saa taklattua kaikki arkipäivien ruokapulmat. Kirjaa voi ostaa kirjakaupoista tai tilata esimerkiksi Adlibriksestä tai Vegekaupasta.  Tehtiin teille vielä videoresepti

Nämä vegaaniset quesadillat valmistuvat helposti ja ovat ainakin yksi minun lempiarkiruoistani! Kaikki raaka-aineet saa lähikaupasta, eikä valmistamiseen mene kuin hetki. Täytettä voi  helposti valmistaa myös isomman määrän ja tehdä quesadilloja lähes samalla vaivalla parina peräkkäisenä päivänä. 

mustapapuquesadillat

4 kpl

20 minuuttia 

 • 2 tlk (á 230 g) mustapapuja
 • 2 isoa avokadoa
 • 1 iso sipuli
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 2 rkl fajitas- tai tacomausteseosta
 • 150 g vegaanista juustoraastetta 
 • 1 prk / 230 g salsakastiketta 
 • 8 keskikokoista vehnä-maissitortillaa
 • tuoretta korianteria 
 • (kaurafraichea) 
 1. Huuhtele ja valuta pavut. Soseuta avokadot haarukalla. Silppua sipuli. 
 2. Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen rypsiöljy ja sipulisilppu. Kuullota hetki ja lisää pannulle sitten pavut ja fajitasmausteseos. Sekoita salsakastike papujen joukkoon.
 3. Kuumenna toinen pannu. Levitä avokadososetta tortillaletun päälle, lisää juustoraastetta ja papuseosta. Nosta toinen tortilla päälle ja paista kuumalla, kuivalla paistinpannulla noin minuutti kummaltakin puolelta. Kääntäminen käy helpoiten lautasen avulla! Jatka, kunnes kaikki tortillaletut on käytetty.
 4. Tarjoa quesadillat korianterin ja halutessasi kaurafraichen kanssa.

 

 

11 vastausta kirjoitukseen “Mustapapuquesadillat (+videoresepti)

 1. Hei, osaatko vinkata mitä voisi laittaa avokadon tilalle? Rakastan avokadoa, mutta saan siitä helvetilliset vatsakivut.

  1. Itse olen ympäristösyistä korvannut avokadon tämän tyyppisissä ruoissa suomalaisilla pakasteherneillä. Soseutan sauvasekoittimella (haarukka tai muusinuijakin toiminee), lisään vähän öljyä ja suolaa (ja joskus raastan yhden valkosipulinkynnen mukaan).

 2. Kiitos mahtavasta reseptistä! :) En ole tällaista ruokaa aiemmin maistanut, mutta rakastuin heti ensikokkauksella. Tein salsan itse Viimeistä murua myöten -blogin nachopeltireseptistä löytyvällä ohjeella, ja tuli aivan taivaallista.

  1. Ihan mahtavaa! Itse tehty salsa on tietysti aina parempi vaihtoehto, jos kokkaamiseen on vähän enemmän aikaa :)

 3. Voisiko vegaaninen juustoraasteen korvata jollakin? En ole vielä löytänyt makuuni sopivaa vegejuustoa ja alkanut välttämään niitä.

 4. Aivan todella hyvä resepti ja tulee ehdottomasti vakkarikäyttöön 🤩 Varmasti kans helppo varioida

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights