Vegaaniset tofukalapuikot

Vegaaniset tofukalapuikot Chocochilin arkiruokaa -kirjasta (sisältää videoreseptin!)


Sain tällä viikolla ihan mahtavia uutisia! Uusin ruokakirjani Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit putkahti painosta alle kaksi viikkoa sitten, ja siitä on nyt jo tulossa toinen painos! Olen taas ihan sydän sykkyrällä täällä, miten olette ottaneet kirjan vastaan. On ollut ihana saada teiltä viestejä, että kirja on ollut jo avuksi lokakuun kiireisessä arjessa ja moni on löytänyt siitä uutta inspiraatiota. Kiitos!

Tämä tofukalapuikkojen resepti on yksi omista suosikeistani kirjasta. Välillä tekee mieli syödä jotain lapsuudesta tuttuja ruokia, mutta astetta parempana (ja tietysti vegaanisena!) versiona. Näiden tofukalapuikkojen juju on merellistä makua tuovassa nori-merilevässä ja japanilaisissa panko-korppujauhoissa, joista tulee tofuun erityisen rapea pinta. Jos olet kiireinen, voit huoletta tehdä puikoista myös hieman isompia “kalafileitä”, jolloin niiden leivittäminen käy nopeammin. 

Teimme tästä reseptistä vielä videoreseptin teille, olkaa hyvä!

Tofukalapuikot

2 annosta

30 minuuttia

 • 1 pkt (270 g) maustamatonta tofua
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • noin 1 dl vettä
 • 1 sitruunan raastettu kuori
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl kuivattua tilliä
 • mustapippuria myllystä
 • 1 ½ dl panko-korppujauhoja
 • ½ arkki nori-merilevää
 • rypsiöljyä paistamiseen
 • tilliä ja sitruunaa tarjoiluun
 1. Aloita kuivaamalla tofu: kääri tofu ensin muutamaan kerrokseen talouspaperia, sitten keittiöpyyhkeen sisälle ja laita tofu painon alle muiden ainesten valmistelun ajaksi.  
 2. Sekoita laakeassa astiassa yhteen vehnäjauhot ja vesi. Lisää vettä tarpeen mukaan, seoksen tulisi olla melko paksua, mutta kuitenkin juoksevaa, jotta se tarttuu hyvin tofuun kiinni. Lisää vehnäjauhoseokseen sitruunan kuori, suola, tilli ja mustapippuri. Kaada panko-korppujauhot toiseen laakeaan kulhoon.
 3. Leikkaa tofu kalapuikon kokoisiksi paloiksi. Leikkaa noriarkista tofupalojen kokoisia paloja ja laita ne tofupalojen päälle. Pyörittele tofupalat ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten panko-korppujauhoissa.
 4. Kuumenna paistinpannu ja paista tofut runsaassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.
 5. Tarjoa tofukalapuikot sitruunan ja tillin ja esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Resepti kirjasta: Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit (Kosmos 2019)

Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit löytyy kirjakaupoista ympäri Suomen. Netistä sitä voi tilata esimerkiksi Adlibriksestä ja Vegekaupasta.

Yksi vastaus kirjoitukseen “Vegaaniset tofukalapuikot

 1. Tässä muodossa Tofu maistui myös nuorimmalle lapselle. Tosin unohdin kylläkin nori-lehden. Pankojauhoja ostin ihan tätä reseptiä varten, vaikka onkin paljon kalliimpaa kuin perinteinen versio, mutta kannatti ottaa kokeiluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights