Riisipuuro taatelihillolla

Mantelimaitoon keitetty kermainen riisipuuro taatelihillolla ja granaattiomenalla.


Hyvää joulukuun alkua!

Riisipuuro kuuluu olennaisesti joulunodotukseen ja vaikka ihan peruspuuro kanelilla ja sokerilla toimii aina, on riisipuuroon kiva kehitellä joka vuosi jotain uutta. Tällä kertaa herkuttelin riisipuuron itse keitetyn taatelihillon, saksanpähkinöiden ja granaattiomenan kanssa. Nam!

riisipuuro taatelihillolla

neljälle

puuro

 • 2 dl puuroriisiä
 • 1 dl vettä
 • 1 l mantelimaitoa
 • 2 dl kaurakermaa
 • suolaa

taatelihillo

 • 200 g tuoreita pehmeitä taateleita (kylmähyllystä)
 • 2 tähtianista
 • 1 tl kanelia
 • 3 dl vettä

Lisäksi

 • 1 granaattiomenan siemenet
 • saksanpähkinöitä
 • kanelia
 1. Kiehauta kattilassa desi vettä. Lisää riisi ja keitä, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Kaada kattilaan mantelimaito, mausta suolalla ja keitä riisipuuro miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää kattilaan lopuksi kaurakerma ja anna hautua vielä sen aikaa, että ylimääräinen neste on haihtunut.
 2. Valmista taatelihillo sillä välin kun puuro kiehuu. Poista taateleista kivet ja pilko ne kattilaan. Lisää vesi, anikset ja kaneli. Keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, tai kunnes taatelit ovat aivan pehmeitä ja hillo on sopivan jämäkkää.
 3. Tarjoa puuro taatelihillon, granaattiomenan, saksanpähkinöiden ja kanelin kanssa.

 

 

2 vastausta kirjoitukseen “Riisipuuro taatelihillolla

 1. Hei,
  mitä mantelimaitoa suosittelisit puuroon tai itse käytät (niitä kun on monenlaisia)? Olen tehnyt yleensä riisipuuron kaurajuomaan, mutta nyt voisi kokeilla mantelia. En ole ollut tosin kovin ihastunut ainakaan paahdetuista manteleista tehtyyn juomaan.
  Hillo onnistunee myös kuivatuista kokonaisista taateleista?
  Kiitos :)

  1. Käytän yleensä juuri sitä paahdetuista manteleista valmistettua, mutta käytä toki kaurajuomaa, jos se sinulle uppoa :)

   Jos käytät niitä kuivia taateleita, niin hilloa pitää keittää paljon kauemmin ja todennäköisesti myös lisätä nestettä. Mutta onnistuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights