Riisipuuro taatelihillolla

Mantelimaitoon keitetty kermainen riisipuuro taatelihillolla ja granaattiomenalla.


Hyvää joulukuun alkua!

Riisipuuro kuuluu olennaisesti joulunodotukseen ja vaikka ihan peruspuuro kanelilla ja sokerilla toimii aina, on riisipuuroon kiva kehitellä joka vuosi jotain uutta. Tällä kertaa herkuttelin riisipuuron itse keitetyn taatelihillon, saksanpähkinöiden ja granaattiomenan kanssa. Nam!

riisipuuro taatelihillolla

neljälle

puuro

 • 2 dl puuroriisiä
 • 1 dl vettä
 • 1 l mantelimaitoa
 • 2 dl kaurakermaa
 • suolaa

taatelihillo

 • 200 g tuoreita pehmeitä taateleita (kylmähyllystä)
 • 2 tähtianista
 • 1 tl kanelia
 • 3 dl vettä

Lisäksi

 • 1 granaattiomenan siemenet
 • saksanpähkinöitä
 • kanelia
 1. Kiehauta kattilassa desi vettä. Lisää riisi ja keitä, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Kaada kattilaan mantelimaito, mausta suolalla ja keitä riisipuuro miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää kattilaan lopuksi kaurakerma ja anna hautua vielä sen aikaa, että ylimääräinen neste on haihtunut.
 2. Valmista taatelihillo sillä välin kun puuro kiehuu. Poista taateleista kivet ja pilko ne kattilaan. Lisää vesi, anikset ja kaneli. Keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, tai kunnes taatelit ovat aivan pehmeitä ja hillo on sopivan jämäkkää.
 3. Tarjoa puuro taatelihillon, granaattiomenan, saksanpähkinöiden ja kanelin kanssa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *