Juustoinen savutofukiusaus

Tammikuu on helppojen arkiruokien aikaa.


Paljon helpommalla ei arkiruoka enää valmistu. Valmistelut sujuvat vartissa, jonka jälkeen ruoan voi unohtaa uuniin vajaaksi tunniksi.

Juustoinen savutofukiusaus

3-4 annosta

 • 200 g herkkusieniä
 • 1 pkt kylmäsavutofua (Jalotofu)
 • 1 rkl öljyä
 • 1-2 tl soijakastiketta
 • 1/2 tl savupaprikajauhetta
 • 1/2 ruukku ruohosipulia
 • 1/2 tl suolaa
 • 150 g vegaanista sulavaa juustoa raasteena (Porlammin vege plus)
 • 2 dl kaurakermaa
 • 500 g peruna-sipulisekoitusta
 1. Kuumenna uuni (225°C).
 2. Pilko herkkusienet. Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja sienet. Mausta soijakastikkeella ja paista muutama minuutti. Lisää tofukuutiot ja savupaprikajauhe ja jatka paistamista vielä hetki.
 3. Silppua ruohosipuli. Yhdistä kulhossa juustoraaste ja 1 dl kaurakermaa.
 4. Sekoita vuoassa yhteen jäinen peruna-sipulisekoitus, tofu-sienipaistos, ruohosipuli ja 1 dl kaurakermaa. Mausta suolalla.
 5. Lusikoi päälle juustoseos ja paista uunissa noin 50 minuuttia. Peitä vuoan pinta tarvittaessa foliolla.

15 vastausta kirjoitukseen “Juustoinen savutofukiusaus

 1. Kivoja reseptejä sulla – urheilijaa kiinnostaa myös ravintoarvot. Oletko koskaan pohtinut että laskisit ja julkaisisit ruuille myös ne? Jenkkiblogeissa yleisesti paras ero suomalaisiin on just noi valmiiks lasketut makroarvot :)

  1. Kiitos kehitysehdotuksesta! Mun missio on kuitenkin tehdä vegaanisesta ruoasta helppoa ja hyvänmakuista. Teen ruokaa ihan tavallisille kotikokeille, en urheilijoille tai tyypeille, jotka laskeskelee ruokien ravintoarvoja tarkasti. Väittäisin, että suuri osa mun lukijoista myös pitää sitä luotaantyöntävänä jos ravintoarvot on esillä, enkä halua laihdutuspuhetta tänne. Mä pidän tätä blogia pääsääntöisesti harrastuksena, joten valitettavasti minulla ei myöskään ole resursseja laskea ravintoarvoja – se vie ihan hurjasti aikaa! Mutta jos sen kokee itselle tarpeelliseksi niin esimerkiksi Finelin avulla ravintoarvojen laskeskelu onnistuu. Toivottavasti täältä löytyy muuten hyviä reseptejä!

   1. Vaikka mun tarviikin sairauden (diabetes tyyppi 1) vuoksi laskea ruuista hiilihydraatteja, on musta tosi hyvä, että niitä ei tässä blogissa oo nähtävillä. Ite ainakin vuosien kokemuksella tiedän about viiden gramman tarkkuudella, minkä verran hiilareita edessäni olevalla lautasella on ja luulen, että monilla asiasta kiinnostuneella kehittyy sama tuntuma. Ja lisäksi on olemassa fineli ja keittiövaaka, joita voi käyttää sit kotikeittiössä varmistaakseen asian 😊

 2. Tein tätä juuri. Lähtökohtaisesti kiusaukset ovat inhokkiruokaani (katson sinuun, kinkkukiusaus, HYI!), mutta tämä on oikein hyvää arkiruokaa. Ja todellakin helppo ja huoleton tehdä. Käytin tavallista tofua, koska sitä sattui olemaan kaapissa. Marinoin nopeasti soijassa ja fondissa, jotta tulisi jotain makua. Tätä tulen tekemään uudestaan!

  Kiitos siis hyvästä reseptistä! :)

 3. Tää on ihan huippu, mun lasten uus lempiruoka!😊 Tosin herkkusienet oli pakko jättää pois kun ne ei niistä tykkää. Hyvin toimii ilmankin!

 4. Kokeilen tänään, kuulostaa hyvältä! Olisiko hyvä lisätä se tofun esivalmisteluohje, eli ylimääräisen nesteen kuivatus? Olen pitänyt sitä aika oleellisena tofun maistuvuuden kannalta, mutta kyllähän se vähän valmisteluaikaa lisää.

 5. Miten jokin näinkin yksinkertainen voikin olla näin hyvää! Kaiken huipuksi minä, vannoutunut juuston ystävä, jätin juuston pois kun ei oikeanlaista vegaanista lähikaupasta löytynyt, ja hyvältä maistui silti 😊 Annoksen päälle lisäsin kyllä vielä vähän soijakastiketta ja ruohosipulia. Täytyy tehdä tuplamäärä ensi kerralla…

 6. Tein tätä tänään ja oli kyllä ihan huippu hyvää! Kiitos reseptistä ❤️

 7. Mielettömän hyvä ja helppo resepti. Korvasin herkkusienet kuivatuilla herkkutateilla.

 8. Superhyvää oli!!! Kiitos, lähti tofu kammo huitsulan perukoille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights