Paahdettu juustoinen parsa-pastasalaatti

Kaupallinen yhteistyö Valio Oddlygood | Keväinen parsasalaatti, joka on höystetty vegaanisella savujuustolla.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Valio Oddlygoodin kanssa.

Jos minulta kysytään, parsa on parhaimmillaan paahdettuna. Tai grillattuna. Nuoret, ohuet parsat eivät kaipaa uuniin mitään muuta kuin lorauksen hyvää oliiviöljyä ja ripauksen suolaa. Tällä kertaa tein paahdetuista parsoista ihanan pastasalaatin, johon tulee lisäksi sitruunalla raikastettu majoneesikastike, Valio Oddlygood vegaanisia savuviipaleita sekä pinaattia ja cashewpähkinöitä. Tämä salaatti sopii loistavasti lisukkeeksi esimerkiksi paistettujen tofuviipaleiden kanssa tai sellaisenaan pääruoaksi, jos lisäät joukkoon vaikkapa kikherneitä.

Valion vegaaniseen Oddlygood-sarjaan on muuten juuri tullut pari uutta juustoa: cheddar-viipaleet, jotka sopivat esimerkiksi burgereiden väliin ja natural-viipaleet jotka toimivat mainiosti erilaisten voileipien täytteenä. Juustoista omassa keittiössäni tulee käytettyä useimmiten raastetta, josta syntyy on erityisesti kaurakermatilkkaan sekoitettuna mainio kuorrute uuniruoille. Oma suosikkini kaikista Oddlygood-tuotteista on kuitenkin ehdottomasti Barista-kaurajuoma, josta on tullut vakiotuote jääkaapissani. Baristasta on nykyään muuten tarjolla myös kylmähyllystä myytävä tuoreversio, mutta sitä en ole itse vielä ehtinyt maistaa.  Kaikki Oddlygood-tuotteet voit kurkata täältä. Oletko jo testannut kaikkia?

paahdettu juustoinen parsa-pastasalaatti

4 annosta

 • 1 puntti / 250 g parsaa
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • suolaa
 • 250 g pennepastaa
 • 1 dl cashewpähkinöitä
 • 100 g Oddlygood Veggie Slices Smoked -viipaleita
 • 2 kevätsipulin vartta
 • 80 g babypinaattia
 • (tuoreita yrttejä koristeluun)

Kastike

 • 1 dl vegaanista majoneesia
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1/2 sitruunan raastettu kuori
 • 1/2 sitruunan mehu
 • mustapippuria myllystä
 1. Kuumenna uuni (225°C). Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Jos parsat ovat paksuja, voit kuoria ne ohuelti ja tarvittaessa vielä halkaista pituussuunnassa. Levitä parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda (grillivastuksen alla) noin 10 minuuttia tai kunnes parsat ovat kauniin värisiä ja pehmeitä. Paistoaika riippuu uunista ja parsojen paksuudesta, joten pidä parsoja silmällä!
 2. Keitä pasta sillä välin kun parsat ovat uunissa. Paahda cashewpähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Leikkaa juustoviipaleet keskeltä puoliksi ja sitten siivuiksi.
 3. Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Lisää sitruunamehua maun mukaan, sillä happamuus vaihtelee.
 4. Anna pastan ja parsojen jäähtyä hetki. Sekoita yhteen parsa, pasta, juusto, cashewpähkinät ja kastike. Lisää lopuksi joukkoon kevätsipuli ja pinaatti. Tarjoa salaatti mieluiten vähän lämpimänä.

Yksi vastaus kirjoitukseen “Paahdettu juustoinen parsa-pastasalaatti

 1. Moi
  Mahtavat makuyhdistelmät jälleen kerran, kiitos!

  Terv. Kaija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights