Helppo riisipilahvi

Kaupallinen yhteistyö Risella | Tämä helppo riisipilahvi valmistuu lähes aina kaapista löytyvistä aineista ja pelastaa kiireiset päivät.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Risellan kanssa.

Tämä pilahvi on superhelppo arkiruoka, jonka aineita on helppo varioida sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Voit tarvittaessa korvata kikherneet muilla pavuilla, pitkät vihreät pavut herneillä, appelsiinin tilkalla sitruunaa, pähkinät siemenillä ja mausteitakin voi varioida oman maun mukaan.  Ja mikä parasta, tämä ruoka on myös todella nopea valmistaa: Risellan basmatiriisi kypsyy 10 minuutissa ja koko ruoan tekemiseen kuluu reilusti alle puoli tuntia.

Jos et muuten ole ennen testannut sumakkia, kannattaa kokeilla! Sen kirpeän aromaattinen maku sopii todella hyvin esimerkiksi salaattien ja riisiruokien viimeistelyyn tai vaikkapa hummuksen päälle. Sumakkia löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista.

helppo vegaaninen Riisipilahvi

noin 3 annosta

 • 4 ½ dl vettä
 • 1 ½ dl Risella basmatiriisiä
 • 1 tlk kikherneitä
 • 1 sipuli
 • 2-3 valkosipulinkynttä
 • 100 g pitkiä vihreitä papuja
 • 2 dl pähkinä-hedelmäsekoitusta
 • 1-2 rkl öljyä
 • 1 tl juustokuminaa
 • 1 tl korianteria
 • ½ tl kurkumaa
 • suolaa
 • ½ appelsiinin mehu
 • (sumakkia)
 • tuoreita yrttejä
 1. Laita vesi kiehumaan ja keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  Huuhtele ja valuta kikherneet. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vihreät pavut suolalla maustetussa vedessä (1-2 minuuttia) ja valuta. Jos käytät herneitä, voit lisätä ne pannulle kikherneiden kanssa samaan aikaan.
 2. Hienonna kuivatut hedelmät tarvittaessa.
 3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulit ja mausteet ja kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää sitten kikherneet ja keitetty riisi ja jatka paistamista keskilämmöllä hetken aikaa. Lisää pannulle vielä pavut, pähkinä-hedelmäsekoitus ja appelsiinin mehu ja paista, kunnes neste on haihtunut.
 4. Viimeistele annos sumakilla (ei välttämätön) ja tuoreilla yrteillä (esim. lehtipersilja ja minttu).

P.S. Risellan nettisivuilta löytyy hyvä reseptipankki, jos kaipailet lisää arkiruokaideoita!

4 vastausta kirjoitukseen “Helppo riisipilahvi

  1. Kiitos! Tämä on kyllä ihan loistolisä arkiruokarepertuaariin, kun on niin helposti muunneltavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights