Vegaaninen ramen

Ramen-keitto on yksi suosikeistani ja täydellistä lämmikettä koleisiin syyspäiviin.


Syksy on paitsi uuniruokien, myös lämmittävien keittojen aikaa. Tämä resepti on julkaistu alun perin Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit -kirjassa, mutta naputtelin ohjeen tännekin vielä muistutukseksi, jos et ole ehtinyt vielä testaamaan tätä. Ramen-keitto kuulostaa monimutkaisemmalta kuin se onkaan. Maukas umaminen liemi valmistuu yllättävän nopeasti ja lopputuloksena on herkullinen, täyttävä keitto.

Vegaaninen ramen-keitto

2 annosta

30 minuuttia

Liemi

 • 1 ½ l vettä
 • 3×3 cm pätkä inkivääriä paloina
 • 3 valkosipulinkynttä
 • ½ dl kasvisfondia
 • 1 ½ rkl vaaleaa misotahnnaa
 • 1 rkl vaaleaa juoksevaa tahinia
 • 2-3 rkl soijakastiketta

Muut aineet

 • 1 pkt / 270 g maustamatonta tofua
 • 100 g siitakesieniä
 • 2 rkl seesamiöljyä
 • 2 rkl soijakastiketta
 • ½ – 1 pieni paksoi
 • 1-2 levyä (á 75 g) pikanuudeleita
 • 1-2 kevätsipulia

Tarjoiluun

1 arkki nori-merilevää
tuoretta korianteria
Srirachaa tai muuta chilikastiketta

 1. Laita ensin liemi kiehumaan. Pilko inkivääri ja litistä valkospulinkynsiä veitsen lappeella, jotta niistä irtoaa paremmin makua liemeen. Lisää kattilaan vesi, inkivääri, valkosipulit, kasvisfondi, misotahna, tahini ja soijakastike. Laita levy päälle ja anna liemen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla muiden aineiden valmistamisen ajan.
 2. Purista tofu kuivaksi talouspaperien välissä. Leikkaa tofu viipaleiksi. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl seesamiöljyä ja paista tofua, kunnes pinta on saanut väriä. Mausta 1 rkl soijakastikketta. Siirrä tofut sivuun.
 3. Pilko sienet ja paista ne lopussa seesamiöljyssä. Mausta soijakastikkeella.
 4. Pilko paksoi ja kevätsipulit sekä leikkaa noriarkista muutama pala.
 5. Siivilöi kuuma liemi ja kiehauta se uudelleen. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa soijakastiketta. Laita kulhoihin nuudelit ja paksoi ja kaada kuuma liemi päälle. Anna tekeytyä 5 minuuttia. Lisää keiton pinnalle paistetut tofu, sienet ja kevätsipulit. Koristele annokset norilla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa lisänä chilikastiketta, jos haluat.

Tämän ja muita nopeita, puolen tunnin sisällä valmistuvia arkiruokareseptejä löydät viime vuonna ilmestyneestä kirjastani Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit. Kirjaa voi ostaa esimerkiksi Adlibriksestä ja Vegekaupasta.

3 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen ramen

 1. Kiitos reseptistä! Tätä on tullut nyt tehtyä kaksi kertaa, ja maukasta on. Mutta seuraavalla kerralla yritän muistaa vähentää nestettä 1 litraan, koska noilla mitoilla tulee ihan järjetön määrä lientä kahdelle hengelle – ainakin kun mä kokkaan :D

 2. Nyt on pakko sanoa, että tuli kyllä aivan liian suolaista ja maistui lähinnä soijakastikkeelta. Teen paljon reseptejäsi ja olen huomannut, että suolaa on usein omaan makuun liikaa. Toisaalta, makunsa kullakin.

  1. Heippa! Suola on aina ikuisuuskysymys, eikä sitä oikein koskaan ole kaikille sopivaa määrää. Ruokaa laittaessa kannattaakin aina maistella ja lisäillä suolaa oman maun mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights