Vegaaniset juustokakkupurkit

Kaupallinen yhteistyö: S-market | Heti valmiit vegaaniset ja gluteenittomat juustokakut purkissa maistuvat omenoille ja kanelille.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä S-marketin kanssa. 

Leipominen on toisinaan hauskaa, mutta tällaiset nopeat jälkkärit ovat ehkä vielä enemmän minun makuuni. Nämä juustokakut tarjoillaan purkeista (tai vaikkapa juomalaseista) ja ne ovat valmiita syötäväksi heti ilman että tarvitsee paistaa mitään tai odotella hyytymistä.

Nämä juustokakkupurkit maistuvat syksyyn sopivasti kanelilta ja omenoilta.  S-ryhmän kaupoista löytyvät Tescon Free From -sarjan vegaanisista digestive-kekseistä syntyy juustokakuille rapea (ja gluteeniton!) pohja. Nämä juustokakkupurkit ovat siis täydellinen yhdistelmä rapeaa keksiä, suussasulavaa juustokakkuvaahtoa ja makeita omenoita.

Tescon Free From -sarjasta löytyy myös monia vegaanisia tuotteita, jotka ovat myös gluteenittomia. Kokkasin juuri hetki sitten Tescon tuotteista tätä ihanaa munakoiso-pastavuokaa, mutta myös herkkuosastolta löytyy vaihtoehtoja!

Vaikka minulla itselläni ei ole tarvetta syödä gluteenittomasti, on ollut ilo huomata, että monet gluteenittomat tuotteet ovat vuosien varrella parantuneet huimasti eikä niistä enää mistään huomaisi gluteenittomuutta. Näistäkin Digestive-kekseistä taikoo ilomielin herkkuja vieraille, joille vehnäjauhot eivät käy.

vegaaniset omena-kanelijuustokakut purkissa

4-6 annosta

 • 2 keskikokoista omenaa
 • 1 rkl rypsiöljyä
 • 2 tl fariinisokeria
 • 1 tl kanelia
 • 1/2 prk / 125 ml kaura- tai soijavispiä
 • 50 g maustamatonta soijatuorejuustoa (Violife)
 • 1 dl soijarahkaa (Alpro greek style)
 • 1/2 sitruunan raastettu kuori
 • 1-2 rkl tomusokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 4-6 kpl Tesco Free From Digestive Biscuits -keksejä
 1. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja paista niitä öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia tai kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Mausta fariinisokerilla ja kanelilla ja kuumenna vielä sen aikaa, että sokeri sulaa omenoiden joukkoon.
 2. Vaahdota kauravispi. Pehmennä soijatuorejuusto ensin haarukalla ja lisää se soijarahkan kanssa kauravispin joukkoon. Mausta sitruunan kuorella, tomusokerilla ja vaniljasokerilla ja vispaa vielä tasaiseksi.
 3. Murustele keksit (voit jättää joukkoon muutamia isompia sattumia) purkkien pohjalle. Lusikoi päälle vuorotellen juustokakkuvaahtoa ja omenapaloja.
 4. Juustokakkupurkit säilyvät jääkaapissa hyvin seuraavaan päivään.

Huomioita reseptistä

 • Huomaathan tarvittaessa tarkistaa myös käyttämiesi kasvimaitotuotteiden gluteenittomuuden.
 • Jos haluat näistä juustokakkupurkeista vähän vähemmän makeita, voit hyvin vähentää sokerin määrää.
 • Voit tehdä reseptin myös vastaavia kauramaitovalmisteita käyttäen, mutta huomaathan, että ne eivät välttämättä ole 100% gluteenittomia.

S-marketin koko tuotevalikoiman löydät muuten myös netistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights