Gluteeniton & vegaaninen suklaa-banaanileipä

Kaupallinen yhteistyö: S-market | Suussasulava suklainen banaanileipä onnistuu mainiosti myös gluteenittomana versiona!


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä S-marketin kanssa. 

Juuri ilmestyneessä Lapsiperheen vegaanikeittokirjassa on banaanileivän resepti, josta on kyselty paljon gluteenitonta ja pähkinätöntä versiota. Tein siitä nyt superherkullisen suklaisen gluteenittoman version, joka on ihan yhtä hyvää kuin vehnäjauhoinen.

S-ryhmän kaupoissa myynnissä olevassa Tescon Free From -tuotesarjassa on monia paitsi vegaanisia, myös gluteenittomia tuotteita, kuten tämä vaalea lempeän makuinen Choc Bar -suklaa. Ja hyviä uutisia allergikoille: Choc Bar -suklaa on myös siitä mainio, ettei se sisällä monien muiden vegaanisten suklaiden tapaan jäämiä pähkinöistä. Tämä resepti sopii siis ainakin viljatonta, pähkinätöntä, maidotonta, kananmunatonta ja vegaanista ruokavaliota noudattaville!

gluteeniton & vegaaninen suklaa-banaanileipä

Kuivat aineet

 • 2 kpl / 70 g Tesco Free From Choc Bar -suklaata
 • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
 • 1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl kanelia
 • 1 tl vaniljasokeria

Kosteat aineet

 • 4 dl soseutettua banaania (noin 5 banaania)
 • 1 dl rypsiöljyä

Lisäksi

 • 1-2 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun
 • 1 kpl / 35 g Tesco Free From Choc Bar -suklaata
 • tomusokeria
 1. Kuumenna uuni (200°C).
 2. Rouhi suklaat veitsellä. Sekoita suklaa ja loput kuivat aineet yhteen kulhossa.
 3. Soseuta banaanit sauvasekoittimella. Lisää öljy. Yhdistä banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja kääntele tasaiseksi.
 4. Voitele leipävuoka rypsiöljyllä ja levitä taikina vuokaan. Paloittele suklaa ja painele palat leivän pinnalle.
 5. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
 6. Anna jäähtyä hieman, koristele halutessasi tomusokerilla ja leikkaa paloiksi.

Vinkki! Banaanileipä on mielestäni parhaimmillaan hieman lämpimänä.

S-marketin tuotevalikoima löytyy myös netistä!

12 vastausta kirjoitukseen “Gluteeniton & vegaaninen suklaa-banaanileipä

 1. Hei, jos ei satu löytymään gluteenittomia jauhoja, niin voisikohan ne korvata samassa suhteessa vehnäjauhoilla? Juuri tuli kannettua kotiin iso kasa hävikkibanaaneja, joten ohje tuli täydelliseen kohtaan :) Iso kiitos tästä blogista!

  1. Heippa! Vehnäjauhoja riittänee vähän vähemmän (tai vähän vähemmän banaania), mutta tämä ohje on kyllä siitä kiitollinen ettei ainesosien määrä ole niin justiinsa!

 2. Tänään menee testiin, niin on herkullisen näköinen ja uskon, että maku on vielä parempi 😋 Noista jauhoseoksista kysyisin, mitä käytät? Eilen kävin kaupassa ja niitähän oli monen montaa erilaista ja vaaleeta sekä tummaa. Tuoteselosteita tutkin, niin lähes yhtä monta variaatiota oli. Ostin nyt Viljatuotteen vaalean jauhoseoksen. Monissa oli tuoteselostelista pitkä ja sokeriakin oli osassa. Ajattelin virlä päälle painella suklaan kaveriksi muutama pekaanipähkinän 😊

  1. Ostan useimmiten Semperin Fin Mixiä, mutta ilmeisesti nuo Viljatuotteen seokset on tosi hyviä. Mä en ole itse kovin perehtynyt gluteenittomaan leivontaan, joten valitettavasti en osaa sen tarkemmin erotella mitkä jauhot ovat hyviä ja mitkä eivät, koska en ole testannut kuin muutamaa. Mutta toivottavasti onnistuu!

   1. Tooooodella herkullista oli! Leipä vain oli tosi vaalea, ei ollenkaan noin herkullisen ja hyvän näköinen, kuin tuo sinun. Johtui varmaan jauhoista. Ajattelin lisätä seuraavalla kerralla mukaan spelttijauhoja (kun ei tarvitse olla gluteeniton), jos saisi vähän väriä leipään. Tai sitten ostan samoja jauhoja kuin sinulla. Tai sitten minun jauhopeukalo ei vain ole yhtä hyvä kuin sulla 😊

    1. Ihana kuulla, että maistui! Väri voi tosiaan johtua jauhoista, tai kanelista (ceylonkaneli on vaaleampaa) tai käytetystä suklaasta, sekä banaanien kypsyydestä. Mutta makuhan se on tosiaan tärkein!

 3. Juuri ”napsahti porkkana (vegenakki)”, että ensi viikonsi pitäisi leipoa työpaikan kahvihuoneeseen jokin leipomus. Meitä on kuitenkin joku 25 ja tiedän että on vegaaneja ja allergisia. Tämä ratkaisee kaikki ongelmani. Lisäksi tykkään itse hirmuisesti banaanileivästä ❤️❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights