Mehevä munakoiso-pastavuoka

Kaupallinen yhteistyö S-market | Pestosta, munakoisosta, linsseistä ja pastasta syntyy syksyn herkullisin uuniruoka.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä S-marketin kanssa. 

Syksyn tullen ruokalistaltani on löytynyt taas entistä useammin pastaa. Ja etenkin erilaisia uunissa meheväksi muhineita tuhteja pastaruokia. Tällä viikolla olen herkutellut tällä  munakoisoa ja linssejä sisältävällä uunipastalla, joka on maustettu pestolla.

Tiesitkö muuten, että S-ryhmän kaupoista löytyvistä Tescon tuotteista löytyy vaikka mitä vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja? Moniin erilaisiin ruokavalioihin sopivasta Free From -tuotesarjasta löytyy esimerkiksi vegaanisia pestoja (punaista ja vihreää) sekä erilaisia keksejä ja suklaita. Olen aikaisemminkin tarttunut Tescon pastoihin, jos on ollut tarve tehdä gluteenittomia pastaruokia, sillä niitä ei arvaisi gluteenittomaksi jos ei tietäisi!

Tämä herkullinen pastavuoka on paitsi vegaaninen, myös gluteeniton. Halutessasi voit käyttää tässä myös Tescon punaista pestoa, mutta vihreällä tulee ihanan basilikainen ja vähän raikkaampi lopputulos.

mehevä munakoiso-pastavuoka

4-6 annosta

 • 1 munakoiso (300 g)
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 tlk / 230 g punaisia tai vihreitä linssejä
 • 2-3 rkl oliiviöljyä
 • suolaa
 • 500 g tomaattimurskaa
 • 70 g tomaattisosetta
 • 2 tl siirappia tai sokeria
 • mustapippuria myllystä
 • 1/2 prk (95 g) Tesco Free From vihreää pestoa
 • 300 g Tesco Free From Conchiglie -simpukkapastaa
 • 1 prk / 250 ml juustonmakuista kaurakermaa
 • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
 • tuoretta basilikaa
 1. Laita uuni kuumenemaan (200°C).
 2. Kuutioi munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta linssit.
 3. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta niin, että se jää hieman raa’aksi. Sekoita valutetun pastan joukkoon 1 rkl pestoa.
 4. Kuumenna paistinpannulla pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja lisää pannulle munakoisopalat. Mausta kevyesti suolalla. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes munakoisopalat ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin pintaansa.
 5. Kummenna toisen pannun tai kattilan pohjalla 1 rkl oliiviöljyä. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne alkavat hieman pehmetä. Lisää tomaattimurska- ja sose sekä linssit. Mausta siirapilla ja mustapippurilla. Lisää loppu pesto tomaattikastikkeen joukkoon.
 6. Sekoita lopuksi yhteen pasta, munakoisot ja linssi-tomaattikastike. Kaada seos vuokaan. Yhdistä kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet ja kaada kerma vuoan pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
 7. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen syömistä. Koristele tuoreella basilikalla.

Vinkki! Tämä, kuten muutkin uuniruoat, vain paranee uudelleenlämmityksen myötä ja kestää myös pakastamista. Kannattaa siis tehdä iso satsi kerralla, niin ei tarvitse huolehtia lähipäivien ruokailuista.

S-marketin tuotevalikoiman löydät myös netistä.

27 vastausta kirjoitukseen “Mehevä munakoiso-pastavuoka

 1. Hei! Jos keitän linssit itse, paljonko pitää käyttää kuivia/raakoja linssejä tähän ohjeeseen?
  t. Anna

  1. Heippa! En valitettavasti osaa sanoa ihan tarkkaa määrää kuivana, mutta veikkaisin että noin vajaa 1 dl voisi olla sopiva määrä. Onneksi tässä reseptissä linssien määrä ei ole niin justiinsa :)

  1. Voi kyllä, mutta suosittelen lämpimästi hankkimaan pussillisen kaappiin! Ne on tosi monikäyttöisiä ja usein niihin törmää muissakin mun resepteissä.

  1. Moikka! Kiitos kysymyksestä. Mä en valitettavasti ole koskaan syönyt sellaista, joten ikävä kyllä en osaa sanoa miten sen makumaailma sopii tähän.

  2. Oikein hyvin toimi kuusenkerkkäpeston kanssa! Käytin itse koko purkin (140 g).

 2. Ei hitsi miten hyvää tuli! Juuri syön ekaa lautasellista eikä se tähän jää… Lisäsin kastikkeeseen hiukan chipotle-kastiketta, kun itse en käytä sipulia tai valkosipua. Niin herkkua. Tuohon kylkeen lasillinen punaviiniä, täydellistä!

  1. Ihana kuulla, että maistui! Chipotle kuulostaakin muuten ihan erinomaiselta lisältä tähän. Pitääpä itsekin testata ensi kerralla!

 3. Tää oli todella hyvää! Laitoin lisänä vielä srirachaa (tietenkin) :p Kiitos reseptistä ja arkeen sopivasta super helposta reseptistä.

  1. Ihana kuulla että tykkäsit tästä! Chili sopiikin joukkoon mainiosti, jos kaipaa syksyyn vähän ekstralämmikettä.

 4. Moikka! Kiitos kivasta blogista. Minkä kokoisiksi munakoisot olisi hyvä pilkkoa tätä reseptiä varten?

  1. Moikka! Reseptissä puhutaan kuutioista, mutta ei sillä oikeastaan ole suurta väliä minkä kokoisia ne on. Kunhan kypsentää ne pehmeiksi ennen vuokaan lisäämistä. Kuutioiden sijaan voi hyvin käyttää myös viipaleita.

   1. Ok aivan, kiitos neuvosta.

    Luulen että kokeilen tätä kastikkeena, sillä tajusin että en omista tarpeeksi suurta vuokaa. Toki lähikaupasta saisi eri kokoisia alumiinivuokia, mutta mikrottomaan talouteeni kastike sopii muutenkin paremmin, sillä vuokaruokien uudelleenlämmitys liedellä on aina haasteellista kun rakenne tuppaa hajoamaan. 😅

    1. Tein nyt siis tosiaan kastikeversion, ja hyvää tuli. Lisäsin myös chilia, kuten joku aiempikin kommentoija. Ensi kerralla pilkon kyllä munakoisot pienemmiksi kuin nyt :D Tämä oli ensimmäinen kosketukseni munakoison kokkaamiseen, joten en ole vielä ihan sinut kyseisen raaka-aineen kanssa.

     Voi kyllä olla että toimii vielä paremmin vuokana, sillä tässä oli vähän ongelmana että pasta ja kastike eivät sekoittuneet kunnolla, vaan sai nähdä vaivaa noukkiessa molempia haarukalliseen. Käytin pastana fusillia, sillä lähikaupasta ei löytynyt simpukkapastaa.

 5. Heippa Anna, kastikeversio ei tosiaan ihan näillä raaka-aineilla taida sellaisenaan toimia, koska vuoassa pasta imee nestettä. Kastike saattaa ilman uunia jäädä vähän löysäksi eikä sekoitu sellaisenaan pastan joukkoon kovin hyvin, kuten sanoit.

  Kannattaa muuten tutkia myös nämä aikaisemmin tänä vuonna Helsingin Sanomille tekemäni munakoisoreseptit. Siellä on hyviä vinkkejä munakoison kanssa onnistumiseen: https://www.hs.fi/ruoka/art-2000006513596.html

  1. Ooh nam, silmäilinkin noita kun ilmestyivät. Täytyy joskus testata.

   Vaihdoin seuraavina päivinä fusillin tilalle linguinen tai spagetin, jotka toimivat paljon paremmin, eli kastikeversio approved! :) Laitoin tosiaan myös kaurakermaa vain puoli purkkia, ihan vähentääkseni rasvan määrää, mutta siitä oli jälkikäteen ajatellen myös se hyöty ettei kastike jäänyt niin löysäksi.

   Olen myös tehnyt niin, että lisään hiivahiutaleet vasta annoksen päälle, parmesan- tyyliin.

 6. Kiitos! Ihan mielettömän hyvää ja löytyi itselle uusi suosikki lihattomiin päiviin ☺️

 7. Oli pakko tulla kehumaan tätä reseptiä, vaikka vanha julkaisu jo onkin. Osallistun tämän vuoden vegaanihaasteeseen, mistä syystä olen blogissasi reseptejä tsekkailemassa (tosin olen käynyt ennenkin ja monet reseptit kokeillut ja hyviksi todennut, koskee sekä blogiasi että kirjojasi). Tämä vuoka maistuu erinomaisesti koko perheellemme, myös sekaaneille. :)

  1. Heippa! Kaikkea voi aina soveltaa oman maun mukaan! En ole itse tehnyt tätä kesäkurpitsalla, mutta jos se kuulostaa sinusta houkuttelevammalta, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights