Vegaaniset raviolit

Kaupallinen yhteistyö Violife | Raviolien tekeminen itse vie vähän aikaa, mutta on lopulta yllättävän helppoa. Ja ennen kaikkea herkullista!


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Violifen kanssa. 

Rakastan pastaa! Syön toki paljon kuivapastaa, mutta toisinaan on hauskaa kokkailla pastatkin pidemmän kaavan mukaan ja alusta asti itse. Viime kesänä kaivelin pastakoneeni varastosta pölyttymästä ja innostuimme kaverini kanssa tekemään erilaisia pastoja pitkin kesää ja alkusyksyä. Vegaanisen tuorepastan tekeminen on ihan helppoa ja pastojen tekeminen on erityisen kivaa porukalla. Suosittelen näitä myös treffiruoaksi!

Minulta on toivottu arkiruokareseptien oheen ohjeita, jotka olisivat astetta juhlavampia. Nämä raviolit toimivat mainiosti sellaisiin hetkiin!

Violifen valikoimista löytyy valtavasti erilaisia vegaanisia vaihtoehtoja eläinperäisille juustoille. Omasta jääkaapistani löytyy melkein aina Greek Whitea, joka on ihanaa murusteltuna salaatteihin ja pastojen päälle. Ja maustamattomasta soijatuorejuustosta tulee todella hyviä kakunkuorrutteita.

Näihin vegaanisiin ravioleihin käytin kolmea erilaista Violife-tuotetta. Maustoin sienitäytteen Creamy Originalilla, hyvin sulavalla original-raasteella ja pasta-annokset kruunaa vielä murusteltu fetajuustomainen Greek White.

vegaaniset raviolit

kahdelle

pastataikina

 • 200 g durumvehnäjauhoja
 • 1 tl suolaa
 • ¼ dl vettä
 • 1 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • (jauhoja pöydälle)

Muut aineet

 • ½ dl auringonkukansiemeniä
 • 250 g ruskeita herkkusieniä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • oliiviöljyä
 • suolaa ja mustapippuria
 • noin 10 tuoretta salvianlehteä
 • 1 rkl Violife Creamy original -soijatuorejuustoa
 • noin 2 rkl Violife original -raastetta
 • ¼ pkt Violife Greek Whitea
 1. Valmista ensin täyte. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla, kuivalla paistinpannulla ja siirrä sivuun. Pilko 2/3 herkkusienistä aivan pieniksi kuutioiksi ja loput viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Silppua salvianlehdet (säästä osa annosten koristeluun).
 2. Paista herkkusienikuutioita öljyssä paistinpannulla kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää pannulle valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sitten salvianlehdet ja Violife creamy original ja kuumenna, kunnes soijatuorejuusto on sulanut joukkoon. Lisää pannulle lopuksi auringonkukansiemenet (säästä osa koristeluun) ja siirrä sienipaistos sivuun jäähtymään.
 3. Valmista sitten pastataikina. Sekoita yhteen jauhot, suola, vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on kiinteä pallo. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinaa hieman ohuemmaksi. Aja taikina pastakoneen läpi isoimmalta tasolta aloittaen hyvin jauhotettuina kahdeksi saman kokoiseksi pitkäksi ohuehkoksi levyksi. Lusikoi sienitäytettä pieniksi keoiksi toisen taikinalevyn päälle ja lisää Violife-raaste sienitäytteen päälle. Nosta toinen taikinalevy päälle ja leikkaa taikina täytteen ympäriltä neliöiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Jauhota raviolit kevyesti ja pidä ne toisistaan erillään, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
 4. Paista sieniviipaleet öljyssä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.
 5. Keitä iso kattilallinen vettä ja mausta suolalla. Nosta raviolit kattilaan ja keitä 2 minuuttia. Valuta.
 6. Pirskottele raviolien päälle reilusti hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä. Murustele annosten päälle Greek Whitea ja lisää päälle paistetut sienet, loput auringonkukansiemenet ja salvia.

Huomioita tuorepastan kanssa onnistumiseen

 • Muista vaivata taikinaa tarpeeksi. Hyvä sitko on onnistuneen pastan salaisuus.
 • Pastakoneissa on hiukan eroja, kuinka ohutta taikinaa niistä saa. Omalla koneellani kaikkein pienimmällä asetuksella taikinasta tulee jo liian ohutta ja se repeää helposti eikä suutuntuma jää yhtä hyväksi. Ravioleihin riittää useimmiten taikinan veivaaminen toiseksi pienimmällä asetuksella.
 • Jauhota leivinalusta kevyesti, jotta taikina ei tartu alustaan kiinni.
 • Pidä valmiit raviolit erillään toisistaan, jotta ne eivat tartu yhteen ja repeä.
 • Jäähdytä raviolien täyte ennen kuin alat täyttää pastaa. Kun taikina lämpenee, se repeää helposti.
 • Voit käyttää myös erillistä raviolimuottia, mutta se ei ole välttämätön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights