Helppo vegekanakiusaus

Kaupallinen yhteistyö The Vegetarian Butcher | Yhdessä astiassa valmistuva vegaaninen kanakiusaus pelastaa arkiruokapulmat.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä The Vegetarian Butcherin kanssa. 

Minun ja The Vegetarian Butcherin historia ulottuu jo melkein kymmenen vuoden taakse. Söin The Vegetarian Butcherin tuotteita ensimmäistä kertaa jollain monista reissuistani Alankomaihin, josta nämä tuotteet ovat kotoisin. Muistan vierailleeni The Vegetarian Butcherin omassa myymälässä Haagissa (mistä näyttää löytyvän todistusaineistoa myös täältä blogin puolelta, oi aikoja!) ja myöhemmin Amsterdamissa, sekä syöneeni yhden elämäni parhaista burgereista Berliinissä Butcherin konseptimyymälässä. The Vegetarian Butcherin tuotteita sai Suomesta ensimmäistä kertaa vuonna 2016, kun itse pyöritin Turussa Vegekauppaa ja saimme näitä sinne myyntiin. Noihin aikoihin kokkailin vegaanisena mm. silloista hittireseptiä Igorin kanaa.

Nyt minulla on jälleen ilouutisia: The Vegetarian Butcherin tuotteet ovat taas tauon jälkeen saatavilla Suomessa! K-kauppoihin on rantautuneet omat pakastimet, joista näitä tuotteita voi bongailla. Vegaanisia tuotteita valikoimissa on mainio jauheliha sekä nämä omat ikisuosikkini vegaaniset kanapalat eli Chickened Out Chunksit. Vaikka markkinoille on tullut monia vastaavia tuotteita, nämä ovat vuodesta toiseen lemppareitani. Hamstrasin jo oman pakastimeni näitä täyteen, koska olin ehkä vähän liiankin innoissani siitä, että vegekanaa on taas tauon jälkeen tarjolla. Koostumus ja maku on täydellinen! Olen vuosien varrella syöttänyt näitä myös monille lihansyöjille, jotka ovat innostuneet näistä. Eettisempiin ja ekologisempiin kasvisvaihtoehtoihin siirtyminen on koko ajan helpompaa, kun markkinoilla on riittävän hyviä tuotteita.

Mutta sitten tähän itse ruokaan. Helsinkiin muutettuani olen joutunut sopeutumaan superpieneen ja aika epäkäytännölliseen keittiöön, joten olen alkanut entistä useammin tekemään ruokaa, joka valmistuu yhdessä astiassa. Meillä ei kämppiksen kanssa ole täällä myöskään astianpesukonetta, joten arkena ei aina jaksaisi tiskata puolta tuntia ruoanlaiton jälkeen. Tällaiset helpot uuniruoat ovat siis aivan täydellisiä pieneen keittiöön: kaikki ainekset sekoitetaan yhteen samassa uunivuoassa ja ruoan voi unohtaa vajaaksi tunniksi uuniin. Ja kuten kaikki muutkin uuniruoat, tämäkin vain paranee uudelleenlämmityksen myötä.

Vegaaninen kanakiusaus

4 annosta

 • 1 pss / 500 g peruna-sipulisekoitusta
 • 1 pkt / 160 g The Vegetarian Butcher Chickened Out Chunks -vegekanaa
 • 1 rkl curryjauhetta
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 ps / 65 g babypinaattia
 • 2 dl kaurakermaa
 • 2 dl kaurafraichea
 • (tuoretta korianteria)
 1. Kuumenna uuni (200°C).
 2. Sekoita kaikki aineet hyvin yhteen uunivuoassa.
 3. Paista uunin keskitasolla noin 50 min – 1 h. Peitä uunivuoan pinta tarvittaessa foliolla.
 4. Annan vuoan vetäytyä hetki ennen syömistä. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Vinkki! Voit lisätä kiusauksen joukkoon myös tölkillisen huuhdeltuja ja valutettuja kikherneitä.

10 vastausta kirjoitukseen “Helppo vegekanakiusaus

 1. Kuulostaa herkulliselta! Miten tämä sietää pakastamista? Tykkään tehdä useampaan vuokaan tällaisia uuniruokia ja sitten pakastaa osan.

  1. Kiitos! Tämä kestää pakastamista oikein hyvin! Uuniruoat onkin just siitä mainioita, että niitä voi helposti tehdä kerralla ison satsin valmiiksi.

 2. Heh, minullekin on Berliinin Butcher-paikan burgeri jäänyt mieleen elämyksenä! Silloin Suomessa ei kai vielä ollut ravintoloissa tarjolla Beyondia ja Moving Mountainsia ym., joten olin ihan onnessani autentisen makuisesta hampurilaisesta. ❤

  1. Jep, noita pihvejä on Suomessa ollut vasta tosi vähän aikaa myynnissä. Taisin itse käydä tuolla ehkäpä 2015 tai 2016, joten silloin ei vielä Suomessa ollut tämä vegaanituotebuumi ihan räjähtänyt käsiin. Mutta onneksi täältäkin saa nykyään kaikkea!

 3. Tuli hyvää, kiitos, varmasti teen uudestaankin. Mutta osaisiko joku selittää, miksi ”feikkikana” eli soijatuotteet on niin kalliita? Tämänkin Butcher-pakasteen kilohinta oli muistaakseni 11 eur, ellei peräti 17 eur.

  1. Kiva kuulla että maistui! Vegaanisten tuotteiden kalliimpi hinta johtuu pääsääntöisesti eläintuotteiden subventoinnista. Erilaiset kansalliset ja EU-tason maataloustuet on kohdennettu eläintuotteille, mikä tekee niistä keinotekoisen halpoja. Toki joidenkin kasviperäisten tuotteiden kohdalla korkeammassa hinnassa on kyse myös pienemmistä tuotantomääristä, mutta se ei selitä koko totuutta. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa tuotantotukia ohjattaisiin entistä enemmän eettisempään ja ilmastoystävällisempään ruoantuotantoon.

 4. Onko ideoita, millä edullisemmalla vaihtoehdolla ton vegekanan voisi korvata? :)

  1. Kaikista edullisin vaihtoehto olisi käyttää kuivia soijasuikaleita, mutta niiden esivalmistelu vie vähän enemmän aikaa. Suikaleet kannattaa ensin keittää tai liottaa vahvassa kasvisliemessä ja sen jälkeen paistaa mausteiden kanssa ennen vuokaan lisäämistä.

 5. Tää on arjen pelastaja, kiitos! Niin hyvää ja tähän saa kivasti heitettyä sekaan vihanneslokeron ylijäämät. Tätä tulee tehtyä aina iso satsi pakkaseen saakka. Toki tuohon isoon satsiin tylee käytettyä soijasuikaleita kustannussyistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights