Vegaaniset köyhät ritarit

Lapsuudesta tuttu herkku vegaaniversiona.


Köyhät ritarit on lapsuudesta tuttu klassikko, joka maistuu edelleen aina yhtä hyvältä. Ja tämäkin on yksi niistä resepteistä, joissa kananmunaa ei oikeasti tarvita mihinkään. Leipäviipaleet dippaillaan (kardemummalla ja vaniljalla) maustetussa kauramaidossa ja paistetaan pannulla kauniin värisiksi.

Köyhät ritarit on myös ihan loistavaa hävikkiruokaa, sillä tähän saa uppoamaan kuivahtaneet leivät. Ja itse asiassa ritareista tulee parempia, jos leipä on päässyt vähän kuivahtamaan ennen käyttöä. Parhaat köyhät ritarit tulee, kun leikkaat leivästä melko paksuja viipaleita.

Vegaaniset köyhät ritarit

kahdelle

 • 4 paksua viipaletta vaaleaa leipää
 • 1 ½ dl kauramaitoa
 • ¼ tl kardemummaa
 • ½ tl vaniljasokeria
 • vegaanista margariinia paistamiseen

Lisäksi

 • marjoja tai hilloa
 • vegaanista kermavaahtoa
 • kanelia
 1. Leikkaa leipä viipaleiksi. Kaada maito syvälle lautaselle ja mausta kardemummalla ja vaniljasokerilla.
 2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle reilu nokare margariinia. Dippaa leivät maidossa molemmin puolin ja lisää pannulle. Paista leivät kauniin värisiksi.
 3. Tarjoa kermavaahdon, marjojen ja kanelin kanssa.

Muutama vinkki:

 • Suosittelen maidoksi kahviin tarkoitettua kauramaitoa, joka on sopivan rasvaista. Halutessasi voit toki käyttää myös esimerkiksi soija- tai mantelimaitoa.
 • Halutessasi voit maustaa kermavaahdon maapähkinävoilla tai Biscoff-tahnalla, tai tehdä chai-kermavaahtoa. Jos käytät pähkinä- tms levitettä kerman maustamiseen, oikea suhde on noin 1 ½ dl kermaa + 1 rkl tahnaa. Lisää (huoneenlämpöistä) tahnaa maun mukaan vispatun kermavaahdon joukkoon ja sekoita vielä tasaiseksi.
 • Paras lopputulos tulee pinnoitetulla, tarttumattomalla paistinpannulla ja margariinilla. Voit käyttää myös rypsiöljyä paistamiseen, mutta margariini sopii makunsa puolesta tähän ohjeeseen paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights