Vegaaninen pannukakku ja mangovaahto

Kaupallinen yhteistyö Friendly Viking’s | Keväisen raikas mangopannari.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Friendly Viking’sin kanssa. 

Olen vähän kaavoihini kangistunut mitä tulee jogurttiasioihin ja vaikka kauppojen hyllyt notkuvat nykyään erilaisia kasvispohjaisia vaihtoehtoja, en kovin usein jaksa innostua uutuuksista. Paitsi nyt! Friendly Viking’s -tuotesarjan kaurapohjaiset tuotteet ovat jotenkin ihan poikkeuksellisen kermaisia ja suutuntumaltaan silkkisiä. Näistä ei voi olla pitämättä! Viime viikkoina olen kauhonut menemään purkin jos toisenkin tuota ihanaa vaniljan makuista Greek Style O’gurtia. Myös mango ja natural O’gurtit ovat jääneet täällä vakiokäyttöön.

O’gurtit toimivat loistavasti sellaisenaan välipaloina tai esimerkiksi marjojen ja myslin kanssa, mutta ne sopivat myös leivontaan ja erilaisiin jälkkäreihin. Mango O’gurtin maku sopii erinomaisesti myös tämän pannukakkujen kanssa tarjoiltavan jälkkärivaahdon maustamiseen.

vegaaninen kaurapannukakku

pellillinen

mangovaahto

  1. Sekoita yhteen kaikki kuivat aineet. Lisää kaurajuoma ja O’gurt ja sekoita vispilällä.
  2. Laita uuni kuumenemaan (200°C) ja anna taikinan turvota sen aikaa. Laita myös syvä uunipelti uuniin kuumenemaan.
  3. Kun uuni on kuuma, levitä sudilla 2 rkl rypsiöljyä uunipellin pohjalle. Kaada taikina pellille ja pirskottele pinnalle loput rypsiöljystä. Paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta sitten pelti ylemmälle tasolle vastuksen alle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.
  4. Anna pannukakun jäähtyä kunnolla ennen syömistä, sillä se kiinteytyy jäähtyessään.
  5. Kun pannukakku on jäähtynyt, tee mangovaahto (tai halutessasi voit valmistaa sen myös etukäteen jääkaappiin). Vaahdota ensin kauravispi ja lisää sitten mangosose ja O’gurt. Vispaa vielä tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä mangososetta ja O’gurtia maun mukaan!
  6. Tarjoa pannukakku mangovaahdon kanssa. Valuta päälle vielä hieman mangososetta.

Huomioita reseptistä

  • Mangososeissa on yllättävän paljon makueroja! Omasta mielestäni parasta mangososetta myydään pahvitetroissa Pirkka-tuotemerkin alla.
  • Pannukakun valmistusaika riippuu aina hieman uunista. Jos et ole ihan varma, onko pannari kypsää, paista vielä muutama minuutti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights